BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Makkelijk & snel: Pasta Puttanesca

11 april 2016 door Stefanie Reageer

Makkelijk & snel: Pasta PutanescaMaak het je zelf niet al te moeilijk en ga voor makkelijk en snel met deze pasta puttanesca. Super lekker en altijd goed. Voor doordeweeks, als je eters krijgt of als ontbijt. In mijn geval dan.

Lievelingspasta

Al jaren is pasta puttanesca één van mijn lievelingspasta’s. Natuurlijk omdat ik het echt heel lekker vind, maar nog wel meer omdat het zo op tafel staat. In de tijd dat de pasta kookt, maak je de saus met verse tomaten, knoflook, ansjovis en lekker veel kappertjes. Gek genoeg stond het recept nog niet op Little Spoon. Ik vond eigenlijk dat ik jullie dat wel verschuldigd was, dus zie hier.

Makkelijk & snel: Pasta Putanesca

Brak of gaar

Deze pasta maak je ook uitstekend op van die brakke zondagen. Of gare zaterdagen. Het ligt er natuurlijk maar net aan welke avond overging in een te gezellige nacht. Ik adviseer je dan om meer Pecorino de gebruiken dan normaal. Dat helpt bij mij altijd tegen een kater. Kaas werkt sowieso tegen alles. Het is ongetwijfeld een placebo effect, maar voor mij werkt het. Pasta puttanesca eet ik ook gerust als ontbijt. Een restje wat nog in de koelkast staat, maar ik heb ook wel eens bij het krieken van de dag  in de potten en pannen geroerd om mijn lievelingspasta op tafel te toveren. Ieder gek zijn gebrek, denk ik dan maar.

Afhaal

Geen zin om te koken of geen tijd om een degelijke dis te bereiden, is natuurlijk nu geen reden meer om voor afhaal of opwarm te gaan. Echt, binnen twintig minuten staat deze maaltijd op tafel. Sneller dan het opwarmen van de oven en het afbakken van de pizza. Of het bestellen van een vette hap. Op momenten van drukke dagen is de verleiding groot om te gaan voor gemak. Dat snap ik, want die momenten maak ik ook mee. Je voelt je vele malen beter na een bord pasta puttanesca dan na een broodje kebab. Dan spreek ik stiekem vooral voor mezelf.

Pasta Puttanesca
Voor 2 personen

Makkelijk & snel: Pasta Putanesca

Dit zit erin:

  • 10 smakelijke rijpe tomaten, in stukjes
  • 250 gr spaghetti
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 of 3 el kappertjes
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Pan
  • Wok
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta, in ruim zout, zoals op de verpakking staat.
  2. Verhit olijfolie in een wok en bak de tomaten. Voeg na 2 minuten de knoflook en ansjovis toe. Roer goed en doe nu de kappertjes in de pan.
  3. Bewaar wat kookvocht. Giet de spaghetti af en voeg samen met het kookvocht toe aan de tomatensaus.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pas wel op, want ansjovis is van zichzelf ook al zout.
TIP! Lekker met (veel) geraspte Pecorino.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Makkelijk & snel: Pasta Putanesca

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle spaghetti met mosselen en ansjovisSnelle spaghetti met mosselen en ansjovis
  • Pasta met garnalen, spinazie en pestoPasta met garnalen, spinazie en pesto
  • Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta.
  • Makkelijk & snel: spaghetti met chorizoMakkelijk & snel: spaghetti met chorizo

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: ansjovis, kappertjes, makkelijk, pasta, snel, spaghetti, tomaat

« Zelf maken: mangochutney
Aardappelsalade met spekjes en rucola »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok