BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

30 december 2016 door Stefanie Reageer

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaWist je dat kaas heel goed combineert met iets zoets? In dit buideltje van bladerdeeg gaat de romige brie hand in hand met een lepeltje kweeperenpasta. Wat blaadjes tijm maken dit vegetarische gerecht helemaal af.

Overschot

Ik moet direct bekennen dat ik het delen van deze buideltjes gevuld met brie gepland stond in de week voor kerst. Het is een feestelijk en vegetarisch voorgerecht wat het echt goed doet tijdens een dinertje. Ware het niet dat ik dit jaar een overschot aan recepten had. Dat is een behoorlijke luxe want je merkt, het ontbreekt me niet aan inspiratie. Gelukkig maar want anders is het nogal stil op Little Spoon en ik wil jullie natuurlijk teleurstellen met radiostilte van mijn kant.

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

Brie en kweeperenpasta

Met deze buideltjes met brie begin je je maaltijd dus uitstekend maar het is ook lekker naast een salade en een kom soep. Snijd ze in kwarten en je hebt een hapje voor bij de borrel. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ook wat de vulling betreft. Ik koos voor brie met kweeperenpasta. Samen met wat blaadjes tijm is die combi super geslaagd. Natuurlijk kun je ook je eigen vulling bedenken. De kaas die jij lekker vindt samen met een jam of chutney maar keuze. Wat dacht je van geitenkaas en dadelchutney? Of oude kaas met mangochutney? Ik ben benieuwd wat jullie van deze buideltjes vinden!

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta
Voor 6 personen

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

Dit zit erin:

  • 2 rollen bladerdeeg van Tante Fanny, elk in 9 horizontale repen gesneden.
  • 1 bosje tijm, enkel de blaadjes
  • 150 g brie, in 6 stukken
  • 6 theelepels kweeperenpasta
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
  2. Leg 3 repen bladerdeeg kruiselings op elkaar in een stervorm. Bestrijk elke laag met wat gesmolten boter en bestrooi met tijm. Leg een stuk brie in het midden, schep er een lepel kweeperenpasta op en bestrooi met peper en zout. Vouw de zijkanten omhoog en maak 6 pakketjes. Bestrijk ook de buitenkant met boter en bestrooi met tijm.
  3. Bak de buideltjes in zo’n 15 minuten goudbruin.
TIP! Serveer het buideltje van bladerdeeg met een groene salade op smaak gemaakt met olijfolie en rode wijnazijn.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoBorrelbrood met twee soorten kaas en chorizo
  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: bladerdeeg, brie, kaas, kerst, kweeperenpasta, voor bij de borrel, voorgerecht

« Voor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehakt
Samosa’s met aardappel, doperwtjes en komkommerraita »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok