BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio

15 januari 2019 door Stefanie Reageer

Plaattaart met pittige salami, taleggio en pompoenOf je deze plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio nu als hoofdgerecht of als borrelhap eet, eigenlijk maakt het niets uit, want het smaakt altijd even goed. Mooie rode wijn erbij en het feest is compleet.

Spontaan gerecht

Het was al een tijdje geleden dat ik dit had. En dat is jammer, want ik word er altijd super blij van. Je denkt nu misschien, waar heb je het over? Spontaan een gerecht bedenken, met wat er nog in de koelkast lag en dat combineren met wat nieuwe ingrediënten. Bij deze plaattaart met pompoen wat het gelukkig weer eens prijs. Na het afronden van een opdracht vond ik een rol bladerdeeg in de koelkast. Ik kwam ook nog halve pompoen tegen en bedacht me dat dit wel lekker zou smaken met pittige salami, salie, en taleggio. Deze Italiaanse roodschimmelkaas is behoorlijk sterk van smaak. Vind ik dan. Ik houd daar van.

Plaattaart met pittige salami, taleggio en pompoen

Ik kocht alle ingrediënten op een regenachtige zaterdagmiddag bij José van La Bella Cucina. Ik had een vrije dag en verveelde me ’s ochtends al. Zo gaat dat soms met vrije tijd. Ik besloot dus lekkere dingen te kopen en te gaan koken. Het idee was om dezelfde avond de plaattaart met pompoen te maken. Met de nadruk op ‘het idee.’ Ik ken mezelf wel een beetje. Van dat idee kwam niets meer terecht.

Rozig en roze wangen

Bij José at ik een lekker Italiaans broodje met cappuccino. Een goede bodem, want ik wandelde nog even binnen bij de wijnproeverij van Vitanova. Proefde wijnen, vond er wat van, deed interessant en maakte aantekeningen. At wat kaasjes, proefde nog een paar wijn, schonk mijn proefglas regelmatig bij. Misschien net iets voller dan je normaal doet als je wijn proeft en snackte verder. Echt een heerlijk middag. Rozig en met rode wangen kwam ik thuis. Het enige was ik wilde was lekker op de bank hangen en stiekem had ik geen zin meer om te koken. Daarom haalden we frietjes. Met Mexicano. Mega fout, deze snack, maar echt mijn favoriet. Wel met veel mayo en curry.

pompoenpuree

Een week later kwam het er uiteindelijk toch nog van. Ben ik even blij. Deze plaattaart met pompoen, pittige salami, taleggio en salie, is namelijk mega lekker. Qua smaak lijkt het ook wel een beetje op een pizza, maar dan met bladerdeeg. Het maken ervan is eigenlijk zo gepiept. Je smeert het bladerdeeg in met pompoenpuree. Die is goed op smaak door het toevoegen van wat plakjes taleggio. Daarna krokant gebakken pittige salami, de rest van de taleggio en salie erop. Even de oven in en genieten maar.

Plaattaart met pittige salami, taleggio en pompoen
Voor 4 personen
Plaattaart met pittige salami, taleggio en pompoen

Dit zit erin:

  • 400 a 500 gr pompoen, geschild en in blokjes
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr taleggio,  in plakken
  • 2 el crème fraîche
  • 150 gr pittige salami, in dunne plakken
  • 1 rol bladerdeeg
  • Bosje salie
  • 1 ei, losgeklopt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de stukjes pompoen samen met een teen knoflook en wat zout gaar in zo’n 10 minuten. Giet de blokjes pompoen af en doe terug in de pan. Voeg een paar plakjes tallegio en de crème fraîche toe. Stamp tot een puree. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  3. Bak ondertussen de plakjes pittige salami, in een droge koekenpan, krokant. Haal uit de pan en zet weg.
  4. Rol het bladerdeeg uit en smeer in met de pompoenpuree. Houd 4 cm aan de randen vrij.
  5. Beleg de plaattaart met taleggio, plakjes pittige salami en salie. Bestrijk de randen met ei, vouw ze om en bestrijk ook de bovenkant met ei.
  6. Zet de plaattaart 15-20 minuten in de oven of tot de randjes goudbruin zijn.

♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?

Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen? 

Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Plaattaart met pittige salami, taleggio en pompoen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Hartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaasHartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas
  • Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjesQuiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes
  • Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaasPompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
  • Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumesPompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Voor bij de borrel Tags: bladerdeeg, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, makkelijk recept, plaattaart, pompoen, quiche, salami, salie, taleggio, voor bij de borrel

« Turkse pizza met merguez worstjes, feta en salade
Pannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compote »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok