BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Boterhammenfeest: sandwich met rosbief

7 juli 2015 door Stefanie 6 Reacties

Boterhammenfeest: sandwich met rosbiefEen boterham is ook maar gewoon een boterham vind je niet? Een jaar of drie geleden was er ik klaar mee, met de boterhammen. Iedere keer maar weer bedenken wat ik er op ging smeren. Brood met geitenkaas, een bammetje met kipfilet en avocado, boterham met rookvlees. Niets mis met deze beleg soorten maar ik was ze beu. Elke dag vertrok ik richting mijn werk met mijn gesmeerde boterhammen en zag er tegenop om ze te eten. Dat smeren deed ik eigenlijk op kantoor want de eeuwige race tegen de klok en het te laat komen zorgden ervoor dat er ’s ochtends net tijd was om gedoucht en aangekleed in de auto te zitten. Opmaken kon onderweg, in de file, ergens op een parkeerplaats of snel even achter mijn bureau. Voor eten was al helemaal geen tijd. Tenzij ik zo slim was geweest om in het weekend ontbijtmuffins te bakken, dan kon ik achter het stuur de dag al gestrest beginnen met een muffin. Die soms nog een beetje bevroren was vanbinnen.

Springend uit bed

Geen goed begin van de dag en ook echt niet aan te raden kan ik je vertellen. Je loopt de hele dag achter de feiten aan. Realiteit was wel dat mijn dag bijna altijd zo begon. Sinds ik dit jaar gestopt ben met mijn baan als account manager en zelfstandig werk is er een heel ander mens ontstaan. Elke dag stap ik rond kwart over zes springend uit bed, dat springende is niet helemaal waar maar het tijdstip is niet gelogen. Nooit meer haasten, maar goed ik heb dan ook het geluk dat ik elke dag vanaf mijn eigen eettafel werk. Wat vind ik dat heerlijk zeg.

Boterhammenfeest: sandwich met rosbief

Back-up blouse

Rond half zeven laptopje aan, cappuccino erbij, rustig wakker worden, maar wel al aan de slag. Geen sleutels die je niet kan vinden, een lege tank die gevuld moet maar waar je ’s avonds geen zin in had en ’s morgens geen tijd voor hebt. Geen file, geen gestress om alles en voornamelijk die lege tank, chagrijnige collega’s en kledingcrisis omdat net die nette blouse die je aan wilde voor het bezoek aan die belangrijke klant in de was zat met een grote vlek. De back-up blouse nergens is te vinden en er zit niets anders op dan maar een gekreukt jurkje aan doen waarvan je hoopt dat de kreukels er halverwege de dag uit zijn. Wat dacht je van je nagellak wat een beetje afbladdert en wel een extra likje kan gebruiken, waarvan je baalt dat je dat toch niet even gisteravond deed omdat je dacht dat je de volgende morgen er wel tijd voor had. Nou wishful thinking. Dan zit er maar één ding op. Het er achter het stuur of bureau afkrabben. Jeetje dit is een hele slechte gewoonte van mij, maar goed deze blog is sowieso geen reclamepraatje voor mezelf ;-)

Brood dus. Een hele tijd zoveel mogelijk verbannen. Brood is slecht, brood is ongezond, van brood word je dik. Wat als ik het nou gewoon lekker vind? Daarom vanaf nu boterhammenfeest. Regelmatig een heerlijke belegde boterham online. Net even anders dan anders, gewoon voor de afwisseling en om het voor jezelf een beetje spannend te houden. We beginnen met een sandwich met rosbief. Rosbief is zo lekker en koop je het allerliefste bij de slager. Vraag de slager of de rosbief dun gesneden kan zodat je je boterham lekker dik kan beleggen. Gek genoeg is dik belegd lekkerder met dun gesneden plakjes dan een hele dikke plak. Voor mij dan. Doe het gerust op jouw manier.

Nog even terugkomend op ik die nu een ander mens is geworden en elke morgen springend uit bed stap. Als ik in de morgen ergens op tijd moet zijn herhaalt zich hetzelfde probleem. De eeuwige race tegen de klok dus again.. wishful thinking.

Wil jij je boterham ook wel wat versieren? Wat voor boterham wil jij graag terug zien op het boterhammenfeest?
Boterhammenfeest: sandwich met rosbief

Boterhammenfeest: sandwich met rosbief
Voor 1 sandwich

Hoeveelheden zijn uit de losse pols.

Dit zit erin:
2 boterhammen, ik gebruik desembrood
Lekker veel plakjes rosbief
Handje gemengde sla, ik gebruik waterkers, rucola en spinazie
Roomboter
Mayonaise
Dijon mosterd
Augurken, in plakjes
Peper en zout

Zo maak je het:
Smeer je boterhammen in met roomboter.

Meng in een kommetje wat mayonaise met mosterd. Voor lekker scherp gebruik je meer mosterd of iets milder gebruik je meer mayonaise.

Beleg een boterham met rosbief, breng op smaak met een beetje zwarte peper en zout. Smeer op de rosbief wat mostermayo. Beleg met plakjes augurk en eindig met een flinke hand sla.

Snijd de sandwich diagonaal door en eten maar!

Wat voor boterham wil jij graag terug zien in op het boterhammenfeest?

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Boterhammenfeest: sandwich met rosbief

Dit vind je misschien ook leuk

  • Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een gekookt eitje
  • Anti-kater ontbijt: pantosti met sambalAnti-kater ontbijt: pantosti met sambal
  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
  • Quesadillas met guacamoleQuesadillas met guacamole

Te vinden onder:Lunch, Recepten Tags:Boterhammenfeest, brood, lunch, rosbief

« Caesar salad met kip
Little Spoon wekelijks op VROUW.nl »

Reacties

  1. Susanne zegt

    8 juli 2015 at 01:40

    Eentje die ik verrassend lekker vond, maar niet persé hoef terug te zien…….. sandwich oude kaas met mango chutney.
    Ging bij mijn verjaardags high tea zo hard, dat er al snel bijgemaakt moest worden. En ok, als ontbijtboterham niet echt een aanrader, maar dan lust ik ook wel oude kaas met iets anders :).

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:04

      Oude kaas gecombineerd met zoet is ook zo geweldig lekker. Als ontbijt lust ik dat soort dingen ook wel.

      Beantwoorden
  2. jelle beeckman zegt

    10 januari 2016 at 14:25

    Ook super lekker met wat mierikswortel door de mayonaise trouwens!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      10 januari 2016 at 18:31

      Oh ja dat is super lekker! Dol op mierikswortel mayo.

      Beantwoorden
      • jelle zegt

        10 januari 2016 at 20:02

        Zal hier vandeweek wel eens op de menu komen te staan. Leuke blog btw. Keep up the good work.

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          11 januari 2016 at 14:19

          Bedankt voor het compliment! Super leuk om te horen!

          Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon