BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt

6 februari 2016 door Stefanie 6 Reacties

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurtDe dag beginnen met dit havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt… Dat klinkt mij als muziek in de oren. Vandaag deel ik het recept met jullie en vertel ik over mijn liefde voor ochtenden.

Lievelingsmoment

De ochtend is mijn lievelingsmoment van de dag. Oké, ik beken wel eerlijk dat ik dat niet altijd voel zodra de wekker gaat om 6.00 uur. Toch is dat een beetje zoiets als in één keer er een pleister aftrekken. Doe het snel, dan ben je er maar vanaf. Zodra ik de stap zet om de dekens weg te slaan en mijn benen buitenboord gooi, ben ik wakker en heb zin om aan de dag te beginnen.

Magisch

Ochtenden hebben iets magisch. De dag is een onbeschreven blad. Alles is nog vers en nog mogelijk. Het is onbekend wat komen gaat. Hoe ik ook houd van het gezellig van de avond en het avontuurlijke van de nacht, dit moment van de dag wint het. Als je de deur uitstapt en je ademt even goed in, ruik je dat het nog vroeg is. De geur van ochtend is gewoon anders, je voelt het en je hoort het zelfs. De druk kwetterende vogeltjes, een verdwaalde fietser die naar het werk gaat. Een vroege sportieveling of iemand die onderweg naar huis is na een wilde nacht. Een vuilniswagen die het vuil van de vorige dagen oppikt, zodat de straten er weer netjes bij liggen. Huizen die nog voornamelijk donker zijn. Op een enkel verlichte woonkamer na. Ik vraag me dan altijd af waarom die mensen zo vroeg op zijn.

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt

Brandstof

Vroeg op de dag ben ik het meest productief en lukt het me om bergen werk te verzetten. Hoe later op de dag hoe minder actief. Ik ben dan altijd dol blij dat ik die uurtjes al te pakken heb gehad. De ochtend draait natuurlijk ook om ontbijt. Eigenlijk is dat natuurlijk het allerbelangrijkste. Zonder eten geen brandstof en dat maakt het toch een stuk lastiger om er flink tegenaan te gaan.

Mega lekker

Ik varieer behoorlijk met mijn ontbijt. Vaak heb ik wel een paar dagen achter elkaar dezelfde verslaving. Zo ontdekte ik laatst de geroosterde havermout die Reny maakte en deelde op haar blog Mind Your Feed. Ik ben gek op havermout. Vooral in koekjes, taartjes en allerlei ontbijtjes. Ik ging er zelf mee aan de slag en at er peer uit de oven naast en een klodder yoghurt die ik opleukte met wat vanille. Wauw, wat mega lekker! De peer is zacht en kruidig door de 5 spices die ik gebruik. De havermout knapperig en zoet en de yoghurt fris en vol van smaak door de vanille.

De dag beginnen met een kommetje vol van deze heerlijkheden is zo fijn, dat ik dit wel met jullie moet delen! En neem ook zeker eens een kijkje op Mind Your Feed voor heel veel lekkere en gezonde recepten!

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt
Voor 2 personen

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt

Dit zit erin:

  • 4 peren, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 theelepels 5 spices poeder
  • 100 gram havermout
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eetlepels yoghurt
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Schaaltje
  • Mesje en snijplank

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de blokjes peer in de ovenschaal. Meng de 5 spices erdoor en zet 20 minuten in de oven, tot de blokjes peer zacht zijn.
  3. Schep de yoghurt in een schaaltje en roer het vanillemerg en de honing erdoor. Zet in de koelkast.
  4. Als de peer bijna goed is verhit je een wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de havermout samen met wat honing tot hij verkleurd en een beetje knapperig wordt.
  5. Vul 2 schaaltjes met warme peer, gebakken havermout en vanilleyoghurt en je havermoutontbijtje is klaar om op te eten!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Havermout met pepernoten en peerHavermout met pepernoten en peer
  • Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de ovenXavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven
  • Koffie granola met vanilleKoffie granola met vanille

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: gezond, havermout, ontbijt, peer, Vanille, Yoghurt

« Kip gestoofd in Pastis met lavendel en honing
Linzensalade met feta en slome tomaten »

Reacties

  1. Mariska zegt

    6 februari 2016 om 15:48

    Dit klinkt zo onwijs lekker! Zal ook wel goed vullend zijn! Heerlijk :D

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 februari 2016 om 18:00

      Het is inderdaad goed vullend, maar super lekker :-)

      Beantwoorden
  2. Ann zegt

    9 februari 2016 om 15:50

    Hallo,
    Wat zijn die 5 spices kruiden?
    Bedankt
    Ann

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2016 om 15:54

      Hoi Ann, 5 spices poeder is een Chinese specerijenmix. Vaak met kaneel, kruidnagel, venkelzaad enz. Ontzettend lekker. Hier lees je er iets over: http://www.originalspices.nl/products/five-spice Als je het nergens kun krijgen, vervang je het gewoon door koekkruiden! Groetjes Stefanie (Hebben wij elkaar ontmoet donderdag tijdens de rondleiding?)

      Beantwoorden
      • Ann zegt

        15 februari 2016 om 11:52

        Hallo Stefanie,

        Inderdaad, we hebben elkaar donderdag ontmoet in onze brouwerij.

        Ik bekijk alvast of ik bij AH à die koekkruiden kan geraken.

        Al veel leuke receptjes gezien op uw site

        gr uit België
        Ann

        Beantwoorden
  3. Annemarie zegt

    20 oktober 2016 om 09:28

    Het was heerlijk! Dankjewel voor het recept:)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok