BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zomerse pastasalade

29 mei 2015 door Stefanie 8 Reacties

Zomerse pastasaladeAls student, had ik zo een paar succesgerechten die ik graag op tafel zette. Voor mezelf of voor vriendinnen die kwamen eten. Zo maakte ik graag pasta arrabiata. Eigenlijk nog wel een favoriet, die ik veel te weinig eet. Less is more geldt hier wel. Veel meer dan tomaat, knoflook en rode pepers heb je niet nodig om te meest lekkere saus te bereiden. Ideaal voor een druk studentenbestaan en het past ook nog eens perfect in een krap studentenbudget.

Koken vond ik altijd al leuk, dus toen ik om mezelf ging wonen kwam ik niet in de verleiding, wat je verleiding noemt natuurlijk, om voor het gemak een maaltijd in de magnetron te schuiven. Studieontwijkend gedrag, dat was een verleiding waar ik wel graag aan toe gaf. Regelmatig ging ik met vriend Maus uitgebreid boodschappen doen. Allebei boodschappen voor one, dus hoeveel heb je nodig? Wij presteerden het toch om iedere keer met een bepakt en bezakt fietsje te vertrekken bij die blauwe supermarkt met een XL vestiging. Van die four packs cola light, want dat dronk ik toen echt met liters te gelijk, veel tijdschriften en een hoop onnodige zaken. Mijn fiets was dan misschien wel volgeladen, maar de studiefinanciering vloog er zo natuurlijk wel doorheen. Ach ja, ik heb nog steeds leuke herinneringen aan die boodschappenmiddagen die soms wel een paar uur duurden en er altijd voor zorgden dat we in de gangpaden bijna op de grond lagen van het lachen.

Zomerse pastasaladeHet recept voor deze pastasalade is een voorbeeld van zo’n succesgerecht. Echt een blijvertje, want in de loop der jaren blijft de salade terugkomen. Ik heb er niet eens zo heel veel aan gesleuteld. Als student gebruikte ik pesto uit een potje voor de salade, want dat is natuurlijk gewoon super makkelijk. Inmiddels is die vervangen voor een homemade variant. Dat vind ik echt wel lekkerder en in feite maak je pesto in een handomdraai. Maak wat extra, vries dat in en je hebt altijd een portie klaar voor gebruik.

Deze pastasalade is geschikt voor elk moment. Als avondeten op een warme zomerdag, om in een bakje mee te nemen tijdens een picknick of als lunch naar je werk, als bijgerecht tijdens een barbecue, you name it.

Welke gerechten kookte jij graag als student? En eet je dat nog wel eens? Ben benieuwd!

Zomerse pastasaladeZomerse pastasalade
Voor 4 personen

Dit zit erin:
350 gram vlindertjespasta
150 milliliter groene pesto
2 blikjes tonijn op olijfolie, uitgelekt
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 bos groene asperges, in stukken gesneden
1 citroen
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het:
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Zodra de pasta gekookt is, laat je deze een beetje afkoelen.

Verhit een wok en bak hierin de stukjes groene asperges. Het lekkerste is, als ze nog wel knapperig zijn.

Meng in een bakje de pesto met het citroensap en schep het door de pasta. Voeg nu ook de tonijn, asperges en rode ui toe. Roer goed en breng op smaak met wat peper, zout en eventueel wat olijfolie.

Simpel toch? Nu snap je vast wel waarom dit een geliefd studentenmaaltje is.

Tip! Met wat rauwe tomaatjes of deze slome tomaatjes erdoor is deze salade misschien nog wel lekkerder.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Dit vind je misschien ook leuk

  • Penne met pesto, garnalen en zeekraalPenne met pesto, garnalen en zeekraal
  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: groene asperges, hoofdgerecht, makkelijk, pasta, pesto, snel

« Zeeslag tussen topkoks tijdens Slag op de Schelde
Rabarber plaattaart »

Reacties

  1. Annemieke zegt

    29 mei 2015 om 10:26

    Pesto ging er bij ons ook met potten tegelijk doorheen toen ik student was! Ik moet er nu niet meer aan denken, pesto uit een potje ;-). En we maakten vaak pasta met spinazie en roomkaas, dat zou ik eigenlijk weer eens moeten maken, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juni 2015 om 07:07

      Ik maakte ook super vaak pasta met spinazie en paturain. Mega lekker. Ga ik snel weer eens eten.

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    30 mei 2015 om 15:01

    Oh zo lekker! Ik hou van tonijn in een pastasalade!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juni 2015 om 07:08

      Ik vind dat dus ook echt heerlijk!

      Beantwoorden
  3. Maurice zegt

    13 juni 2015 om 10:58

    Zie ons nog gaan op onze fietsjes…… Niet de allerbeste combinatie jij en ik om boodschappen. Zat daarna weer weken op water en brood;) x

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juni 2015 om 07:08

      Hahaha en ladingen tijdschriften. Liny’s leespakket ;-)

      Beantwoorden
  4. Caatje zegt

    21 juni 2015 om 20:55

    Gisteren deze pasta gemaakt en een kids versie met Dora en Diego pasta :) We hebben ervan gesmuld! Vooral het frisse van de citroen door de pesto was verrassend lekker Xxx

    Beantwoorden
  5. Maike zegt

    27 juni 2016 om 17:40

    Wat een leuk verhaal erbij, ik ben student en bezoek deze site vaak voor wat inspiratie haha! Dit recept ga ik zeker eens proberen, thanks! :)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok