BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes

11 mei 2016 door Stefanie Reageer

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjesWitte asperges met boterjus, beenham en gekookte eitjes, simpeler kan bijna niet. Lekker is het wel. Vandaag dit recept zonder poespas!

Weinig poespas

De laatste jaren heb ik al zoveel verschillende recepten met witte asperges gemaakt en gegeten. Variaties op de klassieke bereiding of compleet anders, maar nog nooit maakte ik asperges op de traditionele manier. Met boterjus, ham en een eitje. Zo eenvoudig, weinig poespas, maar wel enorm lekker. Soms hoeft het ook niet moeilijker te zijn toch?

Elke avond iets anders

Nu het aspergeseizoen nog in volle gang is probeer ik het witte goud zoveel mogelijk te eten. In praktijk gaat dat stiekem net een beetje anders. We eten ongeveer elke avond iets anders. Omdat ik dat lekker vind, maar ook omdat ik zoveel mogelijk nieuwe recepten wil proberen. Om met jullie te delen natuurlijk. En dan vind mijn lover asperges ook nog eens niet super lekker. Tja dan schiet dat ‘zoveel mogelijk eten’ er nog wel eens bij in.

Terwijl ik dit typ, neem ik me voor om naar mijn voornemen te luisteren. Of dat lukt, we zien wel! Alle ingrediënten voor deze bereiding van witte asperges koop je bij Vers op Walcheren en worden ook nog eens thuisbezorgd.

Hoe eten jullie asperges het liefste?

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes
Voor 2 personen

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes

Dit zit erin:

  • 500 gr witte asperges, uiteinden verwijderd en geschild
  • 4 eieren
  • 75 gram roomboter
  • 100 gr beenham, in reepjes
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Steelpannetje
  • (Asperge)pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 10 tot 12 minuten gaar. Prik er even met een vorkje in om te checken of je de gaarheid goed vindt. Wil je ze zachter? Kook dan wat langer.
  2. Kook de eieren in 7 minuten gaar. Pel ze en prak fijn.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje.
  4. Leg de asperges, na het koken, op een theedoek zodat het meeste vocht daarin trekt en je asperges mooi droog worden.
  5. Schep de asperges op een schaal. Verdeel daar de reepjes beenham en eieren overheen. Schep wat boterjus over de witte asperges. Breng op smaak met peper en zout en garneer met bieslook.
TIP! Lekker met krieltjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren. Lees hiervoor mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schilWitte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil
  • Aspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijzeAspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijze
  • Frittata met witte asperges en parmahamFrittata met witte asperges en parmaham
  • Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesausWitte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: boterjus, ei, ham, roomboter, witte asperges

« Cuisine Machine // Vlissingen // 13-14-15-16 mei
Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok