BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

20 september 2016 door Stefanie 25 Reacties

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spiceGeloof me, dit wil je. Deze ontbijtkoek met peer en pumpkin spice, is wat mij betreft het ideale ontbijt voor doordeweekse dagen. Zodra je een hap neemt snap je waarom. Dit smaakt kruidig, een beetje zoet en op het randje van klef. Als ik mezelf zou voorhouden dat dit een moddervet baksel, zou ik mezelf geloven. Niets is minder waar. Hoe gek ik ook ben op suiker en roomboter, voor alledaags gebruik is zo’n ontbijtkoek a la dit recept net wat meer geschikt. Suikervrij? Check. Enkel een paar dadels die de boel zoeten. Oh en natuurlijk de peer. Vetvrij? Check again. Als je de boter die ik erop smeer niet mee telt natuurlijk. Zacht, smeuig en verre van droog? Ook dit kun je afvinken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit klinkt mij heel goed in de oren.

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Kleffe hap

De basis voor dit recept is trouwens de gezonde ontbijtkoek die ik al eens eerder met jullie deelde. Dat was in eerste instantie trouwens niet zo. Ik rommelde wat en het resultaat was een te kleffe hap, die ondanks lang in de oven, maar niet wilde garen. Wat er mis ging, wist ik niet. De smaak was wel super lekker. Ik besloot nog een poging te doen, maar dan niet uit de losse pols. Dat werk gewoon beter. Dat wist ik eigenlijk als wel van te voren, maar goed. Dit is het resultaat en daar ben ik meer dan tevreden mee. De pecannoten mogen niet ontbreken, want dat zorgt voor iets knapperigs. Verder gebruik ik pumpkin spice van Green Gypsy. Heb je dat nou niet? Koekkruiden is ook prima. De peer vervang je dan ook weer net zo makkelijk door appel. Doe wat jij lekker vindt, maar om mislukking te voorkomen, houd wel de hoeveelheden van melk, bloem en ei aan, uit het recept. Of ben ik de enige waarbij baksel de mist in gaan, zodra ik daar wat in aan pas?

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice
Voor 1 cake

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Dit zit erin:

  • 250 gram roggemeel
  • 2 peren, in kleine blokjes
  • 4 dadels
  • 2 eieren
  • 2 tot 4 eetlepels pumpkin spice of anders koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram pecannoten + wat extra voor garnering, grof gehakt
  • Snuf zout
  • 200 milliliter melk

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Cakeblik
  • Beslagkom
  • blender

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom het roggemeel, de pumpkin spices, zout en het bakpoeder.
  3. Mix vervolgens in de blender de dadels met de melk en de eitjes tot een glad beslag.
  4. Voeg dit bij het meel en mix goed. Schep nu de stukjes peer en pecannoten erdoor.
  5. Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de pecannoten erover.
  6. Bak de ontbijtkoek met peer in 45 minuten gaar.
TIP! Lekker met roomboter.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ontbijtkoek met peer en pumpkin spice

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Semi gezonde muffins met blauwe bessen en kokosSemi gezonde muffins met blauwe bessen en kokos
  • Chocoladekoek met framboosjesChocoladekoek met framboosjes
  • Kruidige perentaartKruidige perentaart

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:gezond, ontbijt, ontbijtkoek, peer, pumpkin spice, rogge, suikervrij, zonder suiker

« Boterkoek met citrus
Marokkaanse bastilla met kip »

Reacties

  1. Gerda zegt

    23 september 2016 at 17:12

    Lijkt me heerlijk! Ik mag alleen geen zuivel, waar ziu ik de melk door kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 september 2016 at 17:27

      Amandelmelk of een andere plantaardige melk smaakt ook super goed! Benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
      • Gerda zegt

        23 september 2016 at 18:44

        Bedankt voor je snelle reactie! Zou kokosmelk de smaak erg beïnvloeden denk je?

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          24 september 2016 at 00:47

          Ik denk zelf van wel. Ik zou eerder voor amandelmelk kiezen.

          Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          27 september 2016 at 07:36

          Ja ik denk dat je het wel proeft. Kokosmelk ik vrij zoet van zichzelf.

          Beantwoorden
  2. Roelande zegt

    24 september 2016 at 09:10

    Dit lijkt me een heerlijk recept. Zou je het roggemeel ook kunnen vervangen door havermeel van havervlokken of wordt de smaak dan wel erg anders?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 september 2016 at 07:34

      Ik denk dat het wel kan hoor. De smaak zal wel wat veranderen en misschien de structuur ook wel. Benieuwd!

      Beantwoorden
      • Roelande zegt

        2 oktober 2016 at 18:23

        Uiteindelijk heb ik twee broodjes gemaakt can 400 gr roggemeel en 100 gr fijngemalen havervlokken, plus een eetl agavesiroop en 1 peer vrrvangen door 1 appel. De smaak is prima en een stevige hap. Ik ben benieuwd of een deel van het roggemeel vervangen dior amandelmeel het geheel iets luchtiger maakt.

        Beantwoorden
  3. Astrid zegt

    26 september 2016 at 20:47

    En de calorieën?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 september 2016 at 07:33

      Hoi Astrid, ik tel zelf geen calorieën, dus dat weet ik helaas niet. Groetjes. Stefanie

      Beantwoorden
  4. Madelon zegt

    2 oktober 2016 at 12:59

    Hee Stefanie, soortgelijk recept gemaakt, zonder dr peer. Erg lekker! Wil hem opnieuw maken met de peer, maar ik vroeg me af of je de peer er met of zonder schil door doet? Groetjes

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 oktober 2016 at 21:48

      Ik schil de peer eerst even! Kan ook met denk ik, maar lijkt me minder lekker. Liefs x

      Beantwoorden
  5. Maartje zegt

    3 oktober 2016 at 21:36

    Vandaag gemaakt met speltmeel ipv roggemeel, omdat mijn kleine ah dit niet had, maar dit werkt ook perfect.
    Wat een heerlijk recept!
    Hartig, maar toch ook zoet.
    Ik ben fan!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 oktober 2016 at 18:33

      Wat super leuk om te horen!! Dank je wel :-)

      Beantwoorden
  6. Ineke zegt

    7 oktober 2016 at 09:59

    Ik koop echt nooit, nooit meer ontbijtkoek… Wat is ‘ie waanzinnig lekker!! Heb ‘m nu gemaakt met appel en koekkruiden, maar ga het originele recept ook zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 at 08:06

      Wauw wat super leuk om te horen dit!! Mmm heb er zelf ook direct zin in :-)

      Beantwoorden
  7. Elke zegt

    25 oktober 2016 at 10:36

    Ziet er super lekker uit. Vraagje. Gebruik jij gedroogde dadels of verse ?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      25 oktober 2016 at 16:39

      Ik gebruik medjoel dadels. Die zijn gedroogd, maar nog wel lekker smeuïg.

      Beantwoorden
  8. Margo zegt

    29 oktober 2016 at 10:38

    Heb de ontbijtkoek gemaakt met speltmeel, omdat ik roggemeel niet kon vinden. Tevreden over het speltmeel in dit recept. De peer heb ik met schil gedaan, maar ik vond de peer niet zo lekker. Een volgende keer zal ik appel gebruiken. Pompoenkruiden kon ik ook niet vinden, maar koekkruiden wel.
    Zeker een recept om nog een keer te maken. Ondertussen heb ik wel roggemeel, dus dan doe ik roggemeel en appel.
    Mijn man en zoon vonden het echt helemaal niets (niet zoet genoeg, maar daar hou ik juist van).

    Beantwoorden
  9. Elke zegt

    6 november 2016 at 12:51

    Smaak is perfect maar ik heb er een kleffe cake van. What did I do wrong? Ik heb de cake gemaakt in een rubberen cake bak zeg maar. Mischien volgende keer in een blik doen? Temperatuur hoger?
    Wil het graag nog een keer proberen!!
    Liefs Elke

    Beantwoorden
  10. Cora zegt

    9 januari 2017 at 16:50

    Net gemaakt (helemaal volgens het recept) en natuurlijk meteen een flink stuk geproefd. Heerlijk is ie! Ik ben blij met je gezonde en lekkere recepten, dank je wel voor het delen!

    Beantwoorden
  11. Sandra zegt

    11 juni 2017 at 09:37

    Hoi Stefanie,

    Ik heb je ontbijtkoek gemaakt. De smaak is lekker, maar hij lijkt niet helemaal gaar vanbinnen. Hij heeft lang genoeg in de oven gestaan en ik heb de hoeveelheden aangehouden. Ik heb wel de peer en pecannoten gepureerd door het beslag gedaan. Wat kan ik fout hebben gedaan?

    Groetjes, Sandra

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juni 2017 at 17:41

      Hoi Sandra, je reactie helemaal over het hoofd gezien! Ik denk dat het fout is gegaan bij het pureren van de peer. Het beslag is dan te nat verwacht ik. Met stukjes peer is het steviger en zal de cake beter garen. Succes mocht je het nog eens willen proberen xxx

      Beantwoorden
      • Sandra zegt

        19 november 2017 at 12:01

        Hoi Stefanie,
        Ik heb nog een poging gewaagd, maar ook met stukjes peer wordt hij niet goed. Misschien ligt het aan mijn oven. Al je andere recepten lukken wel altijd, dus daar ga ik weer mee aan de slag. :-) Leuk dat je steeds met zulke lekkere, simpele en gezonde recepten komt!
        Sandra

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          29 november 2017 at 09:50

          Hi Sandra wat jammer zeg. Blijft de cake nog te nat? XX

          Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon