BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Verwarmende groentecurry

29 december 2015 door Stefanie 7 Reacties

Verwarmende groentecurryMag het voor jou na de kerst wel een onsje minder zijn? Maak dan eens deze groentecurry. Boordevol verse groente en door alle specerijen ook nog eens heerlijk verwarmend. Vertel ik je direct mijn ontbijt van zeebanket en sportvoornemens.

Kaas en pap

Ze zeggen wel eens: ‘Je komt niet aan tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst.’ Wie ‘ze’ dan zijn laat ik even in het midden, maar ja, het slaat wel de spijker op z’n kop. Wanneer je elke dag friet met frikandel eet en zomaar één keer gaat voor een stuk fruit betekent dat natuurlijk ook niet dat je ineens mega gezond bezig bent. Toch zijn die dagen tussen kerst en het einde van het jaar wel altijd lastig. Met een derde kerstdag waarop we nog een dagje dooreten en een koelkast vol kaasjes die te goed smaken. Tweede kerst at ik zoveel dat ik geen pap meer kon zeggen. Gelukkig kwam het woord kaas nog wel uit mijn mond en dat is toevallig veel lekkerder.

Back on track

Het lastigste vind ik het altijd om na al die feestdagen weer back on track te komen. Normaal eten, goed voor mezelf zorgen met voldoende vitamientjes en gezonde maaltjes. Het sporten weer oppakken. Het blijft geen feest. Gelukkig maar want op een gegeven moment ben ik ook zo klaar met dat eten. Dit denk ik stiekem alleen op de momenten dat ik zo vol zit dat ademen bijna niet meer lukt. De volgende dag is er weer ruimte in mijn buik en is het gevoel van de avond ervoor als sneeuw voor de zon verdwenen.

Verwarmende groentecurry

Zeebanket

Het voornemen om de dag na kerst te sporten, sneuvelde al op het moment dat ik mijn ogen opende. Waarom? Het is toch echt een kleine moeite om even de auto in te stappen en een uurtje te sporten. Lui, I know. Achteraf had ik me geweldig gevoeld. Alsof ik de wereld aankon en had ik me minder schuldig gevoeld over alle lekkernijen die ik tijdens de brunch met vrienden in mijn mond stopte. Vlak die glazen wijn ook niet uit natuurlijk. Maar nee hoor, in plaats van mijn luie lijf naar de sportschool te sturen dook ik de kast in. Speurde de planken af. Alles in de categorie gezond viel af. Ik was op zoek naar vet en suikerzoet. Ik vond wat ik zocht. Ik had het zelf gekocht, dus wist ook gewoon dat het er nog lag. Viste er een doosje zeebanket uit. Melkchocolade gevuld met praline. Ook nam ik een reep chocolade met van die stukjes crunch mee naar de bank. Zodra je in één van de twee een hap zet brokkelen de tanden uit je mond. Zo ongelofelijk zoet. Dat was dan ons ontbijt. Mijn schatje deed ook mee. Lekker voor the time being. Achteraf baalden we.

Opgezwollen

‘s Avonds keek ik in de spiegel en was niet blij. Dagen eten zorgen ervoor dat ik opzwel in mijn gezicht. Voor een ander waarschijnlijk niet te zien. Hoop ik dan. Zelf zie ik het des te beter. Vierde kerstdag, wat natuurlijk helemaal niet bestaat net zoals derde kerstdag, was het dan zover. Eindelijk wist ik de weg weer te vinden naar die plek waar mensen zich massaal in het zweet werken om er goed uit te zien. Ik deed mee en voelde me fantastisch. De dag begon ik trouwens met een zelfgemaakt sapje, at een salade en zelfs twee mandarijnen.

Groentecurry

Voor iedereen die mijn probleem kent en vooral herkent heb ik deze heerlijke groentecurry in de aanbieding. Natuurlijk is dit recept ook voor iedereen die dit nooit heeft. Ik at de curry bij De Zeeuwse Hemel in Zierikzee. Ik was er helemaal fan van. Verwarmend, stevig en boordevol groente. Ik deed mijn best in de keuken en maakte de curry op mijn eigen manier na. Ik heb er echt van gesmuld. De kleuren alleen al zijn een feestje op zich. In principe hoef je er niets mee naast te eten, maar daar ben je helemaal vrij in. Wat gekookte pandan rijst of een stuk naanbrood kan ook prima.

Verwarmende groentecurry
Voor 4 personen

Verwarmende groentecurry

Dit zit erin:

  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel kardemon
  • Stuk gember, geraspt
  • 500 gram tomaten, in stukken
  • 750 gram aardappeltjes in de schil, in partjes gesneden
  • Halve flespompoen, geschild en in stukken
  • Broccoli, in kleine roosjes
  • Handje cashewnoten
  • Handje pompoenpitjes
  • Koriander
  • Olie

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Wok
  • Steelpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in de steelpan.
  2. Doe de aardappeltjes en stukken pompoen in een ovenschaal. Verdeel er wat olie door en breng op smaak met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven of tot de groente wat zachter is. De beet mag er nog wel in zitten.
  3. Kook de broccoli met een snuf zout in 6 tot 8 minuten beetgaar.
  4. Verhit olie in de wok en fruit hierin de uienringen. Voeg na een paar minuten de knoflook, gember en specerijen toe. Bak 5 minuten tot het heerlijk geurt. Doe nu de tomaten erbij. Draai het vuur hoog en laat even goed bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep wat aardappeltjes en pompoen op een bord. Leg er een paar broccoli roosjes bij en schep het tomatenmengsel eroverheen. Natuurlijk kun je ook alle ingrediënten voor de groentecurry mengen in de wok.
  6. Verdeel de cashewnoten, pompoenpitjes en koriander eroverheen.
TIP! Een schep volle Griekse yoghurt smaakt heerlijk bij.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Verwarmende groentecurry

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
  • Marokkaanse groentetajineMarokkaanse groentetajine
  • Snelle Indiase bloemkoolcurrySnelle Indiase bloemkoolcurry
  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:aardappel, broccoli, gember, gezond, hoofdgerecht, kardemon, koriander, kurkuma, pompoen, tomaat

« 18 x lekkere borrelhapjes
Top 10 meest gelezen berichten op Little Spoon in 2015 »

Reacties

  1. Mariska zegt

    29 december 2015 at 08:55

    Lekker, even onthouden deze!

    Beantwoorden
  2. Beaufood zegt

    29 december 2015 at 17:16

    Oohhh zeebanket is ZO lekker! Ik kan er ook nooit maar eentje eten.. Maar dik verdiend hoor lieverd! Dat sporten komt wel weer :)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      31 december 2015 at 13:13

      Love it!! Thanks. Er is meer in het leven dan sporten. Eten bijvoorbeeld. Hihi Kus

      Beantwoorden
  3. monique hiltermann zegt

    29 december 2015 at 21:41

    Heel leuk dat je “onze” curry hebt gemaakt, we voelen ons vereerd! De curry is nu van de kaart af omdat we een pittig spelt-taartje met zoete aardappel en geitenkaas in het vegetarische menu hebben, maar we krijgen er weer helemaal zin in als we jouw blog lezen! Monique van de Zeeuwse Hemel

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      31 december 2015 at 13:19

      Ik heb zo gesmuld van jullie curry. Geweldig was het. Het pittig spelttaartje klink ook verrukkelijk. Kom snel weer een keer lunchen! Fijne jaarwisseling!

      Beantwoorden
  4. Angelique zegt

    7 januari 2016 at 13:12

    Genoten van dit heerlijke recept! Ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 at 16:22

      Wat super leuk om te horen. Dank je! Xxx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon