BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Crumble met appel, framboos en stemgember

13 april 2017 door Stefanie 1 Reactie

Crumble met appel, framboos en stemgember Het maakt niet uit of je deze crumble met appel, framboos en stemgember warm eet, of juist koud, als toetje of stiekem als ontbijt, lekker is ie toch wel. Blokjes appel gemengd met frisse frambozen, daarop een laagje crumble met stukjes stemgember. Je hoeft het niet toe te voegen, maar het geeft deze zoete lekkernij nog net wat extra’s. Lees snel verder voor het recept.

Liefde voor crumbles

Ik maak er geen geheim van. Ik houd van crumbles. Wat het is, weet ik niet, maar het blijft zo lekker. Of nou, eigenlijk weet ik het heel goed. Het warme en zachte fruit, gecombineerd met een krokant laagje deeg. Zoet, een vleugje zout en soms fris. Dat laatste is een beetje afhankelijk van het fruit wat je gebruikt. Er staan al heel war crumbles op Little Spoon. En ik vertel je nu al, er komen er nog veel meer aan. Hoe en wat, moet ik nog bedenken.

Crumble met appel, framboos en stemgember

Stemgember

Deze crumble met appel, framboos en stemgember heeft alles in zich om een succes te zijn. De stemgember dat doet hem hoor. Het geeft net even een kick, waardoor je crumble nog lekkerder wordt. Als je nou niet van stemgember houdt, is weglaten ook prima, maar ik adviseer je toch om het eens te proberen met. Ik kies trouwens voor frambozen uit de vriezer.

Wat is jouw favoriete crumble? 

Crumble met appel, framboos en stemgember
Voor 4 personen

Crumble met appel, framboos en stemgember

Dit zit erin:

  • 100 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • 75 gram witte basterdsuiker + 2 el extra
  • 75 gr roomboter
  • Snuf zout
  • bolletjes stemgember, in kleine stukjes
  • 500 gram appels, geschild en in kleine blokjes
  • 250 gram frambozen, diepvries en goed ontdooid

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de, bloem, havermout, witte basterdsuiker, snuf zout, stemgember en koude roomboter in een beslagkom en kneed tot het een kruimeldeeg is geworden.
  3. Meng de appel en frambozen samen met  2 eetlepels witte basterdsuiker in een ingevette ovenschaal.
  4. Verdeel een klein beetje kruimeldeeg door het fruit. De rest van het deeg gaat er bovenop.
  5. Zet 35-45 minuten in de oven, tot de crumble mooi goudbruin is.
TIP! Eet een lekkere klodder slagroom en een bolletje vanille ijs bij de crumble.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crumble met appel, framboos en stemgember
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt. 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout
  • Crumble met bramen en appelCrumble met bramen en appel
  • Sappenparade: zomers sapje met aardbei en framboosSappenparade: zomers sapje met aardbei en framboos
  • Ontbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumbleOntbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumble

Categorie: Geen categorie Tags: agrimarkt, appel, brunch, crumble, dessert, frambozen, lunch, nagerecht, ontbijt, paasbrunch, Paaslunch, Pasen, pasen 2017, stemgember, toetje

« Aardappelsalade met forel en dragon
Meme Gusta in Gent // Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd »

Reacties

  1. Johanne zegt

    13 april 2017 om 12:55

    Jummie, met framboos klinkt heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok