BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!

18 december 2017 door Stefanie Reageer

Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel! Voor Agrimarkt ging ik aan de slag met vegetarisch gourmetten. Vandaag geef ik je graag wat inspiratie om deze kerst een keer te gaan voor een vegetarische gourmet. Want eerlijk is eerlijk, al die groentegerechtjes smaken net zo goed. Benieuwd en wat ik moet gourmetten heb? Lees snel verder.

Gourmetstel

Gourmetten, tja ik ben maar heel eerlijk tegen je. Mijn ideale avondje is niet per se gourmetten. Ik zeg nooit: “Schat, zullen we het gourmetstel van zolder halen?” Dat komt waarschijnlijk omdat we geen zolder hebben en ook geen gourmetstel, maar goed je snapt mijn punt wel. Toch is wel een beetje te vergelijken met een uitgebreide borrelplank. Allerlei kleine hapjes die je in dit geval nog zelf bereid. En aangezien ik dol ben op de hele avond hapjes eten, vind ik gourmetten stiekem natuurlijk enorm leuk.

Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel! Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel! Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!

Blij verrast

De kant-en-klare gourmetschotels, maken mij alleen niet echt heel gelukkig. Het is andere koek, als je zelf een schotel samenstelt. Biefstuk snijden, slavinkjes, hamburgertjes. Gewoon van de slager. Op de één of andere manier staan er tijdens gourmet dus best heel vaak vleesgerechten op tafel. Bij ons in ieder geval. Ook wel wat garnalen, groente en natuurlijk raclette kaas. Toch gourmet je ook heel lekker zonder vlees of vis. Ik was eigenlijk blij verrast met de gerechtjes die ik zelf bereidde. Dat is mooi hè? Zo in je nopjes zijn met wat je zelf op tafel zet ;-).

Aubergine steaks

Als je het mij vraagt is vlees compleet overbodig, als er groente en kaas op tafel staat. Denk je daar ook zo over? Ga dan zeker voor deze vega gerechtjes. Wie weet ontbreekt het je nog wat aan inspiratie. Kijk, daar ben ik dan weer voor. Ga voor verschillende groentes, die je in grote plakken grilt, of juist in blokjes verwerkt in een goed gevulde omelet. Of wat dacht je van allerlei soorten kaas? Ik grilde courgette en plakken haloumi, maakte steaks van aubergine met veel knoflook, rode peper en komijn en een mini omelet. Verder kun je al dit lekkers natuurlijk nog uitbreiden met bijvoorbeeld falafel die je krokant bakt in wat olijfolie en serveert met een schep frisse yoghurt. Hieronder een aantal recepten, die eenvoudig te bereiden zijn.

Vegetarisch gourmetten
Voor 4 personen

Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!

Dit zit in de gegrilde courgette met haloumi:

    1. 1 courgette, in plakken van 1 cm dik
    2. 100 gram halloumi, in plakken
    3. Olijfolie
    4. Zwarte peper
    5. 8 blaadjes basilium, in dunne reepjes

Zo maak je de gegrilde courgette met haloumi:

      1. Bak op de plaat of in je gourmetpannetje zowel de courgette als de halloumi aan beide kanten bruin in wat olijfolie.
      2. Bestrooi de courgette met zwarte peper.
      3. Leg een plak halloumi op een plak courgette en garneer met basilicum.

Dit zit in pittige aubergines steaks:

        1. 175 ml olijfolie
        2. 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
        3. 2 tl komijnzaad
        4. 2 tenen knoflook
        5. Peper en zout
        6. 1 aubergine, in plakken van 1 cm dik

Zo maak je pittige aubergines steaks:

          1. Pureer de olijfolie, rode peper, komijnzaad en knoflook met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
          2. Meng de aubergines met de marinade en laat de smaken een uur intrekken,
          3. Verhit wat olijfolie op de bakplaat of in je pannetje en bak de aubergine steaks aan beide kanten zo’n drie minuten.

Dit zit in de mini omelet met tomaat, oregano en Parmezaanse kaas:

            1. 8 eieren
            2. 4 takjes oregano, blaadjes grof gehakt
            3. Peper en zout
            4. Olijfolie
            5. 4 tomaten, in plakken
            6. Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je de mini omelet met tomaat, oregano en Parmezaanse kaas:

            1. Kluts de eieren van te voren. Meng met de oregano en peper en zout.
            2. Als je aan tafel gaat, klop je de eieren opnieuw, tot ze schuimen.
            3. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje. Schenk daar wat van het eimengsel in. Verdeel de helft van de tomaten erover, giet er nog wat ei bij en eindig met plakjes tomaat.
            4. Rasp er Parmezaanse kaas over en laat de omelet garen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL. 

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Vegetarisch gourmetten lekker? Echt wel!In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch
  • Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumiAuberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi
  • Romige knolselderijsoep met kruidenolieRomige knolselderijsoep met kruidenolie
  • Harissa aubergine uit de ovenHarissa aubergine uit de oven

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aubergine, courgette, ei, gourmet, gourmetten, haloumi, kerst, omelet, vega, vegetarisch

« Ode aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroom
Garnalencocktail deluxe: Hollandse garnalen, stukjes avocado, gerookte zalm en zelfgemaakte cocktailsaus botersla »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok