BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vlierbloesemlimonade met citroen

25 mei 2018 door Stefanie Reageer

Vlierbloesemlimonade met citroenWat vinden jullie van vlierbloesem? Zelf ben ik echt dol op de smaak. Ik maakte dit lekkere verfrissende drankje met vliesbloesemsiroop voor Purezza. Perfect voor warme dagen. Lees snel verder voor het recept.

Napoleon of Willen van Oranje

Ik weet nog goed wanneer ik voor het eerst vlierbloesem proefde en er iets mee at. Het blijft bijzonder dat zodra het over eten gaat, ik dingen van vroeger haarscherp voor me zie en super goed onthoud. Hoeveel jaar het ook geleden is. Zodra het gaat over Napoleon of Willem van Oranje en wanneer zij precies leefden of wat zij deden, haak ik af. Zal iets met interesses te maken hebben vermoed ik. Het gaat nu over mijn eigen geschiedenisboek. En wel de culinaire geschiedenis. Tijdens een vakantie in Bretagne logeerden we bij Le Petit Poisson Vert. Bekijk mijn blogs over dit adresjes en de over de streek maar eens. Dan snap je precies waarom ik altijd nog een keer terug wil.

Vlierbloesemlimonade met citroen

De laatste avond schoven we aan voor table d’ hôtes. Oesters, krab en nog zoveel meer lekkers uit de zee. We sloten de maaltijd af met toetje van vlierbloesem. De merengue van de bloesem van de vlier staat me nog altijd bij. Sindsdien ben ik fan. Al maakte ik nog nooit zelf iets met vlierbloesem. Op deze limonade na dan. Alhoewel ik hier wel een beetje vals speel en gewoon kant-en-klare vlierbloesemsiroop gebruik. Zelf maken staat zeker op mijn verlanglijst maar lijkt me best een gedoetje.

Mooi design

Deze frisse limonade maakte ik voor Purezza. De afgelopen weken deelde ik meer lekkere recepten met water als basis. Dit premium water is enkel verkrijgbaar in de horeca. Als je het dan bestelt tapt de barman of vrouw het vers voor je uit de tapkraan en komt het lekker koud in zo’n tof flesje. Ik ben daar heel gevoelig voor, aangezien ik soms in instagramfoto’s en beelden voor mijn blog denk. Verklaar me maar voor gek. Dat is een beetje terecht, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor een mooi design. En dat het water zuiverder is dan het meeste mineraalwater en tot 500 keer minder CO2 uitstoot dan voorverpakt flessenwater helpt natuurlijk ook mee ;-).

Nog even terug naar de limonade. In het recept laat ik aan jou over hoeveel vlierbloesemsiroop je gebruikt. De één houd van zoet en de ander, zoals ik, van iets minder zoet.

Vlierbloesemlimonade met citroen
Voor 4 glazen

Vlierbloesemlimonade met citroen

Dit zit erin:

  • Vlierbloesemsiroop naar smaak
  • 750 ml sparkling water
  • 12 citroenen, 1 in plakken en de ander voor het sap
  • IJsblokjes

Zo maak je het:

  1. Leng de vlierbloesemsiroop aan met sparkling water. Voeg het citroensap toe en roer even door.
  2. Vul de glazen met plakjes citroen en ijsblokjes. Schenk de vlierbloesemlimonade erover en garneer eventueel met wat vlierbloesem.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Vlierbloesemlimonade met citroen

In samenwerking met Purezza.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gin fizz met citroengrasGin fizz met citroengras
  • Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en fetaMakkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta
  • Geplette krieltjes uit de oven met crème fraîche en platte peterselieGeplette krieltjes uit de oven met crème fraîche en platte peterselie
  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: citroen, drankje, limonade, purezza, vlierbloedem, vlierbloesemlimonade

« Griekse salade met gerookte feta
Rabarbercake met stemgember »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok