BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Caesar salad met kip

6 juli 2015 door Stefanie Reageer

Caesar salad met kipVandaag doe ik jullie een groot plezier. Je vraagt je misschien af met wat? Met mijn versie van een Caesar salad. Deze salade is regelmatig mijn redder in nood. De nood die heet Wat zullen we eten vanavond? of Ik heb geen zin om te koken. Deze salade staat zo op tafel, is goed gevuld en echt geweldig lekker. In huize Spoon al een paar jaar favoriet. Vanaf nu kan dit dus ook jouw makkelijke maaltijd worden.

Caesar salad met kip

Julius x Cleopatra

Bij Caesar salad had ik altijd een romantische gedachte. Dit was het gerecht wat Julius Caesar voor zijn liefje Cleopatra kookte als ze een gezellig onder onsje hadden. Of wat Cleopatra kookte op de eerste date met Julius. Het gerecht wat daarom elk jaar weer op tafel verscheen tijdens bijzondere gelegenheden en zo’n leuk verhaal was om te vertellen aan alle vrienden die mee aten. Want met dit gerecht heeft Cleopatra Julius verleid. Nee hoor niets van dit alles. Wel heerlijk om een beetje te dagdromen over Julius en Cleopatra, maar goed dit heeft ons uiteindelijk niet de Caesar salad opgeleverd.

Narcist

De Caesar salad is vernoemd naar een nogal narcistische chefkok. Een chefkok die zo vol van zichzelf en zijn gerecht was, dat hij het dus gewoon naar zichzelf noemt. Of hij ook echt zo narcistisch is weet ik natuurlijk niet. De beste man leeft niet meer en ik ken ook niemand die met hem gewerkt heeft. Goh. De Ialiaanse chefkok Caesar Cardini, woonde in de VS en werkte in Mexico. Daar kwam hij op het geweldige idee om sla te combineren met knoflook, croutons, Parmezaanse kaas, ei en een geweldige dressing met olijfolie, Worchestersaus en citroensap. Et voila, Caesar salad named after the master.

Caesar salad met kipOf dit nou echt de orginele samenstelling is verschilt volgens mij per internetbron, maar dat maakt in feite ook helemaal niet uit. Ik ben hier niet om jullie geschiedenisles te geven maar wel om te vertellen hoe mijn favoriete Caesar salad eruit ziet. Het allerlekkerste is het met little gem sla, krokant gebakken kippedijen, lekker veel Parmezaanse kaas en een dressing met olijfolie, citroensap, knoflook, mosterd, azijn en een blikje ansovis. Wow wow wow. Alleen maar geweldig lekkere smaken. Vind jij dat crotons niet mogen ontbreken? Dan maak je van oud brood in de oven nog lekker croutons. Gekookt eitje? Doe je dat erbij. Ik houd het bij de variant met enkel kippendijen en dat werkt voor mij gewoon geweldig. Eet er lekker brood met kruidenboter of roomboter bij en je hebt een echt koningsmaal.

Caesar salad met kip

Caesar salad
Voor 2 personen

Dit zit erin:
2 kropjes little gem sla, in repen gesneden
4 kippendijen
Stuk Parmezaanse kaas, grof geraspt
Olijfolie
Peper en zout

Voor de dressing:
Blikje Ansjovis
Sap van een ½ Citroen
1 Teentje knoflook, geplet
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pittige mosterd, ik gebruik Dijon
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 Eigeel

Zo maak je het:
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen gaar en krokant. Breng ze op smaak met peper en zout.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in je keukenmachine of in de beker van je staafmixer en mix tot een egale dressing.

Als de kip gaar is, snijd je deze in plakjes of stukjes. Doe de little gem in een schaal, meng daar de kipstukjes door. Schep de dressing erdoor en rasp als laatste de Parmezaanse kaas erover. Ik rasp de Parmezaan altijd grof.

Serveer met brood en boter.

Tip! Wil je een eigen draai geven aan de salade? Vervang de kip door een gebakken zalm of biefstuk. Ook echt geweldig in combinatie met de dressing.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Caesar salad met kip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Groene salade met romige tahindressing en eetbare bloemenGroene salade met romige tahindressing en eetbare bloemen
  • Quinoasalade met geblakerde kipQuinoasalade met geblakerde kip
  • Tabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauwTabouleh met Hollandse garnalen en kabeljauw
  • Salade met veldsla en Hollandse garnaaltjesSalade met veldsla en Hollandse garnaaltjes

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: ansjovis, gezond, hoofdgerecht, kip, makkelijk, parmezaanse kaas, salade, snel

« Pop-up restaurant Timmerfabriek in Vlissingen
Boterhammenfeest: sandwich met rosbief »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok