BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Het Vliegendt Hert // Weldadig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

1 september 2017 door Stefanie Reageer

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenHet Vliegendt Hert in Middelburg is één van mijn nieuwe favorieten om weldadig en uitgebreid te lunchen, te dineren en mooie wijnen te drinken. Het restaurant en de wijnkoperij zitten in een prachtig historisch pand. Vandaag vertel ik je er graag meer over. Benieuwd? Lees snel verder.

Droom

Een paar jaar geleden wandelde ik een groot statig monumentenpand binnen, op de Dam in Middelburg. Hoge plafonds met indrukwekkende ornamenten, marmeren vloeren, een kamer ensuite, gigantische raampartijen en een prachtige serre. Het was destijds een woonwinkel. Niets mis mee, maar eenmaal binnen ging mijn levendige fantasie met me aan de haal. Dit historische pand vond ik meer geschikt voor een tof restaurant. Samen met mijn vriendin An, die met me mee was, zagen we het al helemaal voor ons.

Hoe leuk is het, dat een paar jaar laten Het Vliegendt Hert geopend is, in ditzelfde pand. Stiekem een klein beetje een droom die uitkomt. En niet alleen voor mij, maar ook voor Ben en Steven van Velzen. Zij openden in juli dit jaar de wijnkoperij, slijterij, wijnbar en restaurant. Ben is verantwoordelijk voor de wijnen en de wijnkoperij die je voorin het pand ziet. Je kent hem wellicht van Wijnkoperij van Leerzem. Zijn zoon Steven ontfermt zich over de horeca.

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenHet Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenHet Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

Stoere tafels

Als ik binnenstapt voel ik het meteen. De sfeer is goed. Aan alles is gedacht, zonder dat het te gestyled is. Een lange bank van koninklijk blauw. Stoere tafels, gemaakt van steenschotten. Strakke witte designerstoelen die fijn zitten. Op de muren zijn schilderen uit het Rijksmuseum afgebeeld. Replica’s natuurlijk ;-) Mooi is het wel.

Alles leuk en aardig natuurlijk, maar het gaat om het eten. En lucky me, ik mocht aanschuiven voor de lunch. De lunchcultuur in Nederland is anders dan in de meer zuidelijke landen. Toch een beetje gericht op snel wat eten. Even tussendoor een broodje, uitsmijter of salade. Glas jus erbij en weer door. Voor op drukke dagen prima, maar op de middagen met meer tijd, vind ik het zelf heerlijk om uitgebreid te tafelen. En dan niet met één gang, maar meerdere gerechten, mooie bijpassende wijnen erbij, fijn gezelschap… klinkt goed toch?

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

Lunchcultuur

Als je nu heel hard ja knikt, dan is het een aanrader om een keer naar Het Vliegendt Hert te gaan. Hier serveren ze je met alle liefde zo’n uitgebreide lunch met de wijnen die er het beste bij passen. Ik testte het natuurlijk voor jullie uit. Dat was een flinke klus, maar goed, iemand moet het doen.

Kleine gerechten

Op de menukaart staan allerlei gerechten die qua formaat een beetje tussen een voor- en hoofdgerecht inzitten. Perfect dus om verschillende en meerdere gerechten te bestellen. Je kunt ze delen met elkaar en uiteindelijk meer dingen proeven. Misschien ook wel iets wat je zelf niet zo snel kiest, maar je tafelgenoot wel. Eten is voor mij nieuwe smaken en combinaties ontdekken. Dit is daar de perfecte manier voor.

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

Tataki van tonijn

Ondanks dat de gerechten ongeveer van hetzelfde formaat zijn, is er toch onderscheid gemaakt tussen de verschillende gangen. Ik begin met tataki van tonijn. De tonijn is kort aangebakken, nog rauw van binnen en met een laagje sesamzaad aan de buitenkant. Op het bord ligt wakame en ingelegde gember. De sojagel en zoet zure paddenstoelen maken het feest compleet. Ben stelt voor om bij sommige gerechten twee wijnen te proeven. Tja, wat kan ik anders doen dan instemmen? Het leuke is dat je dan voor jezelf bepaalt wat je favoriet is en welke wijn je het beste bij het gerecht vindt passen. Het is toch allemaal een kwestie van smaak. Ik krijg er een licht gekoeld glas Pinot Noir en een witte wijn met Chardonnay en Sauvignon Blanc druif bij geserveerd. Beide uit Cheverny.

Koken met de seizoenen

Bij soep drink je eigenlijk altijd de wijn van het vorige gerecht. Ik neem daarom nog een slokje van de witte Cheverny. De courgettesoep is ook al zo lekker. Gevuld met kokkels, mosselen, doperwtjes en zeekraal. Romig, maar niet te zwaar. Wel echt een zomerse soep. Chefkok Wilco kookt met de seizoenen mee. Extra lekker vind ik dat altijd. Daarna komt de zacht gegaarde zalm op tafel. Ik weet niet wat ik proef. De vis is net gaar en bovenop gebrand. Super sappig en smaakvol. Ook dankzij de Yuzu en plakjes rettich.

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

Chablis

Als liefhebber van houtgelagerde witte wijnen kom ik bij Het Vliegendt Hert aan mijn trekken. Ik mag een slok Chablis en Pouilly-Fuissé proeven. Beide wijnen die je eigenlijk nooit per glas kunt drinken. Dankzij de Enomatic is dat hier wel mogelijk. Dit is een klimaatkast waar je flessen lang in bewaard. Je tapt als het ware een glas. Ideaal systeem. Bij Het Vliegendt Hert staan er allemaal bijzondere en vooral klassieke wijnen in, die je besteld per glas of zelfs per half of proefglaasje.

Alsof het allemaal niet al lekker genoeg is, wacht er ook nog een carpaccio van eendenlever op me. Flinterdunne plakjes met grof zwart zeezout erop en een ingekookte saus van rode port ernaast. Erbij nog krokant gebakken zwezerik en en huisgemaakte bitterbal van kalfswang. Ook nu weer twee wijnen. Mijn favoriet is de aromatische Viognier van wijnhuis La Paradou. Heel aromatisch en net wat eleganter dan de frisse Chardonnay van Domaine Martinolles.

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenHet Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnen

Weldadige lunch

Ik sluit mijn weldadige lunch af met een fris en zomers toetje. Rabarber die gegaard is in bietensap en aardbeienlikeur. Dit smaakt fris, een tikkeltje zuur en het tintelt wat op mijn tong. De toefjes aardbeien crème zijn romig. In het gevecht tussen de twee verschillende wijnen is de bubbel met de kleur van rosé de winnaar. De smaak is fris en licht. Deze vind ik persoonlijk beter passen bij het dessert dan de Amerikaanse rode wijn van de muskaat druif.

De komende tijd ga ik nog meer leuke dingen doen samen met Het Vliegendt Hert. Dat maakt mij blij, dat snappen jullie vast wel. Ik kan me ook zo voorstellen dat je nu enthousiast bent en ook wel wilt proeven. Ik zeg doen!!

Ben jij al bij Het Vliegendt Hert geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Het Vliegendt Hert // Uitbundig lunchen, lang tafelen en mooie wijnenIn samenwerking met Het Vliegendt Hert.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart
  • Nieuwe gerechten en lunchtip bij het Vliegendt HertNieuwe gerechten en lunchtip bij het Vliegendt Hert
  • De Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamerDe Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamer
  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen

Categorie: Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: dineren, Het Vliegendt Hert, Lekker eten, lunchen, Middelburg, uit eten, Walcheren, wijn, zeeland

« SintAnna in Yerseke // Slapen in een oude kerk
Miso aubergine met paksoi en pinda’s »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok