BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk

2 maart 2016 door Stefanie Reageer

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstukEen hoop gezelligheid als je deze bun cha met biefstuk op tafel zet. Dit is een Vietnamese salade met noodles en knapperige groente die je zelf samenstelt. Lekker, gezond en ook nog eens super leuk om te doen. Lijkt dat je wel wat? Ik deel het recept met je!

Lievelingskeuken

Het is geen geheim dat de Aziatische keuken één van mijn lievelingskeukens is. Het maakt niet uit waar het gerecht vandaan komt en wat de ingrediënten zijn, ik vind het lekker. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want gebakken banaan laat ik liever staan. Maar oké, voor het gemak zeg ik gewoon dat ik het allemaal wel lust.

Klein en authentiek

In Azië eet je het beste bij die kleine en authentieke tentjes. Langs de kant van de weg of bij een local die in zijn tuin of woonkamer een paar tafeltjes zet en het omdoopt tot restaurant. Ik houd daarvan. De echte hotspots en de hippe eettenten laat ik dan liever links liggen om de smaken uit het land te proeven.

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk

Soort buffet

In Vietnam ben ik nog nooit geweest, maar ik vermoed dat het qua eten daar wel goed zit voor mij. Omdat het niet in de planning zit om op korte termijn dit land in zuid-oost Azië te bezoeken haal ik gewoon een beetje Vietnam naar Nederland met deze bun cha. Bun betekent noodles en cha is varkensvlees. Ik wissel die laatste alleen in voor biefstuk. Het is de bedoeling dat je bakjes gevuld met allerlei groentes, kruiden, noodles, de biefstuk en een fantastische dressing, op tafel zet. Iedereen vult zijn of haar eigen bordje. Een soort buffet maar dan gewoon voor je neus en zonder opstaan. Hoe leuk is het om je eigen gerecht samen te stellen?

Flinke toren

Ik ben daar dol op. Je kiest precies wat jij lekker vindt en waar je zin in heb. Bij mij resulteert dat dan wel weer vaak in een flinke toren, maar goed, de bun cha is lekker licht en gezond. Geen probleem dus. Wat over is eet je de dag erna ook nog perfect als lunch.

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk
Voor 4 personen

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk

Dit zit in de bun cha:

  • 1/4 witte kool, ragfijn gesneden
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • Flinke hand tauge
  • 200 gram glasnoodles
  • 300 gram biefstuk, ik gebruik kogelbiefstuk
  • Handje pinda’s, fijn gemaakt in de vijzel
  • 1/2 komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne plakjes
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • Klontje boter of scheut olie voor de biefstuk
  • Hoisinsaus

Dit zit in de dressing:

  • 2 of 3 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • Vissaus naar smaak
  • Sap van 2 limoenen

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Pan
  • Glazenpot met deksel
  • Snijplank + mes
  • Veel kleine bakjes of schaaltjes

Zo maak je de dressing:

  1. Start met het maken van de dressing. De smaken kunnen zo goed intrekken en dat is het allerlekkerste.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een glazenpot en voeg 100 milliliter kokend water toe. Draai het deksel op de pot en schut goed tot alles gemengd is.
  3. Zet weg.

Zo maak je de bun cha:

  1. Doe de kool in een schaal en voeg een paar eetlepels van de net gemaakte dressing toe. Meng goed.
  2. Kook water in een pan en wel hierin de glasnoodles. Als ze zacht zijn, giet je ze af en spoel je ze onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de biefstukken. Ik houd van rood dus enkel dichtschroeien vind ik voldoende. Bak het vlees zoals jij dat wenst. Lak af met wat hoisin.
  4. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten.
  5. Ondertussen doe je alle verschillende groentes en de glasnoodles in mooie bakjes of schaaltjes en zet ze op tafel.
  6. Snijd de biefstuk in reepjes en zet ook op tafel.
  7. Geef nu iedereen een bord en bouw je eigen salade. Eindig met de biefstuk en wat van die heerlijke dressing.
TIP! Ik gebruik biefstuk, maar deze salade is ook verrukkelijk met garnalen. Voor een vega variant kies je shii-takes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk

Dit vind je misschien ook leuk

  • Springrolls met geplozen kipSpringrolls met geplozen kip
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Vispakketje met kabeljauwVispakketje met kabeljauw
  • Gelakt buikspek met Aziatische saladeGelakt buikspek met Aziatische salade

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags:aziatisch, biefstuk, gezond, glasnoodles, hoofdgerecht, komkommer, rode peper, tauge, vietnamees, wortel

« Zo maak je de lekkerste hummus!
Isings Koffiehuis in Middelburg: een plek om te ontdekken! »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!