BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas

16 november 2016 door Stefanie 6 Reacties

Hartige pompoentaart met wortel en geitenkaasDe pompoentaart van Ottolenghi heeft alle smaken in zich die ik lekker vind. Fris door de wortelrelish, die op de bodem ligt. Zoet dankzij de pompoen, romig door een mengsel en slagroom en Parmezaanse kaas en een tikkeltje zout van de geitenkaas. Ga jij hem ook maken? Lees snel verder voor het recept.

Pumpkin lover

De laatste tijd heeft pompoen een enorme aantrekkingskracht op me. Als ik eerlijk ben vind ik deze oranje groente lekkerder dan zoete aardappel. Daarom laat ik die ook wat vaker liggen. Als echte pumpkin lover maakte deze herfst al pompoensoep met salie en spekjes, pompoentaartjes met feta en harissa. En nu dus ook deze pompoentaart. Ik beken direct eerlijk, dit is niet mijn eigen recept. Bedacht ik dit soort heerlijke combinaties maar. Deze pompoentaart bedacht Ottolenghi. Wie weet kan ik bij hem in de leer. Mijn vriendin Loets maakte de taart en deelde dat op Instagram. Het zag er zo fantastisch uit, dat ik haar het recept vroeg. De smaak is nog lekkerder dan ik hoopte.

Hartige pompoentaart met wortel en geitenkaas

Nopi

Alles komt zo mooi samen. Zoet, zuur, zout en fris. De pompoentaart is wel een beetje zoet, misschien iets meer dan je gewend bent voor een hartig gerecht.. Als je daar niet van houdt, is het een idee om de suiker in de wortelrelish te skippen. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek Nopi van Ottolenghi. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik daar nog nooit uit gekookt heb. Zo stom eigenlijk. Mijn voornemen is om dat heel snel te gaan doen. De succes deel ik natuurlijk met jullie. Wat is jullie favoriete Ottolenghi recept? Ik ben benieuwd!

Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
Voor 4 personen

Hartige pompoentaart met wortel en geitenkaas

Dit zit erin:

  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 1/2 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 180 gram geraspte wortel
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 50 milliliter sinaaasappelsap
  • 30 gram boter
  • 1 eidooier
  • 175 milliliter slagroom
  • Bosje bieslook, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Grote pan
  • Springvorm, ingevet en de bodemkant
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de pompoenblokjes met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Zet in de oven en laat in 15 minuten beetgaar worden. Haal eruit en laat afkoelen.
  3. Terwijl de pompoen in de oven staat verhit je een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg het mosterdzaad toe. Bak de zaadjes tot ze opspringen. Doe de geraspte wortel in de pan en laat circa 10 minuten smoren. Schep regelmatig om.
  4. Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de wortel. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de wortel zachtjes 20 tot 25 minuten pruttelen tot vrijwel alle vloeistof is ingekookt. Neem de pan van het vuur en laat de relish afkoelen.
  5. Klop in een grote kom de eidooier met de slagroom tot het goed gemengd is en de slagroom wat dikker wordt. Voeg de Parmezaanse kaas, de bieslook, wat zout en lekker veel vers gemalen zwarte peper toe. Roer goed.
  6. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik met een vork, gaatjes in de bodem.
  7. Verdeel de wortelrelish over de deegbodem. Schep daarna de geroosterde pompoen erop en de zachte geitenkaas die je eroverheen verkruimeld. Als laatste gaat het roommengsel over de taart.
  8. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in circa 35 minuten gaar.
TIP! Deze pompoentaart van Ottolenghi smaakt de volgende dag ook nog super lekker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Hartige pompoentaart met wortel en geitenkaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Tomatentaart met zachte geitenkaasTomatentaart met zachte geitenkaas
  • Hartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaasHartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas
  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool

Categorie: Geen categorie Tags: geitenkaas, hartige taart, herfst, kaas, ottolenghi, pompoen, pompoentaart, quiche, winter, wortel

« 48 uur in Peking, een compleet andere wereld
Roekoekoe, de huiskamer van Zierikzee »

Reacties

  1. Tamara Penders zegt

    16 november 2016 om 09:14

    Ik heb het boek ook! De blauwe-kaastaartjes zijn mijn favoriet! Maar de pittige kabeljauw is ook erg lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      16 november 2016 om 09:17

      Klinkt lekker! Eigenlijk moet ik gewoon even een dag plannen om een menu te maken uit het boek. De burrata met bloedsinaasappel lijkt me ook fantastisch.

      Beantwoorden
  2. Elize zegt

    23 november 2016 om 11:13

    Alles uit de boeken van die man is heerlijk, maar deze taart ziet er ook echt vreselijk lekker uit! Zal zijn boeken ook weer eens open slaan vandaag.. :) Thanks voor de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 december 2016 om 07:29

      Deze taart was ook echt zo mega lekker!

      Beantwoorden
  3. Pop zegt

    24 februari 2017 om 17:47

    Lijkt me heerlijk! Zou ik de slagroom kunnen vervangen door een plantaardige kookroom als ik de taart koemelkvrij wil maken? Geitenkaas kan, maar nog nooit geitenslagroom tegen gekomen ;) Zo ja, suggesties? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      25 februari 2017 om 19:14

      Ik denk dat het wel kan. Ik weet het alleen niet zeker, want ik kook nooit met plantaardige kookroom. Gewoon proberen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok