BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Anti-kater ontbijt #2: tuna melt + Happy New Year

1 januari 2016 door Stefanie 6 Reacties

Dik belegde tuna melt Lieve lezers! Happy new year allemaal! Hoe was jullie oudjaarsavond? Een leuk feestje gevierd? Of het juist wat rustiger aan gedaan? Voor de eerste groep en de mensen met een tikkeltje zwaar hoofd, komt dit anti-katerontbijt als geroepen. Een heerlijke tuna melt met veel kaas en veel tonijnsalade. Ik deelde trouwens al eerder een eerste hulp bij katers ontbijt.

Shotjes tequila

Op het moment dat ik dit schrijf weet ik nog precies wat ik met oud & nieuw doe. Echt concrete plannen zijn er nog niet gesmeed. Dat ik het vier met vrienden en dat er de nodige drankjes gedronken worden, is iets wat vast staat. Want eerlijk is eerlijk, zo gaat dat elk jaar en stiekem ook zeer regelmatig als we allemaal bij elkaar zijn. Van die avonden die beginnen met een bubbeltje om te proosten op een fijne avond. Fles wijn bij het eten, G&T’s als toetje en omdat het zo gezellig is, ook nog een paar shotjes tequila. Die hoeveelheid alcohol zorgt ervoor dat ik de dag erna wakker word met een zwaar hoofd, mega veel nadorst en een onbedwingbare behoefte aan een vette hap.

Pretty Little Liars

Op dit soort dagen doe ik niet veel meer dan hangen op de bank. Dekentje over me heen en Netflix aan. Als ik alleen geniet van een kater, kijk ik het allerliefste naar series als Pretty Little Liars en Gossip Girl. De brakke momenten met mijn schatje zijn voor The Bridge en Dexter achtige series.

Dik belegde tuna melt

Sinds kort hebben wij een cabriootje. Dat herinnerde mij aan iets. Jaren geleden, ik denk wel al tien jaar geleden, had mijn vriendinnetje An ook een cabrio. Een knal rode Ford Escort met een zwarte kap. Echt, ik voelde me queen of the road in die auto. En dan reed ik nog niet eens zelf. Moet je na gaan. Na een gezellig avond, of nacht, hadden we het, the day after zwaar. Heel zwaar. Met alleen een vette hap gingen we het niet redden. Even uitwaaien en een frisse neus halen. Na een nacht dansen op hoge hakken, moet je niet verwachten dat we dat al wandelend deden. We klapten de kap open, pakte ons dik in met vesten, truien en sjaals, draaiden de verwarming op standje hittegolf en rijden maar.

Vogelpoep

Het nam het gare gevoel niet weg, want daar hadden we hoogstwaarschijnlijk een nieuwe borrel voor nodig. De vogelpoep, die de meeuw hoog in de lucht op mijn fris gewassen haar deponeerde, hielp ook niet echt mee.

Vals spelen

Doe jezelf een plezier en bak op zo’n zware day after tuna melts. Tosti’s van een uitzonderlijke klasse. Zout door de roomboter waar je hem in bakt. Want no way dat ik een tosti-ijzer gebruik. Ik ben namelijk fan van pantosti’s. Een dikke laag zelfgemaakte tonijnsalade en natuurlijk ook een dikke plak kaas. Nu hoor ik je denken: ‘op dit soort momenten heb ik echt geen zin om tonijnsalade te maken.’ Dat snap ik en het is zelfs herkenbaar. Dan geef ik je een tip. Maak een dag voor je stapavond of feestje alvast de salade. En als dat zelfs een brug te ver is, mag je wat mij betreft ook een beetje vals spelen. Haal tonijnsalade uit een bakje in huis. Op katerdagen, moet je gewoon ook niet te kritisch zijn.

Dik belegde tuna melt
Voor 2 tosti’s

Dik belegde tuna melt

Dit zit erin:

  • 4 boterhammen, ik gebruik zuurdesembrood
  • 1 blikje tonijn, op olijfolie
  • Mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Roomboter
  • 100 gram Zwitserse Emmentaler
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: een rode ui in dunne ringen

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Schaaltje

Zo maak je het:

  1. Maak als eerste de tonijnsalade. Meng de tonijn met de mayonaise en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Beleg twee boterhammen met tonijnsalade. Verdeel daar de kaas over en leg er twee boterhammen bovenop.
  3. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de tuna melt aan beide kanten goudbruin.
  4. Snijd door en serveer met ketchup en wat rode uitjes.
TIP! Dit anti-kater recept is wellicht ook wel wat voor jou.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dik belegde tuna melt

Dit vind je misschien ook leuk

  • Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaasAnti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
  • Anti-kater ontbijt: pantosti met sambalAnti-kater ontbijt: pantosti met sambal
  • De tosti der tosti’s: croque monsieurDe tosti der tosti’s: croque monsieur
  • Cuban sandwich met Zeeuws spekCuban sandwich met Zeeuws spek

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: kaas, lunch, ontbijt, tonijn, tonijnsalade, tosti

« Dromen over reizen + De Vakantiebeurs
Snelle auberginepizza’s // vega + salami »

Reacties

  1. Maurice Boendermaker zegt

    2 januari 2016 om 17:28

    Krijg gelijk flashbacks…..de cabrio van An hilarisch?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 om 07:08

      Die cabrio was fantastisch!

      Beantwoorden
  2. Maris zegt

    4 januari 2016 om 18:48

    Oeh lekker! Ik maak vaak ook tuna melts voor mijn vrienden als ze zijn blijven slapen na een avondje met flink wat drankjes.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 om 08:20

      Dan smaken tuna melts echt op hun best!

      Beantwoorden
  3. Roobert zegt

    13 mei 2016 om 00:36

    Hoi Stefanie,

    Ik ben altijd opzoek naar nieuwe recepten om te proberen want net als jij ben ik gek op lekker eten.
    Nu zit ik je site te bekijken en heb hier en daar heel wat lekkere recepten voorbij zien komen.
    Mijn complimenten voor hoe je de recepten presenteert. De foto’s zijn mooi en je schrijft erg leuk !

    Ik ga dit recept dit weekend proberen, hij ziet er zo simpel en lekker uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 mei 2016 om 06:57

      Hi Robert, wat super tof om te horen! Dank je wel :-) Ik ben benieuwd wat je van de tuna melt vindt. Laat je het even weten? Groetjes Stefanie

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok