BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Witte bonenhummus

21 september 2018 door Stefanie Reageer

Witte bonenhummus  De eerste dat ik witte bonenhummus proefde was bij Vriendschap in Middelburg. Soms eet ik iets in een restaurant en dan weet ik direct dat ik het na wil maken. Ik kreeg een beetje ingefluisterd van de chef-kok hoe hij dat maken dan deed. Vandaag deel ik het recept met jullie en vertel ik over lijstjes en mijn onleesbare handschrift.

Witte bonenhummus

Ondanks wat tips van de chef was de eerste keer dat ik witte bonenhummus maakte een beetje op goed geluk. Ik schreef ergens op een papiertje de ingrediënten en de hoeveelheden. Ik wist al dat ik dit recept met jullie wilde delen, daarom leek het me verstandig om direct alles secuur te noteren. Inmiddels heb ik geleerd, dit soort notities op een papier, wat vast zit in een boek, of schrift te doen. Alleen was ik dat toen even vergeten.

Ik en briefjes, lijstjes en opschrijfdingen zijn een drama. Om verschillende redenen maar de hoofdmoot is toch wel dat briefjes standaard kwijt raken en dat ik mijn eigen handschrift bijna nooit kan lezen. Ik heb geen geduld voor schrijven. Voor netjes schrijven dan. Het moet snel snel snel. Wat natuurlijk nooit goed is.

Witte bonenhummus

Hanenpoten schrift

Ik heb nog wel wat leuke voorbeelden. Van de week deed ik boodschappen. Lijstje gemaakt, opgevouwen in mijn broekzak en eenmaal bij Albert Heijn ben ik het lijstje verloren, al fietsend. Er zal vast niemand een verfrommeld papiertje, met wat woorden geschreven in een hanenpoten schrift, naar de gevonden voorwerpenafdeling brengen. Waar die dan ook mag zijn. Ik kan altijd nog eens kijken natuurlijk. Een paar dagen later schreef ik weer zo’n lijstje. In datzelfde handschrift wat ik zelf amper kan ontcijferen. Ik vraag me af wat er over mijn handschrift gezegd wordt als iemand het analyseert. Chaotisch, slordig en ongeduldig. Nee, ik houd het op creatief, ondernemend en een vrije geest. Klinkt veel positiever.

Hans Klok

Maar goed, zo ging dat ook met de ingrediënten voor de witte bonenhummus. Ergens opgekrabbeld om vervolgens op mysterieuze wijze te verdwijnen. Zou Hans Klok er iets mee te maken hebben? Uiteindelijk maakte ik de hummus nog een aantal keer. Eerst met witte bonen uit een pot. Dat kan. Maar wil je echt lekkere humus? Als in zo lekker dat je de schaal leeg lepelt? Dan adviseer ik je zelf bonen te koken. Eerst natuurlijk een nachtje in koud water en dan in dat water koken, met een paar tenen knoflook. Je weet niet wat je proeft als dit uit de keukenmachine komt. Zacht, zalvig en bijna romig. Ik doe er verschillende toppings op. Ik zou zeggen ga lekker los en kies wat je zelf wil. Radijs, augurk, gefermenteerde wortelen, tomaat, feta en eet er platbrood bij. Geniet ervan!

Witte bonenhummus
Voor 4 personen

Witte bonenhummus

Dit zit erin:

  • 200 gr ongekookte witte bonen
  • 3 tenen knoflook
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Toppings, bijvoorbeeld radijs, feta, piccalilly, tomaat, augurk, (gefermenteerde) wortel

Zo maak je het:

  1. Week de witte bonen zo’n 8-12 uur in koud water.
  2. Kook de bonen in datzelfde water samen met 3 tenen knoflook en zout zacht. Hoe lang dat duurt verschil soms. Houd 1 a 2 uur. Zodra de bonen zacht zijn en uit elkaar vallen, zijn ze klaar om omgetoverd te worden tot hummus.
  3. Doe de witte wonen samen met een klein beetje van het kookvocht en de knoflooktenen in de keukenmachine en draai tot het een glad geheel is. Druppel er olijfolie in naar smaak. Ook peper en zout voeg je toe naar smaak. Zodra de witte bonenhummus zalvig is, schep je deze op een bord.
  4. Nu komt het leukste. Je kunt de hummus versieren met allerlei lekkere toppings. Ik gebruik op de foto radijs, stukjes gefermenteerde wortel, wat piccalilly en feta. Tomaat, komkommer, augurk enz. kunnen ook.
TIP! Eet deze witte bonenhummus met platbrood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Witte bonenhummus

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Sissende garnalenVoor bij de borrel // Sissende garnalen
  • Tonijnboter, lekker voor bij de borrelTonijnboter, lekker voor bij de borrel
  • Zo maak je de lekkerste hummus!Zo maak je de lekkerste hummus!
  • Voor bij de borrel // Gehaktballetjes in ketjapsausVoor bij de borrel // Gehaktballetjes in ketjapsaus

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelen, Borrelhappen, hummus, knoflook, voor bij de borrel, witte bonen, witte bonenhummus

« Toetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted cream
Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nu »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon