BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gingerbread cookies

13 december 2015 door Stefanie 4 Reacties

Gingerbread cookiesWat een schatje zijn het hè? Deze gingerbread cookies. Zonde om op te eten. Bijna dan, want echt veel probleem om mijn tanden erin te zetten heb ik niet. Deze koekjes bak je zo rond de kerstdagen. Ze zijn lekker kruidig en zien er ook nog eens leuk uit. Trouwens, ook als het vijftien graden is en de zon uitbundig schijnt, smaken de gingerbread cookies uitstekend.

Kersterige keukenprinses

Het is eind oktober wanneer ik, deze cutie pies van koek, bak. Ik bakte niet alleen deze koekjes. De coq au vin stond op het vuur en ik vulde twee weckpotten met zelfgemaakte granola. Lekker met van die winterse speculaaskruiden erdoor. Om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen vond ik het tijd voor wat kerstmuziek. I love it. Altijd al. Terwijl de liedjes over sneeuw en de mooiste tijd van het jaar door de keuken galmen, is het buiten vijftien graden. Het is zacht buiten en het zonnetje schijnt uitbundig. De openslaande deuren en de keukendeur staan zelfs open, terwijl ik de kersterige keukenprinses uithang. Mijn schatje is druk in de weer met het winterklaar maken van de tuin.

Gingerbread cookiesKerstliedjes dus. Ik ben er echt dol op. Jarenlang was Mariah Carey mijn all time favorite. Haar plek is inmiddels ingenomen door Frank Sinatra. Minder hysterisch en voor mij ultiem kerst. Het is niet zo dat ik in de zomer al denk aan de nummers, maar zodra we in de herfst beland zijn, heb ik er niets op tegen om wat Christmas carols op te zoeken op Spotify. En deze mee te zingen. Heel hard. Het leukste is, vind ik dan, dat ik er van overtuigd ben dat het echt goed klinkt. Mijn schatje, maar ongetwijfeld ook de buren, denken daar iets anders over. Het is niet voor niets dat hij de tuin in vluchtte die ene bewuste zondagmiddag in oktober.

Hard en vals

Ik geef toe, ik zing vals. Vooral heel hard en vals met een schorre stem als gevolg. Wat natuurlijk ook weer heel leuk kan zijn voor een Katja Schuurman imitatie. Want naast kerstliedjes kan ik ook genieten van tophits uit de jaren negentig. Bijvoorbeeld Ademnood van Linda, Roos & Jessica. Natuurlijk met het bijpassende dansje erbij. Het is niet zo dat ik dit soort liedjes dagelijks luister hoor, maar met wat wijn en vriendinnen kan het zomaar gebeuren dat deze tophits er bij worden gezocht. Zelfs op de Amsterdamse grachten. En ja, dit was ook na de nodige wijn en op mijn vrijgezellenfeest, dus dan dat mag.

Of je nou van kerstmuziek houdt, of het verafschuwd, deze gingerbread cookies zijn voor iedereen een goed idee.

Gingerbread cookies
Voor 20 koekjes

Gingerbread cookies

Dit zit erin:

  • 325 gram bloem, gezeefd
  • 135 gram schenkstroop
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram koude roomboter, in blokjes
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Gingerbread uitsteker, ik kocht die van mij bij Dille & Kamille
  • Keukenmachine of mixer
  • Vershoudfolie
  • Deegroller
  • Bakblik met bakpapier
  • Rooster

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Klop de boter samen met de suiker luchtig in de keukenmachine.
  3. Voeg nu de specerijen, snuf zout en de schenkstroop toe.
  4. Doe de bloem en bakpoeder bij het deeg. Laat de keukenmachine draaien tot het een egaal deeg is geworden.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  6. Bestuif je aanrecht met een beetje bloem en rol hier het deeg op uit tot een dikte van 4 millimeter. Steek nu de koekjes uit met de steker. Van het overgebleven deeg maak je weer een bal en om het vervolgens uit de rollen en uit te steken. Herhaal tot je deeg op is.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat die je met bakpapier bekleedt.
  8. Bak de koekjes in 1o minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
  9. Als de gingerbread cookies afgekoeld zijn, versier je ze zoals je zelf leuk vindt!
TIP! Ik gebruik decoratiestiften van Dr. Oetker om de gingerbread cookies te versieren. Persoonlijk denk ik dat het lekkerder is om zelf icing te maken. Een recept daarvoor vind je hier.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gingerbread cookies

Dit vind je misschien ook leuk

  • Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamicoBruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico
  • Verwarmende glühweinVerwarmende glühwein
  • De lekkerste speculaasbrokkenDe lekkerste speculaasbrokken
  • Crumble met bramen en appelCrumble met bramen en appel

Categorie: Taartjes en andere zoetigheid Tags: bakken, bruine suiker, gember, kerst, koekjes, kruidnagel, stroop

« Makreelpaté met zuurdesemtoast
Zuid-Afrikaans melktaartje met geprakt rood fruit »

Reacties

  1. Marlotte zegt

    13 december 2015 om 10:36

    Mmm, ik ben echt dol op gingerbread koekjes. Zo lekker! Ontzettend mooie foto’s heb je gemaakt!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 december 2015 om 17:24

      Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Mariska zegt

    13 december 2015 om 14:13

    Jaaa deze ga ik maken! Ik houd van deze koekjes en wilde ze per se een keer zelf maken! Geweldig, bedankt voor het recept :D

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 december 2015 om 17:25

      De koekjes zijn verrukkelijk. Benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok