BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Italiaanse tonijnragu met pasta

2 februari 2015 door Stefanie 4 Reacties

Tonijnragu met pastaItaliaanse tonijn ragu met pasta, wat is dit lekker! De saus is op basis van tomaten, bevat veel fijngehakte groente, is lekker zoutig door de anjovis en de verse Italiaanse kruiden zorgen voor een fantastische smaak. In feite is het recept ook niet moeilijk en lekker snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag. I

Van pasta word je dik

Ik heb het nooit onder stoelen en banken gestoken dat ik een pastalover ben. Pasta met paddenstoelen en spekjes, pasta met homemade pesto en garnalen of pasta met kip en ja toch ook weer spekjes. Maar ook de simpelere pasta’s zoals pasta putanesca of arrabiata vind ik heerlijk.Voor veel mensen is pasta een no-go wanneer ze een beetje op de kilo’s willen letten. Koolhydraten zijn slecht en van pasta word je dik. Je hoort de cliche’s vaak voorbij komen. Nu geloof ik daar niet per se in. Oké, ik kan me best voorstellen dat je dik wordt van pasta. Of nee, dat je aankomt wanneer je elke dag pasta eet. Dik klinkt zo vreselijk negatief. Eigenlijk is de pasta dan niet de boosdoener, maar de hoeveelheid kaas die je erover strooit, of de saus die je erover of ernaast eet. Maar dan nog als je dat af en toe doet, is er echt geen man over boord.

Tonijnragu met pasta

Roze olifant

Kijk, je kunt natuurlijk pasta schrappen als je vindt dat je wat kilo’s kwijt moet. Ik probeer dat soms ook wel eens. Mijn probleem is alleen, als ik mezelf iets verbied of opleg, ‘deze week moet je de hele week gezond eten’ of ‘deze week gaan we geen frietjes eten’, gaat het al direct mis. Denk maar eens NIET aan een roze olifant. Nou, dat is onbegonnen werk. Zodra dat tegen mij gezegd wordt, denk ik aan olifanten in alle vormen, maten en de meest uiteenlopende tinten roze. NIET is de trigger voor mij, om het wel te willen. Volgens mij werkt het zo ook met kleine kinderen. Alles wat niet mag is zoveel interessanter, leuker, lekkerder, stoerder enz. dan alles wat wel mag. Moraal van dit verhaal is niet dat ik mezelf een klein kind vind, maar dat je soms gewoon moet doen waar je zin in hebt. Ik word echt gelukkig van een bord pasta. Vooral wanneer ik het niet elke dag eet, maar af en toe. Daar kan ik zo van genieten en dat genieten is voor mij ook een hoop waard. Is genieten ook niet een heel groot deel van gezond leven?

Om de boel toch een beetje in balans te houden wil ik niet weer aankomen met een romig pastarecept en heb ik een pasta met tonijnragu in de aanbieding. De saus is op basis van tomaten, bevat veel fijngehakte groente, is lekker zoutig door de anjovis en de verse Italiaanse kruiden zorgen voor een fantastische smaak. In feite is het recept ook niet moeilijk en lekker snel klaar. Ideaal voor een doordeweekse dag.

Tonijnragu met pasta

Ik heb altijd publiek bij het maken van de foto’s.

Tonijnragu met pasta
Voor 3 – 4 personen

Dit zit erin:
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
1 bosje verse Italiaanse kruiden, ik gebruik een mix van salie, tijm en rozemarijn. Allemaal fijngehakt.
1 blikje ansjovis
1 blikje tomatenblokjes
2 blikjes tonijn op olijfolie
1 of 2 eetlepels tomatenpuree
350 gram pasta
Olijfolie
Peper en zout
Basilicum, grofgehakt
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:
Verhit een scheut olijfolie in een wok of gietijzeren pan. Bak de ui, wortel en bleekselderij op een laag vuur in vijf minuten glazig. Voeg hierna de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Bak nog door voor vijf minuten op een laag vuurtje.

Voeg nu de tomatenpuree en een klein scheutje water toe. Meng alles goed en doe de tomatenblokjes en de ansjovis in de pan. De ansjovis kun je gewoon in zijn geheel in de pan doen. De ansjovis smelt in de saus. Breng het mengsel aan de kook, zodra de ragu kookt zet je het vuur laag en laat je alles 10 minuten doorkoken.

Kook ondertussen de pasta gaar zoals op de verpakking staat.

Nu kan de tonijn bij de ragu. Roer goed door en laat alles nog vijf minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de pasta en ragu op een bord. Garneer met wat basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tip! Wil je echt even pasta skippen? Eet de tonijnragu dan met zilvervliesrijst, quinoa of volkoren couscous.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Tonijnragu met pasta

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pasta met pesto, zeekraal en groene aspergesPasta met pesto, zeekraal en groene asperges
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Courgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaasCourgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaas
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: kaas, makkelijk, parmezaanse kaas, pasta, snel, tonijn

« Weekend Rotterdam in plaatjes
Quesadillas met guacamole »

Reacties

  1. Rosanne zegt

    2 februari 2015 om 08:47

    Ah, dat ziet er zalig uit! Ga hem onthouden!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 februari 2015 om 18:16

      Dank je! Geniet ervan :-)

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    2 februari 2015 om 10:26

    Lekker! Ik maak altijd pasta putanesca met tonijn als ik echt geen tijd heb om naar de winkel te gaan. Heb altijd alles in huis ;)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 februari 2015 om 17:59

      Soms maak ik ook wel eens putanesca met tonijn. Pasta is gewoon echt altijd lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok