BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tikka masala zoals in India

19 december 2014 door Stefanie 24 Reacties

Tikka masala zoals in IndiaHet eten in India is fantastisch. Eén van mijn lievelingsgerechten is toch wel tikka masala. Vandaag vertel ik iets over mijn reis naar dit bijzondere land en wat ik er voor lekkers at.

Hate it or love it

Bijna twee jaar geleden heb ik met vriendin Anne een onvergetelijke rondreis gemaakt door India. You hate it or you love it, zegt ‘men’ altijd. Ik ben zeker iemand van de categorie ‘love it’. Toen ik net terug was, had ik zoveel heimwee. Wat een bijzonder land. Echt, ik heb India in mijn hart gesloten en wil heel graag nog eens terug. Binnenkort schrijf ik artikelen over mijn Indiase avonturen. Dan deel ik alle mooie plekken die we bezocht hebben, de leukste guesthouses, do’s and don’t en ga zo maar verder. Naar India ga je niet zomaar spontaan. Ik vond het een land waarop ik me moest voorbereiden. Inlezen, nadenken over een route – want korte afstanden betekent niet dat je ergens snel bent, moet je nagaan hoe het is als je duizend kilometer moet reizen. Een aantal belangrijke treinreizen alvast boeken en dat was in 2013 nog allemaal behoorlijk omslachtig. En vergeet ook niet ruim op tijd je visum voor India aan te vragen. Je kunt zelf naar de ambassade maar ik heb daar een visumbureau voor ingeschakeld. Praktischer en sneller. Stuur me gerust even een bericht als je ook naar India gaat en meer wil weten over mijn voorbereiding.Voor nu beperk ik me tot het Indiase eten. Daar kan ik over blijven praten en aan blijven denken.

Delen!

In de drie weken in India heb ik, op misschien een paar keer na heerlijk Italiaans bij ons guesthouse in Goa, alleen maar genoten van Indiase gerechten. Ken je dat probleem, dat je niet kunt kiezen van de menukaart? En alles wil proberen? Of juist omdat je niet kunt kiezen, je soms terugvalt op datgene wat je al vaker geproefd hebt en je zo lekker vindt? Ik heb dat heel erg. Ik probeer graag nieuwe dingen, maar kan soms ook hebben dat ik een bepaald gerecht zo lekker vind, dat ik dat de hele tijd eet. Vergelijkbaar met een liedje wat je heel mooi vindt, dat dan vijftien keer, en nee ik overdrijf niet, achter elkaar draait zonder dat je dan weet dat de rest van het album ook zeer de moeite waard is. Wat een geluk dat ik met Anne was. Die ook ditzelfde probleem heeft. Oplossing? Allebei van de kaart verschillende gerechten kiezen en.. delen! Foodie heaven, dat verzeker ik je.

Anne en ik op tijgersafari in Ranthambore National Park

Anne en ik op tijgersafari in Ranthambore National Park

Pikkedonker

In onze eerste week India waren we in Sawai Madhopur voor een tijgersafari in het Ranthambore National Park. We sliepen in een guesthouse dat oké was. Verwacht in India gewoon geen luxe en alles valt mee. Echt. Er was een zwembad, dus we konden zonnen als we wilden. Een essentieel onderdeel van reisjes en tripjes die ik maak met Anne. Onze kamer had alleen geen raam. Wat we wel vaker hadden in India. ‘s Avonds besloten we uiteten te gaan. Met de tuktuk gingen we op pad. Pikkedonker op de weg. We hadden een restaurant op het oog uit de Lonely Planet. Met veel moeite vond de tuktuk chauffeur hem. Een paar keer keren, op die nog steeds donkere weg, auto’s die voorbij razen en de tuktuk chauffeur die overal de weg vroeg. Zie je het voor je?

Celebrities

Uiteindelijk werd het wachten beloond en kwamen we in een hele grote tuin waar Indiase families met z’n allen aten. Eten, lachen en een hoop gezelligheid. En toen kwamen er ineens twee hele aparte wezens in de tuin gelopen. Wij dus. Alle hoofden draaiden zich naar ons toe en alle ogen staarden ons aan. Er werd gefluisterd, gelachen en gewezen. Ach ja dat hoort er bij in India. We voelden ons celebrities. Gelukkig bleef het niet alleen bij staren. Een paar kindjes trokken de stoute schoenen aan en kwamen bij onze tafel staan. Uiteindelijk durfden ze ook wat te zeggen. In het Engels. Ongelofelijk hoe die kindjes Engels spreken. Terug naar wat we daar aten. We konden niets van de kaart kiezen, maar kregen een thali. Dit is een groot dienblad met allemaal kleine bakjes, met daarin gerechtjes. Curry’s, linzendahl, naanbrood, groentes, rijst en zoetigheden. Voor typjes zoals ik en zoals An, was dit perfect.

Tikka masala zoals in India

Thali in het Indiase Sawai Madhopur

Je merkt wel, ik kan niet stoppen met vertellen zodra India aan bod komt. Tikka Masala hebben we ook heel veel gegeten. Eenmaal thuis heb ik het vaak geprobeerd na te maken. Dit recept is geinspireerd op een recept van Jamie Oliver, welke ik nog het meeste vind lijken op de echte Tikka Masala. De echte zoals in India.

Tikka masala zoals in India
Voor 2 à 3 personen

Tikka masala zoals in India

Dit zit in de currypasta:

  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • Een stukje verse gemberwortel, geschild en geraspst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 of 2 rode chilipepers, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Een scheutje olijfolie

Dit zit in de curry:

  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 4 kippendijfilets, in kleine stukjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • Een blikje tomatenpuree
  • 400 milliliter water
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel garam masala
  • Sap van een limoen
  • Een bosje koriander, fijngehakt
  • Amandelschaafsel
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Schaaltje
  • Wok
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Meng in een schaaltje alle ingredienten voor de currypasta door elkaar.
  2. Doe de stukjes kippendij in een schaal, schep de yoghurt en de helft van de currypasta erbij. Meng goed en laat even marineren.
  3. Bak daarna de kip in een koekenpan tot die gaar is.
  4. Ondertussen bak je in een grote wok of gietijzeren pan, een ui glazig samen met de currypasta. Als de ui zacht is voeg je de tomatenpuree, water en wat zout en peper toe.
  5. Breng het mengsel aan de kook en laat koken tot de saus wat is ingedikt.
  6. Voeg daarna de kokosmelk en de garam masala toe. Breng opnieuw aan de kook.
  7. Na 10 minuten voeg je de kip toe. Laat nog een minuut of 5 doorpruttelen. Nu kun je de tikka masala op smaak brengen met limoensap en verse koriander.
TIP! Serveer de tikka masala met naanbrood of basmatirijst en een frisse komkommersalade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tikka masala zoals in India

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase kip kormaIndiase kip korma
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Naanbrood gevuld met kruidige kipNaanbrood gevuld met kruidige kip
  • Indiase mosselen met romige currysausIndiase mosselen met romige currysaus

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: curry, India, kip, kokosmelk, koriander, makkelijk, naanbrood

« In Kannen en Kruiken, Breda
Groene pesto, zonder poespas »

Reacties

  1. Daphne | De Beautykoffer zegt

    31 januari 2015 om 09:39

    Oh dit lijkt mij heerlijk, bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      31 januari 2015 om 10:34

      Graag gedaan! Indiaas eten is gewoon echt fantastisch!

      Beantwoorden
  2. Melanie ~ Piccanti Foodblog zegt

    31 januari 2015 om 09:57

    Oh lekker! Ik ga je recept zeker een keer proberen!

    Indiaas eten is echt mijn favoriet. (Mocht je eens in Harderwijk zijn, restaurant Mamta is echt een aanrader!)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      31 januari 2015 om 10:36

      Wat is jouw favoriete Indiase gerecht? Ik heb ook nog een hele lekkere Indiase aardappel curry die ik binnenkort ga delen. Die at ik als ontbijt in de trein. Thanks voor de tip. Als ik eens in de buurt ben ga ik er zeker aan denken.

      Beantwoorden
      • Melanie ~ Piccanti Foodblog zegt

        3 februari 2015 om 10:01

        Pfoeh, moeilijk te zeggen. Ik vind echt alles lekker! :D

        Beantwoorden
        • littlespoon zegt

          3 februari 2015 om 18:13

          Ik denk dat ik geen 1 x vies gegeten heb in India. Ik vind het ook allemaal even lekker.

          Beantwoorden
  3. Femke zegt

    31 januari 2015 om 15:08

    Ooo, dit roept zoveel herinneringen op! Zelf ben ik namelijk ook ooit een maand lang in India geweest en daar werd je natuurlijk doodgegooid met masala gerechten ;-) Als traditie gaan mijn vriendinnen met wie ik daar was en ik nog steeds jaarlijks Indiaas eten. Superleuk dit recept dus om eens zelf te maken :-)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 februari 2015 om 18:14

      Wat leuk! Zo’n bijzonder land hè? Ben benieuwd of je je weer even in India waant met deze tikka masala!

      Beantwoorden
  4. Judith - myfoodblog.nl zegt

    31 januari 2015 om 19:57

    Yummy, ziet er heerlijk uit :-)!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 februari 2015 om 18:15

      Thanks girl!

      Beantwoorden
  5. becausewelovefashion.nl zegt

    31 januari 2015 om 21:03

    Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik ga het zeker uitproberen!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      3 februari 2015 om 18:15

      Leuk! Ik ben benieuwd hoe je het vindt!

      Beantwoorden
  6. Drumles Den Haag zegt

    2 oktober 2015 om 11:36

    Het water loopt me in de mond!!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      2 oktober 2015 om 14:35

      Leuk om te horen!

      Beantwoorden
  7. Dan zegt

    8 maart 2016 om 21:23

    Ik vind het een beetje jammer dat je een van de (zo niet DE) meest Westerse curries aanhaalt. Chicken Tikka Masala is zowat een import gerecht vanuit de UK, vandaar dat het recept van Jamie Oliver zo veel op “de real deal” lijkt ;)

    Maar JA voor curries!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      11 maart 2016 om 07:22

      Ik ben zelf dol op tikka masala en heb ook veel gegeten in India. Staat ook een recept voor aloo matar online. Super lekkere Indiase curry met aardappel. Aten we als ontbijt in de trein. Zal nog eens speuren naar wat authentieke curryrecepten!

      Beantwoorden
  8. Khalid zegt

    20 augustus 2016 om 00:50

    Hoi! Geweldige recepten die je met ons deelt! Ik wil deze tikka massala graag maken, alleen vind ik het recept best onduidelijk. Er staat boven elk onderdeel ‘dit zit in de curry pasta’. Dus weet ik niet zeker of ik bepaalde ingrediënten 2 x moet gebruiken of dat het dubbel is opgeschreven.

    Thank you

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      20 augustus 2016 om 08:37

      Bedankt voor je bericht! Ik snap waar je onduidelijkheid vandaan komt hoor ;-) direct even aangepast. Benieuwd wat je van het gerecht vindt!

      Beantwoorden
  9. Cathalijne zegt

    26 november 2016 om 12:44

    Hoi,
    Zijn het echt eetlepels kruiden en geen theelepels? Het lijkt me zoveel en ik zie in vergelijkbare recepten ook theelepels…

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 november 2016 om 12:52

      Ik gebruik bescheiden eetlepels, maar dat is omdat ik van goed kruidig houd. Als je het teveel vindt of het lijkt je te veel kun je ook beginnen met theelepels. Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  10. Marloes zegt

    19 augustus 2017 om 16:21

    Wat een heerlijk recept! Omdat wij vegetarisch zijn heb ik de kipfilet vervangen door kikkererwten en wat sperziebonen toegevoegd. Echt heerlijk kruidige curry, bedankt voor het recept!!

    Beantwoorden
  11. Johanna zegt

    6 december 2018 om 20:30

    HOI, je zegt dat je de ingredienten hebt aangepast; klopt het dat je in de curry nogmaals een lepel mosterdzaad doet? en ook weer een lepel garam masala? Ik heb het gerecht gemaakt voor 4 a 6 personen; dus met dubbele hoeveelheden, maar zonder 2x mosterdzaad en garam masala.Heel lekker hoor! maar zoveel saus! Daar kunnen wij met 5 pers. nog een keer van eten!

    Beantwoorden
  12. Fvb zegt

    12 februari 2019 om 14:42

    Tof, ik ga het vanavond proberen! Je geeft alleen aan een blik tomatenpuree, hoeveel gram?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok