BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Yoghurtcake met blauwe bessen

8 mei 2016 door Stefanie 6 Reacties

Yoghurtcake met blauwe bessenMaak deze yoghurtcake met blauwe bessen en je begint je dag behoorlijk feestelijk! Op de één of andere manier vind ik naar de tandarts gaan altijd iets minder feestelijk, daarom stelde ik mijn laatste bezoek dan ook zo lang mogelijk uit.

Geen puber

‘Op jouw leeftijd heb je niet zo snel gaatjes.’ Ik lig in de behandelstoel van de tandarts. Of eigenlijk bij de mondhygiënist. Na een uur bikken en frezen in mijn mond komt de tandarts ellende er nog achteraan. Een fractie van een seconde denk ik dat ze bedoelt omdat ik nog zo jong ben. Waarom denk ik dit? Al snel word ik wakker geschud. Wat blijkt, ik word ook een dagje ouder en ben geen puber meer, die de hele dag door snoept en suiker eet. Shit.

Fris gebit

Maar dat klopt inderdaad. Op dat schepje na, in die ene cappuccino per dag, valt het reuze mee met mijn suiker inname. Uhm of twee cappuccino’s. Heel soms drie maar oké het zijn geen candybars en liters frisdrank. Eindresultaat? Geen gaatjes en weer een fris gebit. Altijd fijn.

Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (zie tip) en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (zie tip) en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Uitstellerige aard

Ik ben niet bang voor de tandarts maar toch ga ik te weinig. Heel stom eigenlijk want ik ben dolblij als ik geweest ben. ‘Dat is al even geleden,’ zegt de beste man. Vervelend vind ik hem niet, dus dat is ook geen reden om thuis te blijven. Mijn vorige tandarts, de voorganger, wel. Deze is zelfs heel aardig en nog vrij jong. Niet puber jong zodat hij nog gaatjes heeft, maar begin veertig of zo. De mondendokter merkt op dat ik geen jaarlijkse oproep krijg en denkt dat dit de reden is van mijn absentie. Ik knik gewillig dat ik zo’n bericht waardeer en vertel hem maar niet over mijn uitstellerige aard. Al twee jaar lang stond ‘afspraak maken tandarts’ op mijn to do lijst, als herinnering in mijn telefoon of als nieuwe mail van mezelf, aan mezelf. Ach ja dat boeit hem vast niet en het gaat erom dat ik uiteindelijk geweest ben.

Cakeje

In dit cakeje met blauwe bessen zit geen suiker maar een beetje honing wat het geheel zoet maakt. Geen idee of je van honing wel of geen gaatjes krijgt. Als je je tanden goed poetst valt dat heus mee. Het is snel gemaakt en een feestelijk begin van je dag!

Yoghurtcake met blauwe bessen
Voor 4 personen

Yoghurtcake met blauwe bessen

Dit zit erin:

  • 175 gram blauwe bessen
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 80 gram amandelmeel
  • 30 gram honing
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje, het merg
  • Snuf zout

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Ovenschaal met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren, honing, vanille, amandelmeel, boter, snuf zout en de Griekse yoghurt.
  3. Schep de blauwe bessen erdoor.
  4. Doe het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede vorm. Ik gebruik een ovaalvormig ovenschaaltje.
  5. Bak 25 minuten of totdat de yoghurtcake gestold en licht bruin kleurt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Yoghurtcake met blauwe bessen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffieBlauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie
  • Quesadillas met guacamoleQuesadillas met guacamole
  • Zomerse pastasaladeZomerse pastasalade
  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: blauwe bessen, honing, ontbijt, suikervrij, Vanille, Yoghurt, zoet, zonder suiker

« Veldsla met tomaat, aardappeltjes en kaaskoekjes
Cuisine Machine // Vlissingen // 13-14-15-16 mei »

Reacties

  1. Angela zegt

    13 mei 2016 om 14:57

    Oh, ziet er super lekker uit. Deze heb ik opgeslagen!

    Beantwoorden
  2. Nelleke zegt

    25 april 2017 om 14:59

    Ff een vraagje, denk dat alles op kamertemperatuur moet zijn?! ???
    Ben groot fan btw ????

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 april 2017 om 11:46

      Dank je wel! Leuk om te horen :-) Op kamertemperatuur is het beste inderdaad!

      Beantwoorden
  3. Xenia zegt

    3 juni 2017 om 13:09

    Klinkt heerlijk!
    Ik ga hem zeker onthouden..
    Toevallig net een blog online gezet over Frozen Yoghurt ook met de blauwe bes:)

    Beantwoorden
  4. Anne zegt

    3 juni 2017 om 21:32

    Ziet er erg lekker uit. Zou ik het amandelmeel ook kunnen vervangen door speltmeel?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      6 juni 2017 om 09:00

      Dat kan zeker wel. Al wordt de cake hier iets droger van verwacht ik. Liefs x

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok