BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

30 augustus 2016 door Stefanie 1 Reactie

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovisVan die momenten dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. We hebben het allemaal wel eens. Maak dan deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis. Pure en eenvoudige smaken, daar draait het om bij dit gerecht. Geen poespas en toch bijzonder door de combinatie van de zilte ansjovis met het zachte van de mosselen. De pasta staat zo op tafel en de smaken bij elkaar zijn fantastisch.

Schelpdieren

Pasta met schelpjes vind ik altijd lekker. Met vongole of kokkels maak ik regelmatig, maar nog nooit eerder met mosselen. Gek eigenlijk. Nu ik samenwerk met Prins & Dingemanse probeer ik steeds nieuwe recepten uit met de schelpdieren. Dat is natuurlijk super leuk, want zo ontdek je combinaties of gerechten die je nog niet eerder uitprobeerde en heerlijk zijn. Zo dus ook met deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis.

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis
Toen ik een eerste hap nam, werd ik lichtelijk hysterisch. Het smaakte nog lekkerder bij elkaar dan ik dacht. Ansjovis gaat natuurlijk sowieso heel goed met pasta, maar of de combinatie met mosselen ook zou werken, wist ik niet. Nou, ik vertel je, het is een match made in heaven. Ik heb bijna alles zelf opgegeten en de restjes koud, zo uit de pan. Zegt genoeg denk ik? Deze spaghetti met mosselen en ansjovis staat ook nog eens zo op tafel. Prima voor een doordeweeks of snel maaltje dus.

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis
Voor 2 personen

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

Dit zit erin:

  • 300 gram Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse
  • 200 gram spaghetti
  • 4 ansjovisfilets, uit blik
  • 1 theelepel gedroogde rode chilipeper
  • Paar takjes platte peterselie, heel fijngehakt
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Grote pan

Zo maak je het:

  1. Spoel de mosselen in water en gooi de exemplaren die openstaan weg als ze niet dicht gaan als je erop tikt. Laat goed uitlekken.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Begin een minuut of vijf voor de spaghetti klaar is met de mosselen.
  3. Zet een wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook en de gedroogde rode chilipeper tot de knoflook licht kleurt.
  4. Voeg de ansjovis toe. Deze smelt door de hitte.
  5. Doe nu de mosselen, zwarte peper en de witte wijn in de pan. Zout is door de ansjovis niet nodig. Deksel op de pan en een paar minuten op hoog vuur laten staan. De schelpen gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden.
  6. Giet de spaghetti af en bewaar een klein beetje kookvocht. Schep beide in de pan bij de mosselen. Goed mengen en besprenkel met wat olijfolie.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

In samenwerking met Prins & Dingemanse.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijk & snel: Pasta PuttanescaMakkelijk & snel: Pasta Puttanesca
  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Pasta met rivierkreeftjesPasta met rivierkreeftjes

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: ansjovis, Little Spoon X Prins & Dingemanse, makkelijk, mosselen, pasta, snel, spaghetti

« Crispy hoisinkip + perfect knapperig velletje
20 gezonde(re) ontbijtjes // Weer terug in het ritme »

Reacties

  1. lonneke zegt

    30 augustus 2016 om 09:50

    Oeh dat ziet er heel erg lekker uit!
    Ben namelijk dol op mosselen :)
    liefs Lonneke

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok