BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Marokkaanse groentetajine

13 januari 2016 door Stefanie Reageer

Marokkaanse groentetajine

Met deze Marokkaanse groentetajine zit het qua vitamientjes wel snor. Komt nog eens bij dat het gewoon heel lekker is en het er behoorlijk feestelijk uitziet. Ik geef je vandaag het recept en ik vertel je vandaag over de avonturen van mijn huisgenoten Keetje en Katootje.

Als je wel eens vaker een verhaal van mij leest of me volgt op bijvoorbeeld Instagram is het je vast niet ontgaan dat ik gek ben op katten. Vooral op de twee poezenbeesten die ik thuis rond heb lopen. Keetje en Katootje. Twee zusjes, wit met zwarte vlekjes van vijf jaar oud, klein van stuk, super lief en behoorlijk ondeugend op z’n tijd. Ik kan ontelbare blogs schrijven over de dames. Want echt, met die twee is het nooit saai. Dat doe ik natuurlijk niet want het moet geen eenzijdig gebeuren worden op Little Spoon.

Een kat in het nauw..

Wie weet kan ik in de toekomst er een blog naast beginnen over de avonturen van Kee en Kato. De slaapkamer in glippen met een muis en mij de stuipen op het lijf jagen. Zich laten opsluiten op plekken waar ze niet horen. Zo is Kee een hele dag vermist geweest. Een hele dag klinkt voor jou misschien als heel kort. Onze poezen maken alle avonturen mee in een straal van twee meter rond het huis en ze zijn altijd in de buurt. Ze bleek, daar kwamen we pas een dag later achter, opgesloten in de slaapkamer van een buurman. De man in kwestie was niet heel blij. Een kat in het nauw maakt rare sprongen of in Keetjes geval, plaste ze het hele matras onder. Uiteraard betaalden we de kosten voor de stomerij.

Marokkaanse groentetajine

Gevaar voor eigen leven

Kato klom een onbewoond en onbewoonbaar huis in en kon daar niet meer uit. Uiteindelijk heeft mijn schatje, de baas, Kato gered. Zich eerst een weg gebaand door een tuin vol met bramenstruiken, daarna met gevaar voor eigen leven het huis binnengetreden en het arme poesje bevrijd.

Katten hebben zoveel humor. Of wie weet hebben ze geen humor maar maken liefhebbers van katten dat er in hun eigen fantasie wereld gewoon van. Hoe dan ook, ik heb er lol om. Zodra je een kat in huis haalt, of in ons geval zelfs twee, dan weet je, mijn huis is niet meer van mij. Wellicht als je iets strenger bent, maar streng daar doe ik niet aan. Natuurlijk krijgen ze wel eens op hun kop, maar zo’n preek wordt vaak gevolgd door een stevige knuffel en heel wat kusjes op hun bolletje. Schiet niet op dus.

Doorn in het oog

In onze woonkamer staat, of nee, stond, een cilindervormige krabpaal. Drie verdiepingen hoog, met huisjes en een dakterras bovenop. Dat ding is oerlijk, afgrijselijk, een doorn in het oog. De beige kleur past echt niet bij de inrichting. Vintage kastjes in vrolijke kleuren, de buffetkast vol met oma’s servies, een robuuste houten tafel met moderne stoelen. Allemaal super leuk, tot de ton in je vizier komt. Het ding doet afbreuk aan al het moois. Nu de kerstboom vertrokken is, zijn we wat aan het schuiven geweest met meubels. Of beter gezegd, mijn schatje is aan het schuiven en ik geef aanwijzingen. Zo gaat dat nou eenmaal.

Wolkenkrabber

Ooit was de krabpaal het fort van de poezen. Ze sliepen erop, speelden en hingen er in of krabten hun scherpe nageltjes eraan. Na een tijd is het leuke er vanaf en zien de poezen de wolkenkrabber niet meer staan. We besloten: ‘dat ding gaat eruit.’ Wij blij, want jeetje wat ruimt dat op. Voor hij de deur verliet, bivakkeerde het oerlelijke ding nog een nacht in de gang. Hij stond nog geen tien minuten op het eindstation in dit huis en ja hoor, Keetje lag erop. En vervolgens Katootje ook. Ze zijn er de hele avond zoet mee geweest. Ongelofelijk toch die beestjes?

Inmiddels staat de ton dus al een tijd in de gang. Dat hij de woonkamer niet meer inkomt is duidelijk, maar of we er nu vanaf zijn.. Ik vraag het me af.

Marokkaanse groentetajine
Voor 4 personen Marokkaanse groentetajine

Dit zit erin:

  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 8 sjalotten, in kwarten
  • ½ pompoen, geschild en in grote stukken
  • 1 winterpeen, in plakken
  • Plukje saffraan
  • 1 aardappel, geschild en in grote stuken
  • 1 courgette, in plakken
  • 2 aubergines, in repen
  • 4 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • Paar takjes koriander, gehakt
  • Paar takjes munt, gehakt
  • 500 milliliter groente bouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Dit heb je nodig:

  • Grote pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Zet een grote pan op het vuur en schenk hier de bouillon in. Voeg de gember, saffraan, komijn, korianderzaad, tomatenpuree en het grootste gedeelte van de gehakte munt en koriander. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
  2. Doe nu alle andere groenten en de kikkererwten in de pan en laat nog eens 25 minuten koken. Voeg wat water toe als het te droog wordt.
  3. Schep de groentetajine op een mooie schaal en verdeel er de resterende munt en koriander overheen.
TIP! De groentetajine is heerlijk met couscous en spicy harissa.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Met deze Marokkaanse groentetajine zit het qua vitamientjes wel snor. Komt nog eens bij dat het gewoon heel lekker is en het er behoorlijk feestelijk uitziet. Ik geef je vandaag het recept en ik vertel je vandaag over de avonturen van mijn huisgenoten Keetje en Katootje.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Auberginesalade met za’atar, feta en amandelenAuberginesalade met za’atar, feta en amandelen
  • Harissa aubergine uit de ovenHarissa aubergine uit de oven
  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami
  • Verwarmende groentecurryVerwarmende groentecurry

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:aubergine, courgette, gezond, hoofdgerecht, kikkererwten, koriander, pompoen, vegetarisch

« B&B De Weide Wereld // Brugge
Havermouttaartjes met vanille »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon