BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Auberginesalade met za’atar, feta en amandelen

23 februari 2017 door Stefanie Reageer

Auberginesalade met za'atar, feta en amandelen
Sinds ik za’atar ontdekte, eet ik deze specerijenmix het liefste elke dag. Zoals op de auberginesalade, die ik aankleedde met feta, amandelen en koriander. Vandaag deel ik het recept met jullie en vertel ik over eetvlagen. Benieuwd? Lees snel verder.

Eetvlagen

Hebben jullie ook van die eetvlagen? Ik gok dat dit geen bestaand woord is, maar voor het gemak noem ik het zo. Stel, het zou in de Dikke van Dale staan, dan is de betekenis: periodes dat men bepaalde gerechten of ingrediënten bovengemiddeld eet. Mijn leven hangt aan elkaar van eetvlagen.

Pindakaas met hagelslag op witbrood en met roomboter. Een soort taartje maar dan als lunch. Of in mijn geval ook tussendoor. Geitenkaas, hard of zacht. Over, door of naast een gerecht. Avocado, geprakt op toast, als guacamole of door een salade. Zure mayonaise. Bij friet, als broodbeleg of gewoon een lepel zo uit de uit de pot

Auberginesalade met za'atar, feta en amandelen

Specerijenmix

Op dit moment heb ik continu de behoefte aan za’atar. En dan het liefst op platbrood of over gegrilde groente zoals in deze salade. Ik geef direct toe een stuk verantwoorder dan de mayonaisepot leeg lepelen. Vorig jaar at ik deze midden-oosterse specerijenmix voor het eerst en sindsdien ben ik verslaafd. In de positieve zin van het woord dan. Alle specerijen in deze mix zijn al super lekker op zich, maar met elkaar gecombineerd is het hemels. Fris en kruidig.

Deze auberginesalade met za’atar, feta, amandelen en koriander was echt heerlijk. Belangrijk is wel dat je de aubergine goed grilt. Zorg dat de plakjes helemaal zacht zijn, want niets is zo vies als half gare aubergine. Bestrooi de plakken na het grillen met za’atar, besprenkel er je favoriete extra vergine olijfolie over en garneer met feta, amandelen en koriander. Ik ben fan. Extreem fan, want ik at alles wat je op de foto ziet, in mijn eentje op. Oeps!

Ik maakte deze Auberginesalade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. 

Auberginesalade met za’atar, feta en amandelen
Voor 2 personen

Auberginesalade met za'atar, feta en amandelen

Dit zit erin:

  • 2 kleine aubergines, in plakken van een ½ centimeter dik
  • Olijfolie om te bakken
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel za’atar
  • 75 gram feta, verbrokkeld
  • Handje blanke amandelen
  • Klein bosje koriander, grof gehakt
  • Klein bosje koriander, grof gehakt
  • ½ citroen
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Grillpan

Zo maak je het:

Hoe je deze heerlijke auberginesalade precies maakt, lees je op de website van Love my Salad.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Auberginesalade met za'atar, feta en amandelen

In samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Harissa aubergine uit de ovenHarissa aubergine uit de oven
  • Warme najaarsgroente met fetaWarme najaarsgroente met feta
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
  • Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressingTuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing

Categorie: Recepten, Salades Tags: amandelen, aubergine, auberginesalade, feta, gezond, groente, koriander, love my salad, vegetarisch, za'atar

« 9 x de lekkerste recepten voor ontbijtmuffins
Reisdagboek Auvergne #2: wildplukken in de bergen en kletsen met Franse katten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok