BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade met eendenborst en pompoen

30 oktober 2015 door Stefanie 2 Reacties

Salade met eendenborst en pompoenAs we speak of beter as we typ zit ik in de sportschool. Na mijn workout haastte ik mij naar de kleedkamer om daar plaats te nemen op een bankje en druk te tikken. Inspiratie voor verhalen die ik graag met jullie deel komt nou eenmaal op de meest gekke momenten. Laatst ook al, toen ik mijn fiets van het slot haalde bij het fietsenrek van, je raadt het al, de sportschool. Ik denk serieus dat het een teken is. De sportschool zegt op deze manier kom toch terug want hier train je om dat goddelijke en jonge lijf (ahum) te behouden en krijg je ook nog eens bergen met inspiratie. Fijn dit. Ik kom terug. Vier keer per week zelfs. Oké, niet altijd elke week, maar zo vaak mogelijk.

Strakke kont

Maar goed, het is dus een gewone doordeweekse avond. Na een drukke dag kon ik kiezen. Of op de bank luieren en Sophie in de Kreukels kijken of sporten. Ik koos voor het laatste. Met bovengenoemde reden in mijn achterhoofd. Op de mat ben ik druk in de weer met mijn workout. Wat zwaaien met de kettle bell, een soort martelwerktuig van ijzer, gewichten en iets op de mat waarbij ik mijn benen naar achter schop. Het ziet er niet uit als ik dat doe. Ik kan dat niet sierlijk. Het maakt ook niet uit. De oefening belooft me een strakke kont. Prima, kan ik meeleven.

Nu komt het. Achter me ligt een jong meisje. Ze traint samen met haar vriend. Ik gok dat het nog tieners zijn. Vanmiddag maakte zij hun huiswerk geschiedenis en dromen over volgend jaar, wat ze na hun examens doen. Met mijn kicks naar achter trap ik dat meisje bijna tegen het hoofd. Niet echt bijna, want ik check even bij haar of ik niet te dichtbij kom. Ik verontschuldig me en de jongen zegt tegen me: ‘Oh maar mevrouw als het raak is merkt u het vanzelf wel.’

Salade met eendenborst en pompoen

U??

U?? U?? Mevrouw? Oh boy, hier kan ik zo nog niet aanwennen. Ik ben toch ook nog een meisje? Zo lang is het toch nog niet geleden dat ik examen deed? En mijmerde over de toekomt? Nu ben ik mevrouw en oud in vergelijking met hen. Geef ze eens ongelijk, want als je het een beetje ongunstig afrond ben ik dubbel hun leeftijd. Ik had zelfs, ja, ja ik gooi hem er gewoon even in, hun moeder kunnen zijn. Dan was ik een hippe jonge moeder. One of the guys. Ik dwaal af. Mevrouw en u. Ik moet er maar mee dealen.

Stekeltjes in mijn scheiding

Hoe zit dat eigenlijk met grijze haren? Wanneer verf je je haar dan? Want laatst spotte ik er dus een paar. We hebben boven de wc een spiegel hangen. Vraag me niet waarom, maar het is zo. Voor wie het wel wil weten, iets met een oud huis, verplaatste gasmeter, soort van gat in de muur. We hangen er wel wat voor. Zoiets. Het licht is vreselijk en mijn oog viel op wel hele blonde haren. Bij nadere inspectie was dit grijs. Help. Lang leve blond haar. Ze vallen nu nog niet zo op en verdwijnen in de massa maar toch ook dit is een dingetje. Ik trok ze er eerst uit met een pincet maar die haren komen gewoon terug en stekeltjes in mijn scheiding vind ik nog minder leuk dan grijs haar.

Volwassen vrouw

Ach ja wat stelt het toch voor die grijze haren. Niets! Ik ben gezond en gelukkig en dat is eigenlijk gewoon het aller aller belangrijkste. Als mijn omgeving me zo’n volwassen vrouw vindt, dan is het ook tijd om me zo te gedragen. Stoppen met uitstellen en de daad bij het woord voegen. Al een hele tijd wil ik iets maken met eend. Ik ben gek op eend, maar op de één of andere manier houd het me tegen. Waarom eigenlijk? Het bakken van een stukje eendenborst is helemaal niet moeilijk en man wat is het lekker. Als je slim bent, combineer je de eend dan met allemaal ingrediënten die ook nog eens ontzettend gezond voor je zijn. Pompoen is goed voor je huid, heb ik mij laten vertellen. Die grijze haren houd ik dan misschien niet tegen, maar mijn huid probeer ik gewoon jong te houden.

Salade met eendenborst en pompoen
Voor 4 personen

Salade met eendenborst en pompoen

Dit zit erin:

  • 1 pompoen, geschild en in stukken gesneden
  • 3 eetlepels pumpkin spices, ik maakte een mix van kaneel, kardemom, nootmuskaat, steranijs, kruidnagel en zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers
  • 400 gram eendenborst, op kamertemperatuur
  • Klein bosje koriander
  • Stuk gember, geschild
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Klein bosje koriander, grofgehakt
  • Handje pompoenpitten

Dit heb je nodig:

  • 2 ovenschalen
  • Staafmixer

Zo maak je het:

      1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
      2. Doe de pompoen in een ovenschaal en verdeel daar de pumpkin spice, gedroogde chilipepers en royaal olijfolie overheen. Zet 20-25 minuten in de oven.
      3. Snijd de velkant de eendenborst kruislings in. Er ontstaat nu een ruitjespatroon. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborst op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten. Draai de eendenborst om en bak nog 1 minuut.
      4. Leg de eend in een ovenschaal en schenk er het vrijgekomen vet bij. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Dit kan tegelijk met de pompoen.
      5. Terwijl de eend en pompoen in de oven liggen, maar je de dressing. Doe de gember, 100 milliliter olijfolie, vissaus, sap van de limoenen, sezamolie,knoflook en sojasaus in de beker van je staafmixer en pureer tot een egale dressing.
      6. Laat de eend 5 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Snijd daarna in plakjes
      7. Verdeel wat pompoen en plakjes eend over de borden. Schenk daar wat dressing over. Maak af met grof gehakte koriander en pompoenpitten.
TIP! Ook super lekker met kip of biefstuk!

Salade met eendenborst en pompoen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijnIndrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn
  • Duizend en één nacht couscoussaladeDuizend en één nacht couscoussalade
  • Groene salade met romige tahindressing en eetbare bloemenGroene salade met romige tahindressing en eetbare bloemen
  • Salade met wortel uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappelSalade met wortel uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappel

Categorie: Recepten, Salades, Voorgerechten Tags: eend, gezond, kerst, koriander, pompoen, salade

« REVIEW // Good Food Book #2
Two Ladies Like Lunch in Middelburg »

Reacties

  1. Celine zegt

    20 december 2017 om 20:00

    Wat een heerlijk recept! Bedankt! :)
    Ik heb de eendenborstfilet voor het bakken nog wel bestrooid met zout, en aan de pompoen- en eendsalade heb ik wat mesclunsalade toegevoegd.
    Deze ga ik vaker eten! Die dressing met vissaus en limoen is fantastisch!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 december 2017 om 11:27

      Wauw klinkt goed! Fijn dat jullie genoten hebben!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok