BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

De Zeeuwse Hemel in Zierikzee

22 oktober 2015 door Stefanie 6 Reacties

De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeIk vind eigenlijk dat een sorry hier wel op z’n plaats is. Je vraagt je af waarom? Sorry, omdat ik jullie nu pas alles vertel over De Zeeuwse Hemel in Zierikzee. Een geweldig restaurant, wat ook nog een café en winkel is en een prachtige stadstuin heeft waar je gewoon heel fijn zit met die zonnestralen op je bolletje. Ik kende De Zeeuwse Hemel al een tijdje, at er al eens eerder, interviewde zelfs eigenaar Joost voor de krant en nu is het gewoon tijd om er uitgebreid over te schrijven op Little Spoon.

Euforie

Soms kom je op een plek waar alles leuk en fantastisch is. Zodra ik binnenstap bij De Zeeuwse Hemel verkeer ik in een behoorlijk euforische stemming. De naam is echt zo goed gekozen, want dit is de hemel voor iedereen die houdt van het bourgondische leven. De inrichting, de bediening, het eten, de muziek en zelfs die kleine bloemetjes in dat kleine vaasje op tafel vind ik leuk. Het klinkt misschien wat overdreven, maar ik kan soms gewoon extreem enthousiast zijn.

De Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Eetlust opwekkend

In een prachtig monumentaal pand in een idyllisch straatje dat Frans aan doet, vind je De Zeeuwse Hemel. Bistrotafeltjes met bijpassende stoeltjes voor de deur, een krijtbord met het menu en vrolijke bloemen. De Zeeuwse Hemel is een winkel en een restaurant in één. Bij binnenkomst is de winkel het eerst waar je door komt. Grote vaten met allerlei verschillende olijfolies die je tapt voor thuis, balsamico azijnen, Sardijns herdersbrood, Belze mayonaise van Tons Mosterd en kruiden en specerijen waarmee je je gerechten goed op smaakt brengt. Dit is nog lang niet alles. Ook al heb je geen trek bij binnenkomst – dit hoor je mij nooit zeggen want ja ik heb altijd trek en zin in lekkers – de winkel is net als een amuse, eetlust opwekkend.

De Zeeuwse Hemel in Zierikzee De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeHet restaurant is super sfeervol. Kleine tafels met brocante caféstoeltjes, borden aan de muur, stapels kookboeken, rekken vol met wijnen en speciale bieren. De gezellige drukte en behaaglijke warmte omarmt je. Hier wil je blijven. Stiekem voor altijd. Perfecte cappuccino’s met een chocolade amandel die een jasje van kaneel heeft. Dat is al een feest op zich. Ook een heerlijk sapje en een uitgebreide keuze aan wijnen worden geserveerd.

De Zeeuwse Hemel in Zierikzee De Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Ook de herfst is hemels

Op de menukaart staat zoveel lekkers. Eenvoudig, maar toch bijzonder. Snap je me nog? Geen poespas, druppeltjes en liflafjes. Gewoon goede porties en gerechten van over de hele wereld die bereid zijn met pure en eerlijke ingrediënten uit Zeeland. Net even anders dan anders. Daar word ik blij van. Ik at er al eens handgerolde couscous met merguez worstjes. De salade die erbij zat was aangekleed met dadels en ingelegde citroen. Over de worstjes een stevige tomatensaus. Hier denk ik nog regelmatig aan terug. Dat is wat ik bedoel met eenvoudig en toch bijzonder. Deze keer koos ik voor een Indiase groentecurry. Een curry met ui, tomaten en gember. Broccoli, aardappel en pompoen ernaast. Kruidig en verwarmend. Perfect voor de druilerige dag waarop ik dit gerecht at. Buiten hangt een grote vlag met daarop ‘ook de herfst is hemels‘ en daar ben ik het helemaal mee eens.

Herfstachtig weer vraagt natuurlijk om een glas rode wijn. Eerlijk is eerlijk, elk soort weer vraagt om een bijpassende wijn. Met nog een klein beetje ruimte in mijn buik ga ik voor een toetje. Mijn lievelingstoetje, een crumble, stond op de kaart dus die bestelde ik. Heerlijk met peer, chaikruiden en clotted cream. Fantastisch gewoon. We likken nog net niet ons bakje uit. Thuis heb ik daar minder moeite mee, maar in een restaurant houd ik me netjes in.

De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeDe Zeeuwse Hemel in Zierikzee De Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Groene stadstuin

Ondanks dat de temperaturen het nu steeds moeilijker maken om buiten te zitten, vind ik wel dat ik toch ook wat over het terras moet vertellen. Het is een heerlijke groente stadstuin met oude tegeltjes op de grond die vroeger in een school lagen. Lange banken met daarvoor tafels en in het midden een grote picknicktafel. De perfecte plek om op zonnige dagen uitgebreid te lunchen of te borrelen met Brandt & Levie worst, brood met makreelpaté en garnalen in filodeeg. Zodra de schemer intreedt zorgen de blauwe scheepslampjes voor wat licht.

De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeDe Zeeuwse Hemel in ZierikzeeEn alsof het niet genoeg is, stap je ook nog eens naar buiten met een hoofd vol inspiratie. Gerechten waar ik mee aan de slag wil, combinaties die ik wil uitproberen. Op de één of andere manier zet De Zeeuwse Hemel ook aan tot doen, want alles wat ik bedacht had, heb ik inmiddels, nog geen week later, ook gekookt. Voor wie mij kent, is dat best uniek. Heerlijk gevoel is dit. Snap je nu een beetje waarom ik zo mega blij word van dit bijzondere plekje in Zierikzee?

De Zeeuwse Hemel

Melkmarkt 8
4301 HB Zierikzee
www.dezeeuwsehemel.nl

Ben jij al bij De Zeeuwse Hemel geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten! Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Roekoekoe, de huiskamer van ZierikzeeRoekoekoe, de huiskamer van Zierikzee
  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
  • Café de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgersCafé de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgers

Categorie: Restaurants, Steden, Zeeland, Zierikzee, Zierikzee Tags: hotspot, review, uit eten, zeeland, zierikzee

« Stengels van bladerdeeg met ansjovis
Bospaddestoelensoep »

Reacties

  1. monique hiltermann zegt

    24 oktober 2015 om 13:16

    Hoi Stefanie, wat heb je ons blij verrast met je prachtige blog over de Zeeuwse Hemel. Je hebt precies onze essentie weten te vangen, zowel in je verhaal als in de mooie foto’s! Tot gauw en dank je wel, Monique en Joost

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 oktober 2015 om 21:15

      Heel graag gedaan. Ik vind het zo fijn bij jullie. Tot heel snel!

      Beantwoorden
  2. Inge zegt

    25 oktober 2015 om 10:10

    Hoi,

    Ja, ik ben ook fan !
    Luister eens naar de CD van Joost, perfect.
    Ga je blog volgen, thanks for sharing and keep up the good work .

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 oktober 2015 om 21:16

      Hoi Inge, dank voor je reactie. Leuk! Ga zeker eens de CD van Joost luisteren. Tof dat je me gaat volgen! Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
  3. Uwe Kreinberg zegt

    16 maart 2016 om 21:48

    Ja, het is een mooie cafe “De Zeeuwse Hemel”. Mijn vrouw en ik komen regelmatig op een kopje en zetten lekker buiten.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 maart 2016 om 09:17

      Heerlijk hè?!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok