BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

(Soort van) risotto van bruine rijst

16 april 2015 door Stefanie 5 Reacties

(Soort van) risotto van bruine rijstLaat ik voorop stellen dit is eigenlijk niet eens een soort van risotto. De echte risotto experts gaan dat zeker beamen. Toch vind ik de smaak behoorlijk nijgen naar risotto en voel me daarom zo vrij om dit gerecht een soort van risotto te noemen. Risotto maken is bij mij al een paar keer uitgelopen op een waar fiasco. Heb je dit Italiaanse rijstgerecht wel eens geprobeerd te maken en mislukte dat compleet? Dat snap je waar ik het over heb. Een kleffe derrie in je pan, dat lijkt op een soort van behangplaksel maar de rijstkorrel is vanbinnen nog hard. Jak echt heel vies. Ik had ook niet echt de behoefte om nog een keer risotto te maken. Dit gerechtje ontstond per ongeluk en is, wat mij betreft verdomd goed gelukt. Zo goed dat ik het in de eerste week van het ontstaan wel drie keer at. Tja ik kan het niet helpen. Dit is één van mijn (vele) eigenaardigheden. Als ik iets voor het eerst maak en het valt goed bij mezelf in de smaak, dan kan ik er van blijven eten.

(Soort van) risotto van bruine rijst

Ik kook eigenlijk bijna nooit met rijst en dat betekent automatisch dat ik het dus ook niet vaak eet. Tot grote spijt van mijn lover. Die is gek op rijst. Ik roep altijd dat ik rijst droog vind, maar dat is natuurlijk maar net hoe je het bereidt. Deze risotto van bruine rijst is bijvoorbeeld verre van droog. Schatje ik ga vaker iets met rijst maken. Beloofd! Bij de supermarkt zag ik bruine rijst staan. Af en toe maakte ik een lekkere salade met bruine rijst, zalm, broccoli en nog meer lekkers. Die ging mee in een bakje als lunch naar mijn werk. Ook die salade was verre van droog. Omdat er natuurlijk alleen maar voordelen zitten aan het voorbereiden van je lunch, ja ook als je thuis werkt, was mijn plan om voor een paar dagen zo’n salade met bruine rijst te maken. Uiteindelijk werd het een iets ander maaltje maar dat is juist het leuke van koken. Dat je soms iets heel anders op tafel krijgt dan dat je bedacht had.

Ik fruitte een uitje met wat knoflook om de rijst meer smaak te geven. Omdat ik de rijst na het koken nog wel wat hard vond, gooide ik hem bij de ui en knoflook en goot er wat bouillon en een scheutje witte wijn overheen. Zie hier uw gelijkenis met risotto. Ik koos ervoor om spinazie en Parmezaanse kaas toe te voegen, maar paddenstoelen of stukjes gebakken courgette zijn ook heerlijk. Wil je dus de blits maken met risotto maar ben je er net zo’n ster in als ik? Maak dan gewoon deze soort van risotto. Net zo lekker!

(Soort van) risotto van bruine rijst(Soort van) risotto van bruine rijst
Voor 4 personen

Dit zit er in:
300 gram bruine rijst
300 gram spinazie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 milliliter bouillon naar keuze
Parmezaanse kaas, naar smaak, geraspt
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel, een scheut droge witte wijn

Zo maak je het:
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat, maar niet zo gaar dat hij papzacht is. De rijst mag nog een stevige beet hebben.

Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui. Als de ui zacht wordt, voeg je ook de knoflook toe. Doe de rijst bij de ui en knoflook in de pan en schenk de bouillon en witte wijn erbij.

Draai het vuur hoog tot al het vocht is verdampt. Voeg nu de spinazie toe. Laat een beetje slinken en roer dan de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout.

Tip! Dit gerecht is vegetarisch, maar wil je er nog iets naast eten? Dan is een stukje zalm of witvis aan te raden.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

(Soort van) risotto van bruine rijst

Dit vind je misschien ook leuk

  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazieEierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Spinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragonSpinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragon

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:makkelijk, parmezaanse kaas, rijst, snel, spinazie

« 5 x zomerse salades
Weekend weg in eigen provincie: Walcheren »

Reacties

  1. Manon zegt

    16 april 2015 at 08:09

    Mmmmm dit ziet er enorm lekker uit! Ik was nog op zoek voor inspiratie voor vanavond, maar dat heb ik nu gevonden :)

    Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    16 april 2015 at 09:24

    Wauw, lekker! En toch wel fijn dat je de toegevoegde waarde van de bruine rijst dan hebt!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      18 april 2015 at 10:55

      Ja hè? Super voedzaam en gezonder dan witte rijst.

      Beantwoorden
  3. Eef zegt

    16 april 2015 at 22:14

    Lekker! Dol op risotto (en ja het kan af en toe knap lastig zijn ‘m goed te bereiden ;) ) Goed alternatief & lekker smaak combinaties, yum :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      18 april 2015 at 10:54

      Ja ik vind het echt een lastig karwei. Op Instagram heb ik wel een hoop goede tips gekregen, dus ga het toch nog maar eens proberen binnenkort.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!