BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes

28 mei 2016 door Stefanie Reageer

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjesDeze couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes zorgt voor een zomers vakantiegevoel. Ik tel alvast af tot ik twee weken kan genieten van zon, zee en strand.

Op je tandvlees

Nou wil ik niet zeuren hoor, maar ik ben me daar een partijtje toe aan vakantie. Weken van op je tandvlees, de laatste loodjes en aan het eind van je latijn zijn aangebroken. Dit is overigens wel een tikkeltje overdreven hoor, maar ik merk wel dat het uit bed gaan ’s ochtends een stuk moeilijker gaat dan normaal. Mijn lichaam is al in vakantiemodus. Grote kans trouwens dat ik op vakantie met de kippen op stok ga en dus ook gewoon elke dag vroeg mijn bed uit stap. Dat is dan wel zonder wekker en dat maakt een hoop verschil.

Vakantiemodus

Ook de inspiratie voor leuke verhalen, die ik dan weer met jullie wil delen, is al in de vakantiemodus. Mijn inspiratie luiert op een ligbed aan het strand en in de zon. Luisterend naar het ruisen van de zee en nippend aan een cocktail. Allemaal prima, maar ik dan? Ideeën voor gerechten zijn er genoeg overigens. Ik ben al druk aan het vooruit koken zodat ik de weken van afwezigheid toch niet helemaal van de radar verdwijn.

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes

Wildplukken

Volgende week vertrek ik eerst voor paar dagen naar de Auvergne in Frankrijk. Een persreis met wildplukken in de hoofdrol. Daar verheug ik me zo op! De natuur in, mooie bloemen, planten en kruiden plukken, daarmee koken en natuurlijk eten. De regio is ook schitterend en groen. Zeker weten dat ik daarna weer genoeg online gesprekstof heb. Daarna ben ik een paar dagen thuis om vervolgens voor twee weken naar Portugal te vertrekken. Zonnen, rondstruinen, stadjes ontdekken, zwemmen in afgelegen baaitjes, koken, eten, wijn drinken, ontspannen… Zoiets wordt het en dat allemaal met mijn grote liefde. Ik tel de dagen af. Tips voor het oosten van de Algarve zijn overigens nog altijd welkom!

Bootwerkers

Een hap van deze couscoussalade met granaatappelpitjes en ik waan me in een mediterraan land. Ook door de merguez worstjes. Die kocht ik bij Slagerij Brouwer in Middelburg, dankzij Anna van Brasserie Jong. Zij was ook in de slagerij en vertelde dat die worstjes zo lekker zijn. Ik ben dol op merguez dus nam het maar al te graag van haar aan. Ik maakte er een couscoussalade bij met granaatappelpitjes, feta, munt en mijn geliefde koriander. Erbij een dipje van yoghurt met dille en een beetje honing. We aten als bootwerkers, mijn schatje en ik, want alles was op. Zegt wel genoeg denk ik hè?

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes
Voor 2 personen

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes

Dit zit in de couscoussalade:

  • 200 gram couscous
  • 275 ml kokend hete bouillon
  • 5 merguez worstjes
  • Bosje koriander, fijngehakt
  • Bosje munt, enkel de blaadjes, fijngehak
  • 1 granaatappel, enkel de pitjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • Sap van 1 limoen
  • Stuk feta, verkruimeld
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit zit in de yoghurtdip:

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 tl honing
  • Sap van 1/2 citroen
  • Scheutje olijfolie
  • Paar takjes dille, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Schaal + deksel
  • Snijplank + mes
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Doe de couscous met wat citroensap in een schaal en schenk hier de bouillon over. Sluit de schaal af en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous door met een vork.
  2. Verhit een koekenpan en bak hierin de merguez worstjes. Ik doe dit in een droge pan met anti-aanbaklaag. Dus zonder boter of olie. Na 6 tot 8 minuten zijn de goudbruin en gaar.
  3. Voeg de koriander, munt, limoensap en olijfolie toe aan de couscous. Schep daarna de feta en granaatappelpitjes erdoor.
  4. Meng de yoghurt met de olijfolie, citroensap, honing en dille. Roer even door.
  5. Haal de merguez worstjes uit de pan en leg op de couscoussalade met granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurtdip.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoCouscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: couscous, dille, feta, granaatappelpitjes, koriander, merguez worstjes, munt, salade

« InMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werken
Ontbijtcake met abrikoos en perzik »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok