BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Super snelle pizza napolitana

29 juli 2016 door Stefanie 9 Reacties

Super snelle pizza napoletana Mijn lievelingspizza is pizza napolitana. Zelf maken vind ik soms leuk om te doen, maar wat een klus. Ik ontdekte een manier waarop je op een super snelle manier een dunne en knapperige pizzabodem krijg. Succes gegarneerd. Ik vertel je hoe!

Pizza bestellen

Eén van de lekkerste dingen om te eten vind ik toch wel pizza. Mits goed bereid. En daar gaat het nogal vaak mis. Soms geven we toe aan de verleiding en bestellen we op een luie avond pizza. Het gemak is de reden dat we overstag gaan, maar echt fantastisch lekker is het niet. Vaak een te dikke bodem die taai is. Veel te veel beleg, waardoor je pizza slap is en alles er af glijdt als je een hap neemt. Dat gebeurt altijd net op je witte lievelingstrui. En dan ook nog eens te zout.

Nou ben ik echt een zoutaanbidder. Ook een zonaanbidder trouwens, maar dat heeft hier niets mee te maken. De pizza’s van de pizzaboer zijn zo zout dat ik ’s nachts aan een vochtinfuus moet. Bij drinken is niet te doen. Je vraagt je af waarom we dan toch overstag gaan? Dat laat ik maar in het midden. Ik verklaar mezelf ook voor gek.

Super snelle pizza napoletana

Dunne en knapperige bodem

Maar als ik dan een pizza voor me krijg die voldoet aan al mijn eisen – dunne en knapperige bodem, voldoende belegd maar niet veel en vooral traditionele smaken – ben ik dolgelukkig. Ik bak ook wel eens zelf een pizza, maar ik vind het stiekem toch een gedoe. Deeg maken, laten rijzen, kneden, uitrollen en beleggen. Je bent er zo een middag zoet mee. Prima voor af en toe, maar niet te vaak. De kant-en-klare bodems uit de supermarkt vind ik niets.

Op vakantie in Portugal bestelde ik bij een super leuke beachbar in Praia de Luz een pizza Napolitana. Met ansjovis, zwarte olijven en lekker veel knoflook. Het smaakte zo goed het niet bij één pizza bleef. De bodem was perfect. Zo dun en knapperig. Ik zag de kok in de weer met platte broden. Vergelijk het maar met Libanees platbrood. Dat was de basis. Daarna ging het beleg erop, even in de oven en klaar. Wat een goed idee! Ik besloot het thuis te testen. Eenmaal terug van vakantie vergat ik het weer.

Omdat de vriezer en voorraadkasten bij mij thuis uitpuilen, herinnerde ik me ineens de platbroden die nog in de vriezer lagen. Een paar uur later aten we de super snelle pizza napolitano. Het was lekker en wat mij betreft een blijvertje.

Super snelle pizza napolitana
Voor 4 pizza’s

Super snelle pizza napoletana

Dit zit erin:

  • 4 platbroden
  • 2 blikjes ansjovis, de visjes gehalveerd
  • Zwarte olijven naar smaak
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • Klein bosje basilicum, fijngehakt
  • 2 bollen mozzarella
  • 500 gram passata
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Wok
  • Snijplank + mes
  • Bakblik

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook op zacht vuur even aan.
  3. Giet, na een paar minuten, de passata erbij en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Voeg een deel van de basilicum doe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel wat van de tomatensaus over de platbroden. Vervolgens de ansjovis, zwarte olijven, mozzarella en wat knoflook.
  6. Leg op het bakblik in de oven en bak 5 minuten of tot de kaas goed gesmolten is. Garneer de pizza napolitana met verse basilicum.
TIP! Vervang de zwarte olijven ook eens voor kappertjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Super snelle pizza napolitana

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • Makkelijk & snel: Pasta PuttanescaMakkelijk & snel: Pasta Puttanesca
  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: ansjovis, basilicum, Italiaans eten, makkelijk, pizza, platbrood, snel, tomaat, zwarte olijven

« Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade
Gewokte mosselen met chorizo, tomaat en rode peper »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    30 juli 2016 om 08:53

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik ben gek op pizza dus dit super snelle recept komt zeker van pas!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juli 2016 om 09:38

      Leuk! Echt een aanrader hoor. En zo makkelijk.

      Beantwoorden
  2. Suzan zegt

    2 augustus 2016 om 22:32

    Misschien een rare vraag maar wat bedoel je met ” platbrood ” ; )

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 augustus 2016 om 09:43

      Hoi Suzan, platbrood is ongerezen brood. Ik vind het een beetje een kruising tussen een tortilla en pitabroodje. Groetjes

      Beantwoorden
  3. Lieke Boere zegt

    26 januari 2017 om 16:22

    Bedoel je nu matzes? Die lijken me te hard?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 januari 2017 om 11:10

      Hoi Lieke, nee ik bedoel geen matzes. Die zijn inderdaad te hard. Platbrood is dun, plat, flexibel en zacht brood gemaakt van meel, gist, water en zout. Je koopt het o.a. bij Turkse bakkers of Turkse supermarkten. Groetjes!

      Beantwoorden
      • Iris zegt

        2 april 2017 om 10:14

        AH heeft libanees platbrood ook. Kost geen drol en gebruik ik voor van alles?!

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          5 april 2017 om 21:01

          Meen je niet! Nog nooit bij AH gezien. Van de week eens kijken. Heerlijk he?

          Beantwoorden
          • Iris zegt

            5 april 2017 om 21:24

            Fantastisch en voor vele doeleinden te gebruiken. Heerlijk met zelf gemaakt lahmacun. Tip; als ze niet bij de broodafdeling liggen, vraag even of ze wat in de vriezer hebben! En neem gelijk meerdere pakketjes mee. Je kunt ze bewaren in de vriezer.

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok