BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pasta met pesto, zeekraal en groene asperges

17 maart 2015 door Stefanie 4 Reacties

Pasta pesto met zeekraal en groene asperges

Pasta met pesto is zo’n gerecht wat eigenlijk altijd smaakt en wat je helemaal naar wens kunt aankleden. Dit moet je gewoon een beetje zien als een DIY pasta. Ik geef je de basis en je kunt erdoor en ernaast eten wat jij lekker vindt, waar je op dit moment zin in hebt of wat er nog in je koelkast ligt. Ik pak sowieso graag naar pasta als ik inspiratieloos in de keuken sta. Niet altijd slim want pasta gaat voor mij hand in hand met Parmezaanse kaas. Het liefst lekker veel. Pasta met een verse tomatensaus is ook altijd goed. Wat tomaten grof hakken en bakken met een beetje knoflook. Leuk de boel wat op met een rood pepertje, of kappetjes en ansjovis en basilicum en je bent al een heel eind. Pasta heeft niet zoveel nodig om lekker te zijn. Knoflook, een rood pepertje en Parmezaanse kaas, ja weer die Parmezaan, bij elkaar staat ook al garant voor een fantastisch maaltje. Zeker als je er een goed biefstukje naast eet.

Pasta pesto met zeekraal en groene asperges

Het zal je dan ook niet verbazen dat deze pasta is ontstaan toen ik in de keuken aan het rondscharrelen was om te kijken wat we nog in huis hadden. Basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas heb ik eigenlijk altijd in huis, dus pesto is dan zo gepiept. Op de markt kocht ik vorige week groene asperges. Die keer dat ik zonder boodschappenlijstje naar de markt ging en gewoon kocht waar ik zin in had. Met als doel te koken met wat er in de koelkast ligt. Een beetje creativiteit op z’n tijd kan nooit kwaad. Het heeft me al twee leuke en lekkere recepten opgeleverd die ik nu met jullie deel. Herinner je de makreelsalade met gekarameliseerde venkel nog van zondag? Mission accomplished I must say! Ik had ook nog een restantje zeekraal. Tel de pesto, groene asperges en zeekraal bij elkaar op en je krijgt deze heerlijke pasta.

Het is natuurlijk nog geen seizoen voor Nederlandse groene asperges en al helemaal niet voor zeekraal. De groente die ik nu gebruik komen uit verre en warme oorden. Ik kan echt niet wachten tot we ook weer Nederlandse zeekraal hebben. Die is smaakvoller en minder hard. Nog even geduld.

Welk gerecht maak jij graag als je niet veel inspiratie hebt? Ik ben benieuwd!

Pasta pesto met zeekraal en groene asperges

Pasta pesto met zeekraal en groene asperges
Voor 2 personen

Dit zit erin:
250 gram pasta
1/2 bos groene asperges, de uiteindes eraf gesneden
Handje zeekraal
150 milliliter Groene pesto zonder poespas
Olijfolie
1/2 limoentje
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.

Laat een grillpan heet worden, ondertussen hussel je de groene asperges in een kom met wat olijfolie. Als de pan goed heet is, grill je de groene asperges aan beide kanten een paar minuten.

De zeekraal roerbak je heel kort in een hete wok met een klein beetje olijfolie.

Als je de pasta hebt afgegoten, schep je de pesto, zeekraal en een klein beetje limoensap erdoor. Meng goed.

Schep de pasta op een bord, leg er een paar groene asperges bovenop en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Tip! Dit gerecht is ook heerlijk koud als pastasalade. Snij de groene asperges dan in stukjes en schep ze door de pasta.
Pasta met pesto, zeekraal en groene asperges

Tip2! Een gebakken zalmpje ernaast of stukjes gerookte zalm door de pasta is ook verrukkelijk.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Pasta pesto met zeekraal en groene asperges

Dit vind je misschien ook leuk

  • Italiaanse tonijnragu met pastaItaliaanse tonijnragu met pasta
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Courgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaasCourgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaas
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis

Categorie: Hoofdgerecht Tags: groene asperges, kaas, makkelijk, parmezaanse kaas, pasta, snel, vegatarisch, zeekraal

« Green power juice
Aubergine torentjes »

Reacties

  1. Ellen zegt

    17 maart 2015 om 09:43

    Mmm, een heerlijk lente gerechtje. Ik heb zeekraal eigenlijk nog nooit gegeten, maar het klinkt lekker! :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      18 maart 2015 om 08:10

      Zeekraal is echt super lekker. Ze verkopen het bij de NL’se AH. Misschien ook wel in Antwerpen?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok