BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Caesar salad wrap met gerookte kip

31 mei 2017 door Stefanie 1 Reactie

Caesar salad wrap met gerookte kipMet deze caesar salad wrap geef ik mijn eigen draai aan de klassieke caesar salad. Knapperige little gem, smaakvolle gerookte kip, crispy stukjes ontbijtspek gecombineerd met een eenvoudig te bereiden dressing, ansjovis en Parmezaanse kaas. Je weet niet wat je proeft. Lees snel verder voor het recept.

Ansjovis

Caesar salade heb je vast wel eens gegeten of op z’n minst van gehoord. In huize Little Spoon staat het regelmatig op tafel. Ik en mijn lover zijn er dol op. Het lekkerste onderdeel van de caesar salade die ik altijd maakt is de dressing met ansjovis. De smaak van dat kleine visje is fantastisch.

Caesar salad wrap met gerookte kip

Wrapje

Zo’n salade met dressing is niet handig om mee te nemen. Voor als je bijvoorbeeld op pad gaat voor een picknick. Daarom leek het me leuk om eens caesar salad wraps te maken. Gevuld met knapperige little gem, smaakvolle gerookte kip, crispy stukjes ontbijtspek. Gecombineerd met een eenvoudig te bereiden dressing, ansjovis en Parmezaanse kaas. Een klassieker in een ander jasje. Of in dit geval in een ander wrapje.

Picknickmand

Neem je ze mee in de picknickmand? Wikkel de wraps in plasticfolie of aluminiumfolie. Hieronder, in de omschrijving van het recept, geef ik je een tip hoe je de raps vouwt zonder dat de vulling eruit vliegt van onder. Ook wel makkelijk. Deze caesar salad wrap is natuurlijk ook een lekkere lunch, voor gewoon thuis of op je werk. In dunne plakjes gesneden trouwens ook een super hapje voor bij de borrel.

 

Caesar salad wrap met gerookte kip
Voor 8 wraps

Caesar salad wrap met gerookte kip

Dit zit erin:

  • 100 gram ontbijtspek
  • 8 el mayonaise
  • 2 el rode wijnazijn, of meer naar smaak
  • 8 tortilla’s
  • 2 kropjes little gem, in dunne repen
  • 250 gr gerookte kipfilet, in stukjes
  • 1 blikje ansjovis, uitgelekt en in stukjes
  • 8 el Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • Handje alfalfa
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Koekenpan
  • Kom

Zo maak je het:

  1. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd in grove stukken.
  2. Maak nu de dressing en meng de mayonaise met rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Beleg een tortilla met een handje little gem, verdeel er wat plakjes gerookte kip en ontbijtspek over. Garneer met stukjes ansjovis, 2 el Parmezaanse kaas, dressing en een pluk alfalfa.
  4. Herhaal tot je alle wraps belegd hebt. Wil je voorkomen dat de vulling eruit valt tijdens het eten of vervoeren? Leg de vulling verticaal in het midden. Houd circa 3 cm bij de uiteinden vrij. Vouw deze naar binnen en rol de wrap op.
  5. Halveer de caesar salad wraps en serveer.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Caesar salad wrap met gerookte kip

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Picknickbrood // goed belegde focacciaPicknickbrood // goed belegde focaccia
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Haringtartaar met piccalilly op toast van roggebroodHaringtartaar met piccalilly op toast van roggebrood
  • Tarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaasTarte tatin van tomaat met tijm en Parmezaanse kaas

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: alfalfa, ansjovis, caesar salad, gerookte kip, little gem, lunch, mayonaise, ontbijtspek, parmezaanse kaas, picknick, wraps

« BBQ // Hele forel van de grill
Zilte zeekraalsalade met wortel en ei »

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK zegt

    31 mei 2017 om 12:36

    Ziet er onwijs lekker uit! En wat een prachtige foto’s!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok