BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pickles van rode ui

14 oktober 2015 door Stefanie Reageer

Pickles van rode uiRode ui is lekker. Heel lekker zelfs. Ik ben er zelfs zo gek op dat ik gerust ontbijt met een rood uitje. Natuurlijk niet een ui uit het vuistje zoals je een appel eet. Nee, dat gaat ook mij te ver. Wel on the side bij een lekker omeletje. Dan snijd ik wat tomaatjes en blokjes avocado. Daarover gaan dan wat dunne ringetjes rode ui. Als je daarna gewoon even goed je tanden poetst, is het ook niet zo dat al je collega’s of afspraken nog door hebben dat je vanmorgen rode ui at.

Zwemmen in azijn

Mijn liefde Ruben is iets minder gek op dit prachtige uitje. Want mooi is ie hè? Niet echt rood, eerder een beetje paars. Zodra ik stukjes rode ui door het avond eten doe, die nog rauw zijn, vist mijn schatje ze er gegarandeerd uit. Hij vindt de smaak wel lekker, maar heeft snel een beetje last van de nasmaak die zo blijft hangen. Lucky me, ik heb daar gaan last van. Toen ik zelf burgers wilde maken en vond dat rode ui daar absoluut op moest wilde ik Ruub natuurlijk ook een beetje blij maken. De rode uitjes hadden een behandeling nodig. Een badje van roomboter en een lekkere massage in een koekenpan zorgen voor heerlijke zoete en karamelachtige uitjes. Heerlijk is dat. Aangezien dat niet iets nieuws is voor mij, leek het me geweldig om ze om te dopen tot fris zure pickles. Geen badje van roomboter maar zwemmen in azijn, suiker en de lekkerste specerijen die ik in huis had. Omdat je de rode ui eerst even kort blancheert zijn ze direct al zachter, wel ruikt je huis een tikkeltje apart. Even de deuren en ramen op en dat probleem is weer opgelost.

Pickles van rode ui

Het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit zo’n pot rode ui pickles. De rode ui, die meer paars is, wordt dankzij de azijn en suiker eerder fel roze. In tien minuten is je glazenpot gevuld en daar heb je dan een hele tijd plezier van. De pickles eet je op een broodje hamburger, maar ze zijn ook geweldig bij een kaas- of vleeswarenplankje, op een boterham met paté of een lekkere salade. Ik at ze al bij couscous met gegrilde wintergroente en dat was ook zo’n fantastische combinatie. Weinig moeite en veel plezier. Ook leuk om mee te nemen als cadeautje als je bij vrienden eet.

Pickles van rode ui
Voor een pot van 750 milliliter

Pickles van rode ui

Dit zit erin:

  • 500 gram rode ui, gepeld en in dunne plakjes
  • 375 milliliter azijn
  • 100 gram suiker
  • 5 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers
  • 1 stukje gember

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Glazenpot met deksel
  • Snijplank
  • Mes
  • Spatel

Zo maak je het:

  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Blancheer hierin de rode uien 2 minuten. Giet af en laat de rode uien uitlekken.
  2. Terwijl de rode ui uitlekt voeg je de azijn, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, laurierblad, rode peper en de gember bij elkaar in de steelpan en brengt het aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  3. Voeg nu de rode ui bij de azijn. Meng goed en schenk nu in de glazenpot. Zorg dat de uien helemaal onderstaan met het azijn en suiker mengsel.
  4. Draai de deksel op de pot en zet weg in de koelkast.
TIP! De pickles van rode ui bewaar je in de koelkast en is een paar weken houdbaar.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjesSlaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis
  • Quinoasalade met geblakerde kipQuinoasalade met geblakerde kip
  • Makkelijke rode linzensoepMakkelijke rode linzensoep

Categorie: Bijgerechten Tags: azijn, gember, kaneel, kruidnagel, laurier, pickles, rode peper, rode ui

« Homemade mayonaise
Brioche broodjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok