BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pompoensoep met salie en spekjes

14 november 2016 door Stefanie Reageer

Pompoensoep met salie en spekjesZijn jullie ook zo dol op pompoensoep? De smaken van deze pompoensoep met salie en spekjes zijn lekker winters. Perfect verwarmend voor de koude dagen die komen gaan.

Soort snert

Het klinkt misschien een beetje gek maar deze pompoensoep met salie en spekjes smaakte stiekem, ergens in de verte, een beetje naar erwtensoep. Ik denk dat het door de spek komt en de structuur van de soep. Die is best dik en dat associeer ik dan weer met snert. In een ver verleden heb ik die winterse groene soep wel eens gemaakt, maar de laatste keer kan ik me eerlijk gezegd niet herinneren. Eigenlijk wil ik dat toch snel weer eens doen. Tot die tijd die ik het gewoon met pompoensoep. Net zo lekker en veel sneller klaar.

Pompoensoep met salie en spekjes

Kruidige pompoensoep

Ik deelde al een eens een kruidige variant met je en een pompoensoep met sinaasappel. Ook lekker en super smaakvol. Het recept voor deze pompoensoep met salie en spekjes is toch weer heel anders. Daarom leuk om snel eens uit te proberen. Zoet door de pompoen, zout dankzij de spekjes, spicy want er gaat rode peper door en dan de salie wat alles mooi met elkaar verbind.

Verwarmend

Deze pompoensoep is heerlijk verwarmend op de koude dagen die komen gaan. Zo ontdekte ik deze combinatie ook. Het was een druilerige maandag. Ik had zij in iets lekkers te lunchen maar eigenlijk niet echt de puf om iets te maken. Ik deed het toch. Ik dook de koelkast in en vond deze ingrediënten et voila een super soepie. Je kunt de soep altijd dunner maken door wat meer bouillon toe  te voegen. Of juist romiger door een scheut slagroom. Zelf vind ik dat niet nodig maar het kan natuurlijk wel!

Pompoensoep met salie en spekjes
Voor 4 personen

Pompoensoep met salie en spekjes

Dit zit erin:

  • 100 gram ontbijtspek in reepjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 kilo flespompoen, geschild en in blokjes
  • Bosje salie, grof gehakt, houd 12 blaadjes apart voor de garnering
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 1 rode peper in ringen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Grote pan
  • Staafmixer

Zo maak je het:

  1. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de spekreepjes op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de rode ui, fijngehakte salie, rode peper en knoflook toe. Bak nog eens 2 tot 3 minuten.
  2. Doe de pompoen en de bouillon erbij in de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen of tot de pompoen zacht is.
  3. Pureer de soep met de staafmixer.
  4. Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
  5. Garneer met krokant gebakken blaadjes salie
TIP! Voor de krokant gebakken blaadjes salie, verhit je een bodem olijfolie in de koekenpan. Laat de olie heet worden en frituur de salie kort aan beide kanten. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pompoensoep met salie en spekjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Pompoensoep met spekjes en sinaasappelPompoensoep met spekjes en sinaasappel
  • Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjesSlaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes
  • Pittige pompoensoep met crispy chorizo en chipotle + verslag kookworkshop met AEG & DesemenzoPittige pompoensoep met crispy chorizo en chipotle + verslag kookworkshop met AEG & Desemenzo

Categorie: Recepten, Soep Tags: herfst, makkelijk, pompoen, pompoensoep, salie, snel, spekjes, verwarmend, winter

« Boeuf Bourguignon met rijst
48 uur in Peking, een compleet andere wereld »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok