BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente

29 mei 2017 door Stefanie 1 Reactie

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groenteDit gevuld picknickbrood wat ik voor Agrimarkt maakte, is een succesnummer. Of je het nu meeneemt tijdens een picknick of thuis in de tuin eet. Je maakt het een dag van te voren, zodat de smaak nog lekkerder wordt. Ik vul het brood met pesto, mozzarella en gegrilde groente. Hier kun je naar hartenlust mee variëren. Hummus met gebakken aubergine en verbrokkelde feta is namelijk ook heerlijk.

Rijkelijk laat

De eerste keer dat ik dit brood maakte weet ik niet goed. Het was voor de babyshower van vriendinnetje Ca. Alweer zo’n zeven jaar geleden. Time flies. Ondanks dat, kan ik het me nog als de dag van gister herinneren. Ik wilde brood kopen wat ik goed kon vullen. Op z’n Steffies was ik weer rijkelijk laat met de voorbereiding. Aan het einde van de dag nog even snel naar de supermarkt. Tja, scoor dan nog maar zo’n mooie bol brood. Die ook nog eens niet gesneden is. Dat mislukte jammerlijk. Ik was overgeleverd aan een groot langwerpig brood.

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente

Schaamrood

Qua formaat niet echt het handigste brood om uit te hollen en te vullen met allerlei lekkers. Ondanks dat viel het behoorlijk in de smaak. Vriendinnetje Mel vroeg het recept. Tot de dag van vandaag vergat ik het haar te geven. Onder het mom van beter laat dan nooit, hier dan toch eindelijk het. Zeg ik met stiekem het schaamrood op mijn kaken.

Het leuke van dit gevulde picknickbrood is dat je het kan vullen met wat je zelf lekker vindt. Omdat het een nacht in de koelkast gaat, is het stevig. Je snijdt er dus perfect punten van.

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente
Voor 4 tot 8 personen

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente

Dit zit erin:

  • 2 geroosterde paprika’s uit pot, gehalveerd en goed droog gedept
  • 1 courgette, gehalveerd en in dunne plakken
  • 4 Italiaanse bollen
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 8 el groene pesto
  • 12 blaadjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Grillpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Besmeer de plakken courgette met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een gloeiend hete grillpan, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Snijd het kapje van de bovenkant van de Italiaanse bollen. Haal voorzichtig het kruim uit de bollen. (In dit recept gebruik je het kruim niet. Zonde om weg te gooien? We geven je onderaan nog een tip!)
  3. Besmeer de binnenkant en het kapje met pesto.
  4. Beleg de binnenkant van de Italiaanse bollen met plakken courgette, mozzarella, peper, zout, nog een beetje pesto, geroosterde paprika, 3 blaadjes basilicum en een paar druppels olijfolie. Leg het kapje er weer bovenop. Herhaal dit bij alle bollen.
  5. Wikkel het brood in plasticfolie en zet op een bord of snijplank in de koelkast. Leg daar nog een zware snijplank bovenop en zet een nacht in de koelkast. Alle smaken krijgen zo de tijd om in elkaar over te lopen. Zo wordt het extra lekker.
  6. Snijd het gevuld picknickbrood de volgende dag in punten en serveer.
TIP! Van het broodkruim maak je pangrattato. Ook wel armeluis Parmezaan genoemd. Verhit olijfolie en 2 tenen knoflook in een steelpan. Bak het broodkruim in enkele minuten bruin en krokant. Laat het kruim uitlekken en breng op smaak met peper en zout. Super lekker over je pasta.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumiAuberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi
  • Groene pesto, zonder poespasGroene pesto, zonder poespas
  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peperLauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

Categorie: Lunch, Recepten Tags: basilicum, courgette, geroosterde paprika, Italiaanse bollen, mozarella, pesto

« Rabarber crumble muffins
BBQ // Hele forel van de grill »

Reacties

  1. Joanne zegt

    29 mei 2017 om 10:46

    Ohh dat ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok