BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

1 mei 2015 door Stefanie Reageer

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Onderaan de dijk in Westkapelle vind je het Zeeuws Mosselhuis. Een restaurant waar allerlei lekkers uit de zee eet. Een mooie locatie en heerlijke wijnen, maakt het voor mij compleet. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

Weekend weg in eigen provincie

Ik vertel jullie natuurlijk niets nieuws als ik zeg dat ik graag lekker eet. En hoe leuk is het als je tijdens een weekend weg in eigen provincie een plekje ontdekt waar je nog nooit bent geweest en waar je nog nooit hebt gegeten?

Op het Walcherse dorp Westkapelle opende Cas en Charlotte vorige jaar hun eigen restaurant, het Zeeuws Mosselhuis. Het voelt er als vakantie. Het terras ademt zon, zee en strand uit. De wit geverfde muren, visnetten en reddingsboeien helpen hier zeker aan mee. Binnen gaat dat fijne vakantiegevoel gewoon nog even door. Witte planken, kleine houten tafeltjes, oude scheepslampen en mooie platen aan de muur van vuurtorens en pannetjes met mosselen.

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Mosselen van de chef

Wij beginnen de avond met een glaasje bubbels. Als je net als ik een liefhebber bent van wijn, dan zit je meer dan goed bij het Zeeuws Mosselhuis. Bij elk gerecht wordt een wijn geadviseerd. Voor bierfanaten staat er ook bij elk gerecht een biertip. Bij het Zeeuws Mosselhuis eet je zoals de naam al vermoed mosselen. Gekookte mosselen die net even anders dan anders bereid zijn. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. De mosselen van de chef worden op smaak gemaakt met crème fraîche, verse kruiden en geserveerd met looksaus en miso mayo. Of mosselen bereid op Oosterse wijze met groene curry en koriander. Dat klinkt toch fantastisch?

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Dagvangst

Zijn mosselen niet helemaal jouw ding? Niet gevreesd. Vraag wat de dagvangst is, kies voor de zalm met beurre blanc of gekookte kreeft. Tijdens het seizoen, tot eind juni, eet je er ook Oosterscheldekreeft. Zin in vlees? Dan ga je voor een goede biefstuk met jus en bearnaisesaus of zacht gegaarde spareribs. De frietjes die je bij je hoofdgerecht krijgt zijn zelfgemaakt en zo lekker.

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Fantastische sushi

Ik ben gek op gerechten die je deelt. Daarom namen vriendin An en ik als voorgerecht het Palet a la Zeeuws Mosselhuis. De specialiteit van het Zeeuws Mosselhuis. Dit palet is een schaal met heel veel lekkers uit de zee. Oesters, kokkeltjes, scheermessen, krabscharen, fantastische sushi en sashimi. We dronken er een glas Sancerre bij en dat smaakt een partijtje goed. Na het palet hadden we zin in iets van vlees. Een hoofdgerecht was wat veel, want echt, dat palet vult behoorlijk. Daarom kozen we een voorgerecht als hoofdgerecht, de sashimi van rund met sesam. Wel met de huisgemaakte frietjes natuurlijk.

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in WestkapelleMeer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Ambachtelijk ijs

Ik hoop altijd dat ik nog genoeg ruimte heb voor een kaasplankje als toetje. Het kaasplankje van het Zeeuws Mosselhuis is er namelijk één met lokale schapenkaas van kaasboerderij Mariekerke. Het werd toch een ijsje met ambachtelijk ijs van melkboerderij De Koehoorn. Ook al lokaal en een hele goede keus.

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in WestkapelleIk verheug me er nu al op, om op een zwoele zomeravond te tafelen op het terras met een pannetje mosselen of een krab die ik heerlijk uitpluis. En ach als die zwoele zomeravond op zich laat wachten vind ik binnen zitten ook meer dan prima!

Zeeuws Mosselhuis
Zuidstraat 128
4361AJ westkapelle
www.zeeuwsmosselhuis.nl

Ga jij ook een keer lekker eten bij het Zeeuws Mosselhuis? Ik ben benieuwd en laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
  • Sooo Delicious: de lekkerste taartjes in GoesSooo Delicious: de lekkerste taartjes in Goes
  • De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeDe Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Categorie: Restaurants, Steden, Westkapelle, Westkapelle, Zeeland Tags: hotspot, review, uit eten, Westkapelle, zeeland

« Thaise biefstuksalade
3 x fetadips »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok