BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Eten & drinken Bij Kees in Zierikzee

31 maart 2017 door Stefanie Reageer

Eten & drinken Bij Kees in ZierikzeeOp een zonnige vrijdagmiddag stap ik in de auto. Ik rijd van Vlissingen naar Zierikzee om te eten Bij Kees. Het was een drukke week dus ik verheug me op een uitgebreide lunch. En stiekem ook op een glas wijn. Uiteraard ben ik wat te laat, slechte eigenschap, I know. Iets na twaalf uur stap ik binnen. Het is uitgestorven. Kees is wel in de zaak, maar net even om een boodschap. Terwijl ik wacht, begin ik te twijfelen. Was het wel vandaag? En het tijdstip? Als chefkok Kees binnenstap, is hij verbaasd mij te zien zitten. Het restaurant is gesloten voor de lunch. Ik check mijn mail en jawel. Ik zat er helemaal naast. Dat is echt weer typisch Stef. Een week later gaan we in herkansing. Ik neem mijn lover mee en samen gaan we alle lekkere dingen die Kees maakt, in zijn compleet vernieuwde keuken, proeven.

Dikke Toren

Ik vertelde het al eens eerder. Een stukje van mijn hart behoort aan Zierikzee. Ik ben er zelf dan wel niet geboren, maar mijn roots liggen toch wel in deze Schouwse stad. Bij Kees vind je aan de Lammermarkt, in een charmantstraatje, met zicht op de Dikke Toren. Die zie je al van ver, als je richting Zierikzee rijdt. Een straatje erachter is P.D. de Vosstraat. De plek waar mijn opa woonde. De huisjes zijn inmiddels gesloopt en vervangen door nieuwbouwwoningen.

Eten & drinken Bij Kees in Zierikzee

Chardonnay

Genoeg sweet memories van mijn kant. Terug naar waar het om draait. Het restaurant en natuurlijk het eten. Bij Kees is het net even anders dan bij een doorsnee restaurant en dat spreekt mij aan. Hier geen traditioneel driegangenmenu. Je kiest verschillende gerechtjes die qua grootte tussen een voor- en een hoofdgerecht inzitten. Je kunt die natuurlijk met elkaar delen, of gewoon allemaal zelf op eten ;-) Ik drink die avond Chardonnay van Salentijn, romig, vol en rijping gehad op eikenhouten vaten. Als je mij een beetje kent weet je dat ik Chardonnay helemaal niets vind, of vond eigenlijk. De laatste tijd ben ik om en bestel ik uit mezelf dus een glas wijn, gemaakt met deze druif.

Eten & drinken Bij Kees in Zierikzee

Gepofte boekweit

We beginnen de avond met een gerecht wat ik al eerder proefde. Een favoriet van Kees, maar ook zeker van mijn. Coquille met gerookte paling, stukjes biet, toefjes wortelcrème en gepofte boekweit. Het zachte en het zoete van de coquille gaat perfect met de zoute paling. De gepofte boekweit zorgt voor de grootste verrassing. Ik eet het wel eens door mijn granola, maar in een hartig gerecht nog niet eerder. Zelf ook eens uitproberen. Leuk om te vertellen over Kees is dat hij ook veel mee doet aan kookwedstrijden, zoals bijvoorbeeld Bocuse D’or. Gepassioneerd en gedreven, zo kun je hem wel het beste omschrijven.

Eten & drinken Bij Kees in ZierikzeeEten & drinken Bij Kees in Zierikzee

Verrukkelijk

En toen kwam de schelvis. Met fluweelzachte aardappelpuree, een botersausje, zuurkool, het stukje vis en er bovenop pangratatto met gedroogde worst. Een combinatie die zo lekker was. Zuurkool associeer je misschien met winters en zware kost, maar dit was anders. Verrukkelijk gewoon. We proefden ook parelhoen, met een knapperig velletje. Laat ik daar nou dol op zijn. Het vlees ging goed samen met de pastinaakpuree en de vacuüm gegaarde witlof. Kort gebakken en opgeleukt met shimeji, beukenzwammetjes. Ons etentje sluiten we af met cheesecake met aardbeien en een sterke espresso.

Ben je in Zierikzee en wil je aanschuiven bij een restaurant waar je echt goed eet, mooie wijnen drinken en bijzondere smaakcombinaties proeft? Bij Kees it it!

Bij Kees
Lammermarkt 18
4301 ET Zierikzee
www.bijkeesinzeeland.nl

Eten & drinken Bij Kees in Zierikzee

Dit vind je misschien ook leuk

  • Roekoekoe, de huiskamer van ZierikzeeRoekoekoe, de huiskamer van Zierikzee
  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • Café de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgersCafé de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgers
  • De Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamerDe Herberg in Middelburg // lunchen en borrelen in oma’s woonkamer

Categorie: Restaurants, Steden, Zeeland, Zierikzee, Zierikzee Tags: Bij Kees, hotspots, restaurant, schouwen-duiveland, uit eten, zeeland, zierikzee

« Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
Oosterscheldekreeft eten in Zeeland »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok