BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Marokkaanse bastilla met kip

25 september 2016 door Stefanie 1 Reactie

Marokkaanse bastilla met kipHet is al jaren geleden dat ik voor het eerst Marokkaanse bastilla at. Eigenlijk was het een slap aftreksel want ik kwam aardig bedrogen uit met een veel te vet bladerdeegbakje met een soort ragout. Ik proefde er weinig Marokkaans aan. Nu lust ik op z’n tijd best wel zo’n old school bakje, maar als je iets anders verwacht, is dat jammer.

Knisperend

Vorig weekend dacht ik er ineens weer aan. De echte bastilla at ik dan misschien nooit eerder, maar ik kon me de smaak voorstellen. Knisperend en knapperig filodeeg, gevuld een mengsel van kip met kaneel, veel amandelen en bovenop poedersuiker. Misschien klinkt dat je een beetje gek in de oren, maar de smaak is fantastisch. Zo’n bastilla ziet er ook nog eens super feestelijk uit.

Marokkaanse bastilla met kip
Ik heb altijd duizend en één plannen. En hoe erg ook, het blijft vaak bij een plan en een idee. Best irritant. Zo gaat dat ook met recepten die ik wil uittesten. Die komen dan op een lijst, die elke dag groeit en langer wordt. Daarom besloot ik die bastilla niet op de ooit-nog-eens-maken lijst te zetten en er direct maar mee aan de slag te gaan. Het is niet echt moeilijk, kost wel even wat meer tijd, daarom wat mij betreft, super voor in het weekend. Een dag later eet je de leftovers als super lekkere lunch. Ik maakte er trouwens een salade met veldsla, stukjes ingelegde citroen, pecannoten en dadels bij. Heerlijk!

Marokkaanse bastilla met kip
Voor 4 personen
Marokkaanse bastilla met kip

Dit zit erin:

  • Olijfolie
  • Klont roomboter
  • 4 kippendijen, zonder bot en vel
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • Snuf saffraan
  • 4 theelepels kaneel
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 grote bos koriander, fijngehakt
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 250 gram filodeeg
  • Poedersuiker
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Springvorm, zijkanten ingevet en bekleed met bakpapier
  • Wok
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Verhit de olijfolie en roomboter in de wok en bak in 5 minuten bruin.
  2. Voeg de ui, gemberpoeder, saffraan en 1 theelepel kaneel toe. Roer goed en schenk er een flink glas water (300 ml) bij om de kip te smoren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng het water aan de kook en laat circa 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is.
  4. Rooster de amandelen ondertussen goudbruin in een koekenpan. Zet weg.
  5. Schep de kip uit de wok en snijd in kleine stukken.
  6. Doe de kip samen met de koriander in de pan en laat de saus in koken. Voeg de losgeklopte eieren toe en kook de saus op laag vuur tot de eieren stollen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met een enkele laag filodeeg en laat de zijkanten over de rand hangen.
  8. Bestrijk het deeg licht met olie en bedek met nog twee laagjes filodeeg. Bestrijk elk laagje met olijfolie.
  9. Leg het kip-ei mengsel op het filodeeg. Bedek met een laagje filodeeeg en strooi de amandelen erover. Bestrooi met de overgebleven kaneel.
  10. Vouw de randen van het deeg over de amandelen en leg er nog 3 of 4 laagjes filodeeg, over. Bestrijk elke laag, ook de bovenste laag, weer met olijfolie.
  11. Zet de bastilla in de oven en bak in 40 tot 45 minuten goudbruin.
  12. Bestrooi met poedersuiker.
TIP! Eet er een salade met veldsla, stukjes ingelegde citroen, pecannoten en dadels bij.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
 Marokkaanse bastilla met kip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt
  • Indiase filodeegtaart met kip en gemberIndiase filodeegtaart met kip en gember
  • Auberginesalade met za’atar, feta en amandelenAuberginesalade met za’atar, feta en amandelen
  • Rundvleestajine met stoofpeertjesRundvleestajine met stoofpeertjes

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: amandelen, arabisch, filodeeg, hartige taart, kaneel, kip, koriander, marokaans

« Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice
Pompoentaartjes met feta en harissa »

Reacties

  1. Mia Van de Velde zegt

    25 september 2016 om 21:07

    Graag een mail als er nieuwe berichten zijn

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok