BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Super snelle Thaise noedelsoep met garnalen

19 november 2014 door Stefanie 3 Reacties

Super snelle Thaise noodlesoep met garnalen Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik in Thailand was maar als ik deze soep eet waan ik me weer in het land van de glimlach. Wat een heerlijk land met misschien nog wel heerlijker eten. Bij de meest vage tentjes, aten we de meest lekkere gerechten. We begonnen soms de dag al met iets Thais. Ik heb heel wat bordjes pad thai en curry gegeten. Bijna altijd wel met garnaal, want daar kan ik van blijven eten.

Deze noedelsoep is een variant die ik at langs de kant van de weg in Bangkok. Geen plek om lang te tafelen, maar dat maakte niet uit. Beeld je even in. Auto’s, tuktuks en brommertjes scheurden voorbij. We zaten buiten op de stoep aan een witte plastic tuintafel met daaroverheen een praktisch tafelzeil. De afwas werd gedaan in een grote emmer met niet echt fris water, maar ook daar keken we gewoon even doorheen. Thaise dames waren druk in de weer om zowel de toeristen als de locals snel te voorzien van hun maaltje. Het was warm buiten, heel warm en de soep die ik gekozen had was spicy. Heel spicy. Na die soep kwam er ongeveer stoom uit mijn neus en oren maar oh oh oh wat was het lekker. Ik heb geprobeerd om de soep na te maken. Zo lekker als in Thailand is me nog niet gelukt, want op de één of andere manier doet de plek waar je iets eet ook heel veel met de smaak. Maar ik vind toch dat ik er in geslaagd ben om het enigszins op de soep te laten lijken die ik in Thailand at. En als je geen vergelijkingsmateriaal hebt, is dit gewoon een fantastisch lekker soepje.

Deze soep bewijst maar weer dat snel niet ongezond hoeft te zijn. In nog geen 20 minuten heb je deze soep op tafel. Zo snel is je bestelde eten echt niet in huis en met voorverwarmen van de oven meegerekend is het ook sneller dan een diepvriespizza. Achteraf ook geen schuldgevoel issues.

In dit recept gebruik ik soe-oen noedels. Dit zijn noedels op basis van mungbonen. Soe-oen wordt ook wel glasnoedels of vermicelli genoemd. Het voordeel van deze noedels in je soep is dat ze lekker stevig blijven en niet gigantisch uitzetten door het vocht. Uiteraard kun je in deze soep de noedels kiezen die jij lekker vindt. Ook kun je de garnalen prima vervangen door stukjes kip, wat witvis of iets wat je nog in je koelkast hebt liggen. Deze soep gebruik je als basis en varieer zoveel je wil.

Super snelle Thaise noodlesoep met garnalen

Super snelle Thaise noedelsoep met garnalen
Voor 3 personen

Dit zit er in:
100 gram soe-oen noedels
200 gram grote garnalen, voorgekookt
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel kurkuma
Stukje gember ter grootte van een duim, geraspt
1 tl tamarinde
2 limoenen
1 Spaanse rode peper, fijngehakt
1 liter bouillon naar keuze
1 blikje kokosmelk
100 gram peultjes, uiteinden eraf gesneden
3 handjes spinazie
1 handje koriander, grof gehakt
2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden

Zo maak je het:
Bereid de noedels zoals op de verpakking staat. In het geval van de soe-oen noedels, wel je deze 2 à 3 minuten in kokend water.

Terwijl de noedels garen, meng je de bouillon met de kokosmelk in een pan en breng je het geheel aan de kook. Daarna voeg je de vissaus, tamarinde, gember, rode peper en de kurkuma toe. Proef of je de soep goed op smaak vindt.

Als de soep goed op smaak is, doe je de peultjes in de pan en kook deze een paar minuutjes mee. Voeg nu de spinazie en de garnalen toe. Laat deze nog even mee warmen. Als laatste gaat de grof gehakte koriander en het sap van de limoenen erdoor.

Verdeel de soep over de kommen en maak af met wat ringetjes bosui.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Super snelle Thaise noodlesoep met garnalen Super snelle Thaise noodlesoep met garnalen

www.呪い.biz
www.wakare-key.info/
別れさせ屋

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika
  • Makkelijke courgettesoepMakkelijke courgettesoep
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Soep Tags: garnalen, gezond, makkelijk, snel, soep, spicy, thais

« Knolselderijsoep met zoete aardappel en chorizocrunch
Zoete aardappel en spinaziestamppot met krokante Parmaham »

Reacties

  1. Rosalie zegt

    6 januari 2018 om 20:19

    Hoi Stefanie,
    Vandaag je Thaise noodlesoep geprobeerd en het was erg lekker! Als bijgerecht had ik sushi gemaakt :)
    Liefs Rosalie

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      8 januari 2018 om 09:18

      Mmm dat klinkt al een mega lekker maaltje! XXX

      Beantwoorden
  2. Suzanne zegt

    3 maart 2020 om 20:53

    Hoi Stefanie,
    Ik heb deze soep al vaak gemaakt en het is echt een van mijn favoriete gerechten, wat een heerlijk verwarmende combi, echt comfort food! Hij staat hier morgen weer op de planning hoor :-)
    Groetjes Suzanne

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok