BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas

22 december 2015 door Stefanie 4 Reacties

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaasHoe leuk het ook is om in de keuken te staan en lekker te koken, soms mag het ook gewoon allemaal een beetje gemakkelijk. Denk jij daar ook zo over en wil je niet al teveel moeite doen met kerst? Dan maak je dit toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas.

Verlegenheid

Van nooit aan stoofperen denken, domineren deze rode jongens mijn gedachtes. Ik droom over hun prachtige kleur die mij bijna in verlegenheid brengen. Proef de zoete en sappige smaak. Fantaseer wat ik allemaal met ze wil doen. Of nee, dat klinkt een beetje gek. Ik bedoel natuurlijk wat ik van ze wil maken en in wat voor gerechten ik deze toffe peertjes verwerk. Zoals zo vaak heb ik meer plannen dan ik daadwerkelijk uitvoer. Dat geeft op zich niet. Uiteindelijk leverde het toch twee fijne recepten op. Als eerste de stoofpeertjes met vanille natuurlijk.

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas

Bolbuikig

Ik maakte er lekker veel, zodat ik ook nog een toetje en een taartje kon fabriceren. Die laatste kwam er niet meer van. Ondanks mijn begeerte naar de bolbuikige peertjes, stond er een dag of vier een pannetje op het gasfornuis. Daarin een stel stoofperen die na die dagen echt niet meer zo’n bol buikje hadden. Ze hadden meer iets weg van een verschrompelde druif. Oftewel een rozijn, maar dan in het groot. Toch zonde hè? Die taart komt er nog. Echt. I promiss. Tot die tijd moeten jullie het gewoon doen met dit toetje. Een nagerecht wat zo simpel is om te maken, maar echt enorm lekker is. Het enige waar je even geduld voor nodig hebt is het maken van stoofperen. Doop ze in de witte chocolade, verkruimel er wat speculaas over, et voilà! Klaar om aan te vallen. Maak het jezelf niet al te moeilijk deze kerst en ga voor dit toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas.

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas
Voor 4 personen

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas

Dit zit erin:

  • 4 stoofpeertjes
  • 100 gram witte chocolade
  • 4 speculaasjes, verkruimeld

Dit heb je nodig:

  • Steelpan + kom voor de au bain-marie
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Dep de stoofpeertjes droog en doop ze voor de helft in de witte chocolade. Laat uitdruppen en zet op een bordje. Herhaal tot alle stoofpeertjes een laagje chocolade hebben.
  3. Verkruimel de speculaas over de peertjes en serveer dit heerlijke toetje!
TIP! Dit toetje met stoofpeer witte chocolade is heerlijk met wat hangop of een schepje mascarpone.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Toetje met stoofpeer, witte chocolade en speculaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Tulband met sinaasappel en witte chocoladeTulband met sinaasappel en witte chocolade
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Crème brûlée met baileysCrème brûlée met baileys

Te vinden onder:Dessert, Geen categorie, Recepten Tags:dessert, kerst, nagerecht, speculaas, stoofpeertjes, toetje, witte chocolade

« Aardappelpuree à la mama
Kerst met Little Spoon // Het grote inspiratie artikel »

Reacties

  1. Marloes zegt

    22 december 2015 at 07:32

    Mooi! Het kruim lijkt wel van goud!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 december 2015 at 07:36

      Echt hè? Vond het er zelf ook mooi uit zien. Maar smaakte ook goed ;-)

      Beantwoorden
  2. Kim zegt

    22 december 2015 at 15:36

    Oh wauw wat ziet dit er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 december 2015 at 16:25

      Dank je wel! Echt een aanrader om eens uit te proberen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon