BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frambozentaart met amandelmeel

10 september 2017 door Stefanie 3 Reacties

Frambozentaart met amandelmeelDeze frambozentaart met amandelmeel proefde ik tijdens een langweekend in Frankrijk. Ik maakte de taart na en dit is het mega lekkere resultaat. Lees snel verder voor het recept. Dan vertel ik je ook over een eigenschap die voor sommigen als irritant wordt gezien.

Altijd trek

Je hebt van die mensen die altijd trek hebben. Die hele dagen willen eten. Altijd aan lekkere dingen denken en er het liefst uitvoerig over vertellen. Ik ben zo iemand. Elke dag is er dit aan de hand, maar als ik op vakantie ben, nog een beetje meer. Voor mijn omgeving kan dit soms irritant zijn. Zelf heb ik er helemaal geen last van. Verre van. Ik ben dol op deze eigenschappen. Laatst waren mijn lover ik er even een paar dagen tussenuit. Naar Normandië in Frankrijk om precies te zijn.

Frambozentaart met amandelmeel

Fan-Tas-Tisch ontbijt

Ik houd van Frankrijk. Ik had al een tijdje een B&B op het oog, waar ik wilde logeren. In een dorpje, vlakbij Rouen. En aangezien dit prima aan te rijden is besloot ik een lang weekend te boeken. L’epicerie du Pape is een B&B zoals je verwacht in Frankrijk. In een oud huis, veel Frans brocante, een tikkeltje rommelig maar daarom des te leuker. Landelijk gelegen, een aantal rondscharrelende katten en een hond die af en toe een kijkje komt nemen bij je. En…. tromgeroffel, het allerbelangrijkste een fan-tas-tisch ontbijt. Croissants, pain  au chocolat, knapperige baguettes, en zoveel meer ander lekkers.

Elke ochtend at ik me dus helemaal verloten aan de ontbijttafel. Zelfs zo dat mijn schatje zich elke keer weer verbaasd over mijn eetvermogen. Dat maakt mij trots. De één is goed in tennissen, de ander speelt prachtig piano, ik kan eten alsof mijn leven ervan af hangt. Je zou denken dat ik na zo’n ontbijt geen trek meer had, maar nog geen uur later had ik wel weer zij in iets lekkers. De avonden voor het ontbijt had ik er al zin in en op get moment dat ik mijn ogen opende stond ik te popelen.

Frambozentaart met amandelmeel

Frambozentaart

De laatste dag stond een geweldige frambozentaart met amandelmeel op de tafel. Dit was zo lekker dat ik besloot om de taart na te maken. Op mijn eigen manier dan wel. En dat was een groot succes. Als ik zo bescheiden mag zijn om dat te zeggen over mijn eigen baksel. Het is niet een taart die je binnen een half uur klaar hebt. Echt iets om wat meer te tijd voor te nemen, maar weet je, dat is het echt waard.

Frambozentaart met amandelmeel
Voor 8 tot 10 punten

Frambozentaart met amandelmeel

Dit zit in de bodem:

  • 225 gr bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 115 gr koude roomboter, in blokjes
  • 1 eidooier,
  • Snuf zout

Dit zit in de vulling:

  • 75 gr roomboter, om kamertemperatuur
  • 90 gr witte basterdsuiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 el bloem
  • 250 gr frambozen (ik gebruik frambozen uit de diepvries. Laat ze goed ontdooien en uitlekken.)

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine
  • Plasticfolie
  • Deegroller
  • Blinde vulling
  • Bakpapier
  • Taartvorm (24 cm ø)

Zo maak je de bodem:

  1. Doe de bloem, suiker, roomboter en een snuf zout in de keukenmachine. Laat draaien tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.
  2. Voeg de eidooier en 2 el koud water toe. Kneed met de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  5. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van zo’n 3 mm. Bekleed er nu de taartvorm mee.
  6. Prik met een vork, gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel hier je blinde vulling over.
  7. Bak de taartbodem 10 minuten. Verwijder de blinde vulling en bak nog eens 10 tot 13 minuten, tot de randen licht goudbruin kleuren.

Zo maak je de vulling:

  1. Klop de boter, vanillesuiker en basterdsuiker romig in de keukenmachine.
  2. Voeg het ei, het amandelmeel en de bloem toe. Meng goed.
  3. Leg de frambozen op de bodem van de taart en verdeel het amandelmeel mengsel erover.
  4. Bak de taart 30 tot 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Laat afkoelen en eet smakelijk!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Kaneelbroodjes van croissantdeegKaneelbroodjes van croissantdeeg
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Sticky toffee puddingSticky toffee pudding

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amandelmeel, bakken, frambozen, frambozentaart, roomboter, suiker, taart, zondag bakdag

« Miso aubergine met paksoi en pinda’s
Cuban sandwich met Zeeuws spek »

Reacties

  1. @liefsvanfleur zegt

    10 september 2017 om 13:07

    Joepie! Ik ben begonnen! Maar … beetje ruzie met het zanddeeg. Ik krijg niet de juiste consistentie(niet de eerste keer dat ik bak) .
    Het is erg korrelig krijg er geen soepel deeg van.
    Hoop maar dat ie lukt. Xxx

    Beantwoorden
  2. Anne zegt

    3 maart 2019 om 20:47

    Deze is echt zo lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 om 09:07

      Wat leuk om te horen. Dank je wel!! XX

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok