BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

19 mei 2017 door Stefanie Reageer

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menuWie jarig is viert feest. Zo dachten Martijn en Michelle van De Gouden Bock ook. Hun restaurant bestaat dit jaar vijftien jaar. Om dat te vieren, stelden zij een menukaart samen, met 15 favoriete gerechtjes van de afgelopen 15 jaar. Dit was zo’n succes in april, dat ze er gewoon nog even mee doorgaan. De geluksvogel als ik ben mocht komen proeven. Je snapt, daar zeg ik geen nee tegen. Zelfs volmondig ja.

FOMO

Kiezen is niet mijn sterkste kant. Het zal te maken hebben met FOMO. The Fear of Missing Out. Blijkbaar een generatieding van de Millennials, waar ik toe behoor. Gelukkig is de menukaart van De Gouden Bock daar heel goed op ingericht. Vijftien kleine gerechten van formaat tussengerecht. Die je in de meest ideale situatie deelt met je tafelgenoot. Gelukkig is mijn lover  daar heel makkelijk in. We kiezen allebei in totaal drie gerechten die we samen proeven. Oké, eerlijkheid gebied te zeggen dat ik degene ben, die kiest. ‘Kies jij maar schat.’ Misschien herken je dit soort momenten wel. Ik laat het me geen twee keer zeggen.

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Witte rioja

We drinken een witte rioja van het Spaanse wijnhuis Muga. Volgens mij heb ik wel tien (of honderd?) keer gezegd wat een fantastische wijn ik het vond. Drie maanden houtrijping, verder veel fruit en een beetje bloemig. Een perfecte begeleider van al het lekkers wat we proefden.

Op de menukaart zijn de gerechten onder verdeeld in koud, lauwwarm en warm. We beginnen bij het begin. Bovenaan de kaart en met koude gerechten. Dit hoeft trouwens niet. Kies en doe gewoon waar je je fijn bij voelt. We gaan voor steak tartare. Ik denk dat dit wel één van mijn lievelingen is. Nog nooit zelf gemaakt, maar als het in een restaurant op de kaart staat bestel ik het altijd. De steak tartare komt met een gepocheerd eitje en piccalilly. Het smaakt geweldig. Net als de toast met gerookte zalm. Ook hier zit een gepocheerd eitje bij. De mosterddressing heeft iets weg van bearnaisesaus. Laat ik daar nou fan van zijn. Ons derde gerechtje is sashimi van zeebaars met sojasaus, gember en wasabi. De vis is super zacht van smaak. Heerlijk.

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Oosterscheldekreeft

Onze tweede gang bestaat uit twee lauwwarme en een warm gerecht. Een taco gevuld met Oosterscheldekreeft, avocado en koriander. Wauw wat een lekker combi. De taco is crispy en dat combineert perfect bij de malse en zachte Oosterscheldekreeft. Nog tot half juli loopt het seizoen van de kreeft uit Zeeuwse wateren. Ook gaan we voor schelpjes uit de Noordzee. De kokkels, mijn favoriet en de scheermessen zijn op smaak gebracht met knoflook en rode peper. Als laatste genieten we van Zeeuws lam met ras el hanout en knapperige voorjaarsgroente.

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Zoetekauw

Een diner is niet compleet zonder toetje. Hoewel ik niet een hele grote zoetekauw ben, gaat zo’n citroentaartje er echt wel in. En oké toch ook de chocolade madeleine. Stiekem misschien toch wel een liefhebber van zoet? Ach het maakt niet uit. Wat wel belangrijk is, is dat alle gerechtjes heerlijk smaakten. Wil je bijzonder eten en de fantastische witte Rioja proeven? Ga dan naar De Gouden Bock! Meer lezen over dit Middelburgse restaurant? Klik dan hier.

De Gouden Bock
Damplein 17
Middelburg
www.degoudenbock.nl
De gerechtjes op de jubileum menukaart kosten 12 euro per stuk.

Ben jij al bij De Gouden Bock geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart
  • Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnenHet Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
  • Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Categorie: Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags: Middelburg, restaurant, uit eten, Walcheren, zeeland

« 15 x lekkere recepten met rabarber
Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok