BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie

26 november 2014 door Stefanie 1 Reactie

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salieKoken met het seizoen mee. Ik doe het eigenlijk te weinig. Ik maak altijd gewoon waar ik zin in heb. Of het nou seizoen is of niet. Mijn goede voornemen, waar ik dus niet aan doe, is om meer met de seizoenen mee te koken. Ik heb verschillende kookboeken waarin een heel overzicht staat met alle seizoen groenten. Zelfs per maand. Easy dus.

Roodkapje

Herfst staat voor mij gelijk aan paddenstoelen. En daarom stonden er paddenstoelen op het menu. Het allerleukste leek het me om gewapend met een kneuterige rietenmand het bos in te gaan en zelf paddenstoelen te plukken. Beeld je in, een soort Roodkapje maar dan anders. Ja ik heb een levendige fantasie ;-). Aangezien mijn kennis van paddenstoelen niet veel verder rijkt dan tot het benoemen van wat ik heel lekker vind, eigenlijk alle eetbare paddenstoelvarianten, is dat niet zo’n goed idee. Iets met giftige paddenstoelen en zo. Het werd dus de markt. Niet met rietenmand, maar met jute boodschappentasje. In de regen. Iets minder sprookjesachtig dan gepland.

De groentekraam op de markt is voor mij altijd een soort snoepwinkel. Ik word echt blij van verschillende soorten aubergine en gekleurde tomaatjes. Net zoals in een snoepwinkel koop je altijd meer dan gepland. Zo vertrok ik bij de marktkraam met een kilo paddenstoelen. Cantharellen, oesterzwammen, shii-takes, kastanje champignons en beukenzwammen. Tja wat moet je met een kilo paddenstoelen? Nou ik weet er wel raad mee. Voor het weekend stond er zuurdesemtoast met paddenstoelen en paddenstoelenrisotto op de planning. De paddenstoelen op toast komen online. Jammer genoeg bleek die risotto een complete fiasco. Helemaal mislukt. Zacht van buiten en hard van binnen. Niet lekker dus.

Uit pure wanhoop ben ik in de keuken aan de slag gegaan met het bakken van speculaasbrokken. We hadden die avond speculaasdeeg als voorgerecht en als hoofdgerecht de gebakken speculaas. Niet helemaal verantwoord maar wel lekker. Oké ik dwaal af. Deze pasta is ontstaan van de kilo paddenstoelen die ik op de markt kocht. Ik wilde snel iets koken, wel lekker en met iets wat er nog in de koelkast lag. Het bleek een succesnummer te zijn. De spek doet hem hoor in dit recept. Vind ik dan. Het zorgt voor het zoutige wat de paddenstoelen wel kunnen gebruiken. De chipjes van salie maken het af. Het ziet er leuk uit, de smaak is super en het is simpel.

Wat is jouw favoriete herfstrecept?

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie
Voor 2 personen

Dit zit er in:
200 gram penne
50 gram ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden
2 grote handen paddenstoelen, grof gehakt (ik heb een mix gebruikt van kastanje champignons oesterzwammen, shii-takes en cantharellen)
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 takjes tijm, enkel de blaadjes
4 eetlepels crème fraîche
Paar blokjes diepvriesspinazie
Salieblaadjes naar smaak
Olijfolie
Peper en zout
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:
Kook de penne zoals op de verpakking.

Bak de spek in een koekenpan licht knapperig. Als je wilt kun je dat in olijfolie doen. Zet het vuur laag en voeg de ui en knoflook erbij en laat ze in een paar minuten glazig worden.

Doe nu de tijm, spinazieblokjes en paddenstoelen erbij. Laat alles een paar minuten bakken en schep er dan de crème fraîche door. Terwijl de saus verwarmt maak je de saliechipjes. Dit is super simpel. Giet wat olijfolie in de pan en als deze goed heet is leg je de salieblaadjes erin. Bak ze tot ze knapperig zijn, vis ze daarna uit de pan en leg de salieblaadjes op een bord met daarop een velletje keukenpapier. Als de saus goed warm is kan de pasta erbij.

Schep de pasta op de borden en garneer met de chipjes van salie en Parmezaanse kaas. Klaar is Kees.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pasta met snelle paddenstoelen saus en chipjes van salie

создание web сайтов
http://www.twitter.com/
www.愛のある生活.net/

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo
  • Pasta met rivierkreeftjesPasta met rivierkreeftjes

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: herfst, hoofdgerecht, makkelijk, paddenstoelen, pasta, snel

« Herfstige peer & speculaas cakejes
Hartverwarmend sapje met rode peper »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok