BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Rundvleestajine met stoofpeertjes

9 oktober 2016 door Stefanie 1 Reactie

Rundvleestajine met stoofpeertjesTerwijl de mussen van het dak vielen, maakte ik dit ultieme herfstgerecht. Namelijk een rundvleestajine met stoofpeertjes. Het viel behoorlijk goed in de smaak. Het kost even wat tijd, maar daarom heerlijk voor het weekend. Stiekem ben ik blij dat het herfst en winter wordt en ik het strand kan mijden. Dat is niet omdat ik zo dol ben op de kou. Benieuwd? Lees snel verder.

Nieuwsgierige aard

Het was nog flink aan het nazomers, met temperaturen rond de dertig graden. De stranden in Vlissingen en ongetwijfeld in de rest van Nederland, lagen vol. Ik was één van die mensen, die besloot te genieten van de laatste zomerse zonnestralen. Gewapend met strandbedje, want ik heb een hekel aan in het zand liggen. Niet omdat ik bang ben voor zand, maar omdat ik graag goed om me heen kijk. Dit gaat beter op een bed dan op een handdoek. Naar het strand gaan is soms pure ontspanning. Lekker met mijn boek, wegdromen, in slaap vallen en wakker worden als iedereen al naar huis is. Dit kan ook anders. Soms heb ik het zo druk met alles wat er gebeurt op het strand, dat ik geen tijd krijg om te relaxen. Dat ligt natuurlijk geheel aan mijzelf en mijn vreselijk nieuwsgierige aard.

Rundvleestajine met stoofpeertjes
Op het Vlissingse Badstrand gebeurt altijd van alles. Dat is ook precies de reden dat ik daar altijd naar toe ga. Het feit dat het op slechts vijfhonderd stappen van mijn voordeur verwijderd is, speelt stiekem ook een grote rol. En ja, ik heb echt een keer het aantal stappen geteld. Ik zat toen wel met een burn-out thuis. Dat verklaart het misschien. Terug naar het Badstrand.

Aanstellerige tieners

Je vindt er groepjes aanstellerige tieners, waar ik me als dertiger niet meer mee kan identificeren. Jammer stiekem, want dit betekent dat ik toch ook een dagje ouder word. Wat eigenlijk weer heel positief is. Een vloedgolf door de tientonners die over de Westerschelde varen, waardoor de kustwacht in actie komt om kinderen en zwemmende tassen en standstoelen te redden. Dit laatste weet ik overigens niet, maar ik zie zo’n Baywatch achtige reddingsactie voor me om een koelbox met de lekkere broodjes en flesje bubbels, wat nog open moet, te redden. Dan heb je nog de rondvliegende parasols die je bijna spiesen of een oog uitsteken. Levensgevaarlijk eigenlijk. De ervaren strandgangers op het Badstrand weten hier trouwens alles van. Die bakken professioneel en zetten de parasollen vast met scheerlijnen en haringen in het zand. Wat soms weer voor struikelende toeristen zorgt.

En dan heb je nog de types die ik ‘ken’ van het strand. Elk jaar zie ik ze weer opnieuw. Ik spreek ze nooit, zeg ze geen gedag en na de zomer vergeet ik ze. Tot het weer mooi weer wordt en ik tijdens de eerste stranddag zo’n ‘oh ja’ moment krijg. Ik ben niet alleen nieuwsgierig, maar heb ook nog eens een levendige fantasie. Bij iedereen verzin ik een eigen levensverhaal. Of het klopt dat weet ik niet, maar dat doet er ook helemaal niet toe. Ik vermaak me er prima mee.

Rundvleestajine met stoofpeertjes

Dodelijk vermoeiend

Je snapt wel dat zo’n middagje zonnen, soms dodelijk vermoeiend is. Lang leve de winter. Dan duik ik extra vaak de keuken in, zonder al die afleiding. Wie weet herken je mijn verhaal wel. Of misschien alleen het deel van de keuken in duiken. Mag ook natuurlijk. Welke van de twee ook op jou van toepassing is, ik hoop dat je blij wordt van deze rundvleestajine met stoofpeertjes. Ik werd dat wel. Dolblij zelfs. Van vriendinnetje Fen kreeg ik aardig wat kilo stoofpeertjes cadeau. Daar zeg ik geen nee tegen. Ik kreeg in eens een brainwave en besloot ze te combineren met een tajine. Geen oerhollandse stoofperen, maar meer op een Arabische manier.

Ik at er handgerolde couscous bij, die ik kocht bij De Zeeuwse Hemel. Gewone couscous kan natuurlijk ook. Trek er wel even de tijd voor uit, want de stoofpeertjes zijn niet zomaar zacht en het vlees ook niet. Maar goed dit houd je van het strand, uh van de straat.

Rundvleestajine met stoofpeertjes
Voor 4 personen

Rundvleestajine met stoofpeertjes

Dit zit erin:

  • 500 gram sukadelappen, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kurkuma
  • Pluk saffraan
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 4 stoofperen, geschild en in partjes
  • 4 eetlepels honing
  • Kaneel naar smaak
  • Geschaafde amandelen
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Tajine of braadpan
  • Snijplank + mes
  • Steelpan

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of tajine. Fruit de ui op laag vuur.
  2. Voeg het vlees, de saffraan, kurkuma, gember en wat zout toe. Bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
  3. Schenk wat warm water in de pan, tot het vlees net onder staat. Laat circa 2 tot 3 uur stoven. Roer regelmatig door.
  4. Zet direct hierna de stoofpeertjes op in een pan met water. Laat koken tot ze beetgaar zijn. Dit duurt iets korter. Circa 1 a 2 uur.
  5. Laat de stoofpeertjes uit lekken.
  6. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak ze hierin met de honing en kaneel op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en pas op voor verbranden.
  7. Serveer de rundvleestajine op een mooie schaal. Verdeel daar de stoofpeertjes over, bestrooi met geschaafde amandelen en gehakte koriander.
TIP! Eet couscous bij de rundvleestajine en een lekkere salade van veldsla, dadels en ingelegde citroen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Rundvleestajine met stoofpeertjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoCouscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo
  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Marokkaanse bastilla met kipMarokkaanse bastilla met kip
  • Indiase viscurry met zalm en spinazieIndiase viscurry met zalm en spinazie

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: arabische, comfort food, couscous, kaneel, koriander, Marokkaans, rundvlees, rundvleestajine, stoofpeertjes, tajine

« Indiase mosselen met romige currysaus
Ontbijtcake met perenmoes en vanille »

Reacties

  1. Monika zegt

    4 november 2016 om 13:20

    Gisteren voor het eerst een stoof in mijn AGA fornuis gemaakt. Dit recept geprobeerd. Het was heerlijk en… het hele gezin (ook drie kids) kon het waarderen.
    Top recept dus!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok