BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Bang bang garnalen taco’s

18 april 2017 door Stefanie 5 Reacties

Bang bang garnalen taco'sBen je dol op taco’s, maar mag de vulling wel een beetje anders dan anders? Ik heb het recept bang bang garnalen taco’s in de aanbieding. Dit is zo lekker! Lees snel verder om er alles over te lezen. Vertel ik je direct over het toffe servies wat je hier op de foto ziet.

Euforisch

Jullie weten het inmiddels vast wel. Ik heb een lichte verslaving. En nee, deze keer gaat het niet over eten. Of jawel, een klein beetje dan, verderop in deze blog. Ik heb het nu over servies. Ik kan gewoon niet zonder en voel me euforisch bij het zien van een mooi bord. Mijn hart klopt sneller bij een prachtige kop en schotel. Er verschijnt een glimlach van oor tot oor als ik die ene schaal, waar ik al lang naar op zoek ben, toevallig vind. Tja zo gaat dat nou eenmaal. Het resultaat is uitpuilende kasten en een huis wat op termijn toch echt ingewisseld moet worden voor een groter exemplaar.

Streetfood collectie

Zeker nu ik van Cosy & Trendy tien borden en tien schalen kreeg uit hun Streetfood collectie. Wat vinden jullie ervan? Super mooi toch? Weer heel anders dan alles in mijn huidige verzameling servies. Een mooie aanvulling dus ;-) Wat ik er zo tof aan vind, is dat het modern is, maar niet te strak. De felle kleuren en de grillige vorm zorgen daar voor. Geen bord is precies hetzelfde van vorm en van kleur. Toen ik het servies van Cosy & Trend zag wist ik direct dat ik er een Tex Mex gerecht bij wilde maken. Deze blauwe borden die je op de foto ziet kleuren zo mooi bij het recept wat ik vandaag met jullie deel. De donkere schalen zie je ongetwijfeld in de winter terug op Little Spoon. Je koopt de Streetfood collectie trouwens bij Cookinglife.nl.

Bang bang garnalen taco'sBang bang garnalen taco's

Crispy & crunchy

Op een persreis naar Zurich at ik in het restaurant van het toffe boutique hotel waar ik sliep, bang bang chicken. Kip in een jasje van panko en dan gefrituurd. Je weet niet wat je proeft als je een hap neemt. Ik besloot het uit te proberen met garnalen en man man man, wat was het lekker. Tijdens het foto’s maken kon ik me maar amper beheersen om niet steeds met mijn hand richting de bang bang garnalen te reiken en er één in mijn mond te stoppen. Ik geef graag toe, ik hield me niet in. Het buitenste laagje is crispy en crunchy. De binnenkant zacht en sappig. Dit klinkt toch als de ideale wereld?

Chipotle

Ik vulde er soft taco’s mee, die ik kort grilde zodat ze iets minder soft zijn. Snap je het nog? Ook de salade die je in de taco’s doet is verrukkelijk. Little gem, rode ui, radijs en koriander aangemaakt met een dressing van zure room, knoflook en limoensap. The finishing touch is het spicy chipotle sausje wat perfect past bij de garnalen. Terwijl ik dit typ, rommelt mijn maag en loopt het water me in de mond. Het enige wat ik nu nog denk is wanneer maak ik dit weer?

P.S. Ik zit nu al dagen met ‘I shot you down. Bang Bang’ in mijn hoofd. Jullie nu ook zeker?

Bang bang garnalen taco’s
Voor 4 personen

Bang bang garnalen taco's

Dit zit in de salade:

  • 2 kropjes little gem, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
  • 10 radijsjes, in dunne plakken
  • 1 bosje koriander, grofgehakt
  • 3 el zure room
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • 8 tot 16 soft taco’s

Dit zit in de bang bang garnalen:

  • 250 ml olijfolie
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 240 ml melk
  • 50 gr maizena
  • 2 tl chipotle saus
  • Peper en zout
  • 500 gr garnalen, gepeld
  • Panko

Dit zit in de saus:

  • 8 el mayonaise
  • 4 el chilisaus
  • 4 tl chipotle saus

Zo maak je de salade:

  1. Doe de little gem, radijs, rode en koriander in een grote schaal.
  2. Maak in een kleine kom de dressing door de zure room, met het limoensap en de knoflook te mengen.
  3. Schep door de salade en hussel goed. Zet weg tot je de taco’s gaat vullen.

Zo maak je de saus:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Proef of het voldoende op smaak is en voeg eventueel nog wat chipotle saus toe.

Zo maak je de bang bang garnalen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een flinke hoeveelheid olie in de pan. Voldoende om de garnalen helemaal onder olie te bakken
  3. Meng de melk, het ei, bloem en maizena met peper, zout en chipotle saus. Doe de garnalen in dit mengsel, laat uitlekken en haal door de panko.
  4. Bak de garnalen aan beide kanten zo’n 2 minuten of tot ze goudbruin zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier. Herhaal tot alle garnalen op zijn.
  5. Leg ondertussen de soft taco’s in de oven. Na 2 minuten zijn ze warm genoeg.
  6. Vul een taco met de salade, verdeel er een paar bang bang garnalen over en maak af met een lekkere klodder saus.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Bang bang garnalen taco's
In samenwerking met Cookinglife.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Frisse taco’s met kip, limoen & avocadoFrisse taco’s met kip, limoen & avocado
  • Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeñoTex Mex pizza met spicy kip en jalapeño
  • Voor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehaktVoor bij de borrel // Mini quesadillas met pittig gehakt
  • Vistaco’s met rainbow slaw van Sesu ChopsVistaco’s met rainbow slaw van Sesu Chops

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: cookinglife.nl, Cosy & trendy, garnalen, mexicaans, panko, servies, soft taco's, taco's, tex mex

« Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
Pitnick’s Coffee & Lunch Café in Renesse »

Reacties

  1. Malou | Blonde Blossom zegt

    18 april 2017 om 09:14

    Ohhhhh wat een mooi servies inderdaad! Die kleuren, wauw! Maar het water loopt me compleet in de mond van wat jij vertelde over dit gerecht, HOE HEERLIJK MOETEN DIE GARNALEN WEL NIET ZIJN. Ik ga dit opslaan en heeeeeel snel eens maken! Malou x

    Beantwoorden
    • Malou | Blonde Blossom zegt

      18 april 2017 om 09:15

      Ik vind je foto’s prachtig trouwens! Krijg er helemaal honger van, haha!

      Beantwoorden
      • Stefanie zegt

        27 april 2017 om 11:47

        Dank je wel :-)

        Beantwoorden
  2. Ariaene zegt

    19 april 2017 om 20:08

    Ben ze nu Ah maken alleen is t mij niet duidelijk of de panko in t beslag moet. Doe de garnalen nu eerst in t beslag en daarna door de panko. Heb iig genoeg om morgen nog een lunch mee naar t werk te nemen

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 april 2017 om 20:10

      Je haalt de garnalen eerst door het eimengsel en daarna door de panko. Succes en eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok