BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijze

6 mei 2017 door Stefanie Reageer

Witte asperges op Vlaamse wijzeNu het aspergeseizoen in volle gang is, neem ik het er van. Ik maakte deze witte asperges op Vlaamse wijze en dat was zo lekker. Daarom deel ik het recept maar al te graag met je. Het bereiden is een eitje. Benieuwd? Lees snel verder.

El classico

Ik kan maar geen genoeg krijgen van witte asperges. Zo lang het kan, eet ik ze zo vaak mogelijk. Het witte goud kun je natuurlijk op ontelbare manieren bereiden, maar op Vlaamse wijze at ik nog niet eerder. Tot ik het in Gent bij het Pakhuis bestelde. De ontzettende Hollander in mij, dacht eigenlijk dat het gewoon de el classico was zoals ik die kende. Met een eitje, ham en boterjus.

Witte asperges op Vlaamse wijze

Niets was minder waar. Voor mijn neus verscheen een bord met witte asperges en daar overheen een soort saus van eitjes, geklaarde roomboter en peterselie. Wat een geluk dat ik inmiddels genezen ben van mijn peterseliefobie. Het smaakte namelijk echt fantastisch lekker.

Kleine veelvraat

Daarom ging ik er zelf mee aan de slag. En dat bleek zo eenvoudig te zijn. Alles wat je op de foto ziet, at ik zelf op. Kleine veelvraat die ik ben. Omdat mijn lover gruwelt van asperges en op dit soort momenten liever shoarma bestelt, moest ik wel. Weggooien is ook zo zonde hè? Het combineert ook prima met wat gekookte aardappeltjes of frietjes. Dat liet ik trouwens voor wat het was. Want bijna een kilo asperges voor jezelf alleen is echt wel meer dan voldoende ;-).

Witte asperges op Vlaamse wijze
Voor 3-4 personen

Witte asperges op Vlaamse wijze

Dit zit erin:

  • 1 kg witte asperges, uiteinden verwijderd en geschild
  • 6 eieren
  • Klein bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 200 gr roomboter
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Aspergepan of grote pan
  • 2 x steelpan
  • Schuimspaan
  • Serveerschaal

Zo maak je het:

  1. Breng een pan water samen met de witte asperges en een snuf zout aan de kook. Laat 8 tot 10 minuten koken.
  2. Kook de eieren in 9 tot 10 minuten hard. Giet de eieren af en laat ze onder de koude kraan schrikken.
  3. Maak nu de geklaarde boter. Smelt de roomboter in de pan. Als deze helemaal gesmolten is, schep je met een lepel de witte deeltjes (eiwitten) eraf. Deze gooi je weg. Houd de boter warm tot de eitjes erbij kunnen.
  4. Haal de witte asperges met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een schone theedoek.
  5. Pel de eieren en prak of snijd ze fijn.
  6. Haal de roomboter van het vuur en schep de eieren en platte peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de witte asperges op een schaal en schep er het mengsel van ei en geklaarde roomboter op.
TIP! De witte asperges op Vlaamse wijze smaken hee goed met gekookte aardappeltjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Witte asperges op Vlaamse wijze

Dit vind je misschien ook leuk

  • Witte asperges met boterjus, beenham en eitjesWitte asperges met boterjus, beenham en eitjes
  • Gewokte witte asperges met ansjovis + opening van Dé AspergewinkelGewokte witte asperges met ansjovis + opening van Dé Aspergewinkel
  • Frittata met witte asperges en parmahamFrittata met witte asperges en parmaham
  • Witte asperges met dragonsaus en Hollandse garnalenWitte asperges met dragonsaus en Hollandse garnalen

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: asperges, aspergetijd, eieren, platte peterselie, roomboter, witte asperges, witte asperges op Vlaamse wijze

« Theetuin In de Morelleput // voor de lekkerste rabarbertaart
Avocado gevuld met Hollandse garnalen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok