BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip

22 augustus 2016 door Stefanie 2 Reacties

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipjeHoe een gevecht met de vriezer ervoor zorgde dat we deze Chinese pannenkoekjes gevuld met gerookte zalm en hoisindip aten. Ik vertel het je in deze blog. Het gerechtje staat trouwens zo op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag, maar ook om de blits mee te maken als je eters krijgt.

Herindeel kwartiertje

Ik rommelde laatst wat in de vriezer. Dat ging niet van harte. Met een hoop gepuf en gesteun propte ik mijn gekochte boodschappen erin. Een te kleine vriezer, die te vol zit en eigenlijk ontdooid moet worden. Tja, dat werkt gewoon niet samen. Dat hele ontdooien vind ik vreselijk. Het is denk ik al jaren geleden, dus stiekem meer dan nodig. Ik doe nog even alsof er niets aan de hand is. Dat herindeel kwartiertje zorgde er wel voor dat mijn oog viel op de Chinese pannenkoekjes die er nog in lagen. Ik nam me voor om hier snel weer eens iets mee te maken.

Peking eend

Ik vulde ze al eens met eend. Dat was echt zo geweldig lekker. De pannenkoekjes zijn eigenlijk voor Peking eend, maar de vulling die ik vandaag in petto heb voor jullie, werkt ook meer dan uitstekend. Een paar dagen na het geruzie met de diepvries zag ik op Instagram van Bij Loets iets voorbij komen waar ik direct zin in kreeg. Dezelfde pancakes, gevuld met gerookte zalm, komkommer, koriander en een hoisindipje. Ik inspireerde mijn avondmaal er niet op, maar ik aapte het gewoon helemaal na.

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipje
Wat ik er zo leuk aan vind is, dat het er allemaal super feestelijk en bijzonder uit ziet. In werkelijkheid valt dat dus reuze mee. Loets rookte zelf haar zalm, maar ik kocht gewoon een stuk warm gerookte zalm. Ongetwijfeld iets minder lekker, maar voor een doordeweekse dag, net wat makkelijker. Je snijdt de komkommer in reepjes, hakt de koriander, maakt het hoissindipje en stoomt de pannenkoekjes. Daarna is het vullen en eten geblazen.

Dit recept past trouwens perfect bij mijn aankomende vakantie. In november ga ik naar Peking(eend) en Hongkong. Wauw, ik vind het zo tof. Ik kan niet wachten tot het zover is!

De Chinese pannenkoekjes koop ik bij de toko. Ze liggen in het vriesvak. Op de website van Albert Heijn zie ik dezelfde trouwens ook staan, dus wie weet ook verkrijgbaar bij de AH waar jij altijd komt. Hoisinsaus is daar trouwens ook te koop.

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en een hoisindipje
Voor 2 personen

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipje

Dit zit erin:

  • 10 Chinese pannenkoekjes
  • 200 gram warm gerookte zalm, uit elkaar getrokken
  • 1 komkommer, in reepjes
  • Kleine bosje koriander, fijngehakt
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels hoisin saus
  • Sesamzaadjes

Dit heb je nodig:

  • Stomer/stoommandje (of een pan met een zeef en een deksel)
  • Snijplank en mes
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Stoom de Chinese pannenkoekjes in het stoommandje. Na een 2/3 minuten haal je ze eruit. Leg op een bord.
  2. Klop de hoisin saus, in een bakje, samen met het sap van de limoen tot een dipje.
  3. Verhit een koekenpan en bak de sesamzaadjes kort in een droge pan, tot ze bruin kleuren.
  4. Leg alle ingrediënten waar je de pannenkoek mee vult op een schaal. Dus de zalm, komkommer en koriander.
  5. Zet het op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen pannenkoek vullen. Verdeel er als laatste wat hoisindip en sesamzaadjes over.
TIP!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipje

Dit vind je misschien ook leuk

  • Turkse pizza met merguez worstjes, feta en saladeTurkse pizza met merguez worstjes, feta en salade
  • Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to goMakkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go
  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstukBeef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aziatisch, Chinese pannekoekjes, komkommer, koriander, makkelijk, sesamzaadjes, snel, zalm

« Zelfgemaakte lemon cheesecake
Verse vijgen met ricotta en Parmaham »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    22 augustus 2016 om 11:50

    Super leuk receptje! En ook heel leuk gebruik gemaakt van servies (saus in een kopje).

    Beantwoorden
  2. eetcafe zegt

    22 augustus 2016 om 15:52

    Zo ik weet wat ik vanavond ga eten!! Ziet er super lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok