BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing

5 september 2016 door Stefanie Reageer

Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressingEen beetje Aziatisch en vooral licht, dat is deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing. Eet de salade met een stukje zalm, kip of gewoon zo. Net zo lekker.

Tikkeltje buitenaards

Eens moet de eerste keer zijn. Met het maken van deze salade had ik mijn koolrabi ontgroening. Qua zelf er mee werken dan. Ik proefde het al eens eerder bij het pop-up restaurant van de Timmerfabriek en was er direct weg van. Het uiterlijk van deze groente is een tikkeltje buitenaards. Lekker eigenwijs. Daar houd ik wel van. Hoe leuk de looks van de koolrabi ook zijn, het gaat om de smaak. Ik ben fan. Licht pittig, radijs, fris en ergens in de verte iets zoets.

Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing
De eerste keer dat ik koolrabi at was dat met gember. Dat vond ik zo’n fantastische combinatie. Vandaar dat mijn eigen experiment met koolrabi ook met gember was. Het werd een knapperige oosterse salade met een wasabidressing. Wist je trouwens dat er zelfs paarse koolrabi is? Voor dit recept gebruik ik de lichtgroene.

Eindeloze inspiratie

Ik maakte deze salade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressingIn samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tuinbonensalade met radijs, feta en tahindressingTuinbonensalade met radijs, feta en tahindressing
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Auberginesalade met za’atar, feta en amandelenAuberginesalade met za’atar, feta en amandelen
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

Categorie: Recepten, Salades Tags: gezond, komkommer, koolrabi, koriander, love my salad, salade, sojaboontjes

« Lasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroveren
Slapen in een VW busje op Ons Buiten in Oostkapelle »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok