BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Stengels van bladerdeeg met ansjovis

21 oktober 2015 door Stefanie 1 Reactie

Stengels van bladerdeeg met ansjovisI like it salty. Very salty. Als jij net als ik gek bent op zout, dan is het recept wat ik vandaag voor je in de aanbieding heb heel geschikt. Nu moet je niet denken dat ik met het zoutvat aan mijn mond sta hoor. Zo gek ben ik er nou ook weer niet op. Op ansjovis daarentegen ben ik een klein beetje verliefd. Wat is dat ongelofelijk lekker. Een klein en ieniemienie visje met een grootste en behoorlijk uitgesproken smaak. Ik denk dat hierbij wel geldt you hate it or you love it.

Standaard ligt er bij ons ansjovis in de voorraadkast. Meestal kies ik die van Fish Tales. Ik vind die ansjovis het allerlekkerste. Die is dan weer niet zo zout dat je er rare bekken van trekt, dus ook heel geschikt om zo even te snacken terwijl je bijvoorbeeld deze stengels van bladerdeeg maakt. Het mooiste is wel dat het niet alleen yummie is. De ansjovis wordt duurzaam gevangen. En ook dat is gewoon belangrijk.

Stengels van bladerdeeg met ansjovis

Ingrediënten op elkaar plakken

Herkende je jezelf in voorgaande? Gek op zoute smaken en ansjovis? Dan weet ik zeker dat je ook heel erg van deze stengels van bladerdeeg houdt. Tenzij je natuurlijk niet echt fan bent van bladerdeeg. Dat kan, maar daar ga ik even niet vanuit. Ooit, lang geleden, kreeg ik deze stengels eens bij een restaurant. Op een bordje naast een heerlijke stevige en gevulde vissoep. Sindsdien maak ik ze. Niet wekelijks. Zelfs niet maandelijks, maar zo af en toe. Het is ongelofelijk simpel. Het is wat ingrediënten op elkaar plakken, in de oven leggen, even wachten en klaar. Je moet er maar net opkomen, dus daarom wil ik het jullie niet onthouden.

Mazzeltje

Ze zijn fantastisch bij een kopje soep. Welke soep dan ook. Vissoep, pompoensoep, bospaddestoelensoep. Of je zet de stengels in een glas bij je borrelplank. Ik durf te wedden dat het glas in een mum van tijd leeg is. Zo niet, dan heb je zelf gewoon een mazzeltje en snack jij ze allemaal op.

Stengels van bladerdeeg met ansjovis
Voor 32 stengels

Stengels van bladerdeeg met ansjovis

Dit zit erin:

  • 2 blikjes ansjovis, uitgelekt
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei losgeklopt

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Kwastje

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verdeel de blikjes ansjovis over 4 plakjes bladerdeeg. Maak van boven, van onder en in het midden een horizontaal rijtje. Leg de ander plakjes bladerdeeg er bovenop en druk goed aan.
  3. Snij de bladerdeegpakketjes in reepjes van ongeveer 1 centimeter breed. Ik haal er 8 uit.
  4. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de stengels daarop. Bestrijk ze met een kwastje met het losgeklopte ei.
  5. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. De stengels zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
TIP! Deze stengels zijn heerlijk bij de borrel, maar ook bij een kopje soep smaken ze geweldig.

Stengels van bladerdeeg met ansjovis

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kruidige pompoensoepKruidige pompoensoep
  • Makkelijke courgettesoepMakkelijke courgettesoep
  • Tonijnboter, lekker voor bij de borrelTonijnboter, lekker voor bij de borrel
  • 3 x fetadips3 x fetadips

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Voor bij de borrel Tags: ansjovis, bijgerecht, bladerdeeg, Borrelhappen, makkelijk, snel

« Warme najaarsgroente met feta
De Zeeuwse Hemel in Zierikzee »

Reacties

  1. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    21 oktober 2015 om 16:15

    Dit klinkt lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok