BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

16 mei 2019 door Stefanie

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtDeze chunky kaneelgranola met kokosflakes, HeroHero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt zijn mijn nieuwe favoriete ontbijt voor in het weekend. Vandaag deel ik het recept met je en een verhaal voor lekkere trek.

Chunky granola

Het blijft één van mijn favoriete ontbijtjes. Granola met Griekse yoghurt. Daarom besloot ik om gewoon weer eens zelf granola te maken. Anders dan ik eerder deed. Het werd een chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Minder Zoet FrambozenHero Minder Zoet Frambozen en Griekse yoghurt. Vandaag deel ik het recept, vertel ik over lekkere trek en er aan toegeven.

Ken je dat, dat je van die enorme cravings hebt? Ik zeg je eerlijk, ik heb dat heel vaak. Ineens denk ik dan aan een bepaald gerecht of ingrediënt en dan moet ik het hebben. Vroeger had ik vooral slechte lekkere trek. Tegenwoordig kan ik ook ineens dringende behoefte aan hebben aan gezonde dingen. Dat scheelt een paar kledingmaten met een jaar of 15 geleden. En dat is niet overdreven!

Langverwachte eerste hap

Vorige week zondag was het zover en kon ik me niet anders dan overgeven aan de lekkere trek die de kop boven stak. In mijn auto lagen wat wikkels van candybars. Niet van mij, maar van mijn lover. Hij gebruikt mijn auto namelijk als vuilnisbak. Zodra ik die wikkels zie denk ik altijd: “oh dit wil ik ook.” Meestal vergeet ik het weer, maar dit keer bleef het in mijn hoofd zitten. Daarom besloot ik, op de fiets – jawel om het geheel te compenseren – naar de supermarkt te gaan en de candybar te kopen. Je moet weten dat ik in de ochtend al ontbeten had met een rabarbercrumble, lunchte met een restje orzo en een flinke burger buiten de deur at. Eenmaal thuis kon ik niet wachten om te proeven. Jas en schoenen nog aan. Tas nog om. Wikkel eraf en mijn mond in. En toen, die langverwachte eerste hap…

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Mogen jullie raden hoe dat smaakte?

De rillingen liepen over mijn rug. Zo zoet. Veel te zoet voor iemand die vooral dol is op hartig. Stiekem baalde ik want ik had er zoveel zin in, maar aan de andere kant, ach ja, die verleiding kan ik vanaf nu voor altijd weerstaan. Mijn plan is om de reep in kwestie zelf na te maken maar dan met pure chocolade. Als dat een succes is, zijn jullie de eersten die het lezen.

Fris en zuur

Mijn smaak is de laatste jaren enorm veranderd. Fris en zuur. Zoet gecombineerd met zout. Heel pittig. Het liefste uitersten met elkaar gecombineerd. Zo vond ik vroeger yoghurt om te gruwelen. Veel te zuur. Nu gebeurt het regelmatig dat ik echt zin heb in een bakje Griekse yoghurt met granola. En daarom heb ik vandaag een heerlijk recept voor chunky kaneelgranola voor jullie in petto. In het kader van liever-niet-te-zoet schep ik er een lepel Hero Minder Zoet frambozenjam bij. Fris, licht zoet en minder suiker dan gewone jam. Ik vind het heel goed combineren met de chunky krokante granola.

Deze jams van Hero gaan trouwens ook mega goed samen met kaas. Van de zomer deel ik daar een lekker recept van. Voor nu moeten jullie het doen met deze chunky kaneelgranola. Ik stel me zo voor dat dit geen straf is ;-). Ga je de granola maken? Laat het me weten!

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt
Voor circa 3 weckpotten vol

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Dit zit erin:

  • 100 gr gemengde notenpasta
  • 125 ml honing
  • 85 ml olijfolie
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 1 tl grof zeezout
  • 3 tl kaneel
  • 150 gr blanke amandelen
  • 50 gr kokosflakes
  • 80 gr zonnebloempitten
  • 200 gr havervlokken
  • Griekse yoghurt, circa 60 gram per portie
  • Hero Minder Zoet Frambozen, 1 of 2 el per portie
  • Verse frambozen naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de notenpasta, honing, olijfolie, vanille, grof zeezout en kaneel met elkaar. Zodra het een egaal geheel is voeg je de amandelen, kokosflakes, zonnebloempitten en havervlokken toe.
  3. Schep goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje van het kaneelmengsel.
  4. Verdeel nu de granola over het bakpapier. Hoe voller je blik hoe minder crunchy de granola kan worden. Bak daarom in twee keer als het niet allemaal in één keer past. Druk de granola lichtjes aan. Het hoeft niet helemaal verspreid te liggen. Het mag aan elkaar plakken. Zo krijg je die crunchy stukken.
  5. Zet in de oven en bak 30 minuten. Schep halverwege de granola nog een keer om. Zodra de granola mooi bruin kleurt haal je deze uit de oven. Nu lijkt het nog helemaal niet op chunky stukken, maar wacht maar eens tot de granola is afgekoeld. Dan heb je knapperige, een tikkeltje plakkerige en zoete stukken granola. Mega lekker!
  6. Schep wat Griekse yoghurt in een schaal, verdeel er stukken chunky kaneelgranola over, een schep Hero Minder Zoet Frambozen erbij en als laatste verse frambozen naar smaak er bovenop. Eet smakelijk!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

In samenwerking met Hero.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Koffie granola met vanilleKoffie granola met vanille
  • Vliegensvlugge granola uit de panVliegensvlugge granola uit de pan
  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de ovenXavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: amandelen, frambozen, granola, Griekse yoghurt, havervlokken, hero, jam, kaneel, ontbijt

« Kaneelbrood met krokant suikerlaagje en roomkaas
3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel »

Reacties

  1. Florence zegt

    16 mei 2019 om 09:00

    Welke notenpasta gebruik je hiervoor? Gaat het dan over pindakaas of eerder een een suikervrije variant van een biowinkel ? (:

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok